Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (25)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 81 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V Severní Americe film utržil 72,2 milionu dolarů, celosvětové pak 212,3 mil. (NIRO)
  • Opičák Binx, který se ve filmu objevil, byla patrně nejslavnějším hercem svého druhu. Měl významné role například ve Smrtící epidemii (1995) či v obou dílech Ace Ventury (1994, 1995). (NIRO)
  • Jim Carrey (Bruce) v jedné scéně velmi dobře imituje slavného Harryho Callahana (Clint Eastwood) z filmu Drsný Harry (1971) a jeho pokračování. Jedna z prvních rolí Jima Carreyho (tehdy v titulcích uvedeného ještě jako James Carrey) byla v pokračování nazvaném Sázka na smrt (1988). (NIRO)
  • Na otázku, co by dělal, kdyby měl božskou moc, Jim Carrey (Bruce Nolan) odpověděl: "Určitě bych nasytil chudé a vyléčil nemocné a nakonec bych se udělal neviditelným, abych mohl nějakou tu chvilku strávit v dámské převlékací kabině." (NIRO)
  • Během závěrečných titulků se objeví nepovedené scény. (SONY_)
  • Morgan Freeman, který v tomto filmu ztvárňuje Boha, je ve skutečném životě agnostik. (ČSFD)
  • Jim Carrey (Bruce) často trval na tom, aby se některé scény natáčely více než třicetkrát. (ČSFD)
  • Někteří diváci se snažili dovolat na telefonní číslo (776-2323), skrze které Bůh (Morgan Freeman) kontaktoval Bruce (Jim Carrey). Shodou okolností se jednalo o číslo na pastora Bruce MacInnese, který obdržel stovky hovorů, ve kterých se volající dožadovali promluvy s Bohem. Proto bylo později číslo změněno na fiktivní 555-0123. (NiaWolf)
  • Film byl zakázán v Egyptě i v Malajsii, nicméně když se ukázalo, že má v jiných zemích velký úspěch, byly zákazy zrušeny a film byl zpřístupněn pro diváky nad 18 let. (NiaWolf)
  • Auto, se kterým jezdí Bruce (Jim Carrey) na začátku filmu, je Datsun 270Z 2+2 z roku 1976. Po získání svých nadpřirozených schopností jej vymění za Saleen S7. (šerminator)
  • Na večírku na Bruceovu (Jim Carrey) počest hraje píseň Micka Jaggera "God Gave Me Everything," tedy něco jako "Bůh mi dal všechno". (dezert)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama