Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (448)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno sem čekal větší katastrou, a ono to docela šlo. Jedno velké podvědomé mínus je už v tom, že tohle má být jakási dvojka k filmu Božský Bruce, jenomže společný je tu Bůh, a to je tak všechno. Pak je tu ještě bývalý reportér v podání Steve Carella, ale to je zde naprosto odlišná osoba než v prvním díle. A i další věci jsou úplně jiné. A to hlavně určitá poetika celého filmu. Božský Bruce byl o úplně něčem jiném. Tady se na to snaží autoři navázat, ale nechtěli, aby to bylo úplně to samé, a tak si vymyslí něco, co působí docela absurdně. Zatímco po prvním dílu nikdo kromě Brucea nemohl s jistotou vědět, že Bůh existuje, zde si to na konci musí myslet snad naprosto každý. Zatímco v prvním díle byl divák baven srandou, která vznikala díky sledování toho, co všechno je člověk schopný udělat, když má moc, zde tuto moc nikdo nemá. Jen je tu jakýsi biblický příběh a kouzlí jenom Bůh. Atd. To by bylo asi tak k rozdílům. Jinak se to celkem dalo. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Lehké pokračování Božského Bruce na téma Noemova archa, je sice nápadité, ale celkově to byla docela nuda. Některé scény byly celkem absurdní a proto až vtipné. Na druhou stranu mi herec připadal přes to všechno až moc normální a nerozesmál mě. První díl byl víc nadupanej vtipem, hudbou a grimasama Jimma Carreyho. Tady mi to chybělo a celý to bylo dost přehnaný, zároveň zbytečně takový vážný. Podle mě, marná snaha. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Božský Bruce" sice vede na plné čáře (originalitou, výběrem herců, postavami, vtipem), nicméně lhala bych, kdybych řekla, že jsem se u "Evana" nebavila. Steve Carell byl celkem podařenou volbou (rychlé sestřihy "toho nejlepšího" ze stavby archy mě upřímně rozesmály), zato Morgan Freeman nepředvedl zhola nic, co bychom neviděli již v jeho předchozí "božské" roli (tedy snad kromě extra-zvýšené míry otravnosti). Samotná pointa potopy mě příjemně překvapila, její provedení však bylo až příliš přehnané (po stránce efektů nicméně velice zdařilé) a totálně nesmyslné. P.S.: Kam ta voda zase tak rychle zmizela?;-)) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby se někdo ptal, řekněte, že se blíží záplava." Po Mojžíšovi, Abrahámovi, Johance z Arku a Bruceovi si Bůh vybral dalšího proroka. Ještěže to byl Evan a ne já. Chudák Evan totiž netušil, že jeho touha změnit svět bude samotným nejvyšším přesměrována k něčemu, co by americký kongresman rozhodně neměl dělat - k fyzické práci. A mě celkem bavila proměna politika v biblickou postavu i nešikovnost hlavního představitele, takže ani hromada moralizování mne neotrávila natolik, abych na Evanově výkonu začal hledat nějaké mouchy, žirafy nebo slony. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla bohuzel kravina. Co z toho, ze Carell je ve svy roli slusnej, Hill v netradicni roli perfektni, pribeh vcelku slusnej a triky hodne dobry, kdyz to proste neni vtipny. Nemuzu si pomoct, ale prislo mi, ze sem tvurci moc vtipu nedali a vetsinou se skladaly s Evanovo divnyho vzhledu, problemu se zviratama a ruznejma padama a urazama a me zkratka neprisli vtipny. Obcas jsem se sice krapet pousmal, ale nevzpomenu si ani na jeden vostrej vtip a ten konec byl vylozene trapnej. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Filmová archa vyrostla na týchž betonových panelech, z nichž je v Los Angeles přistávací plocha pro Boeingy 747. (Siriuss)
  • Malajská muslimská asociace spotřebitelů (PPIM) vyzvala k zákazu filmu kvůli tomu, že podle ní uráží islám. Generální tajemník Maamor Osman prohlásil, že film zobrazuje potopu světa jako vtipnou záležitost a charakterizuje Boha (Morgan Freeman) jako pouhého člověka, což je v islámu zakázané. Film ale v Malajsii nakonec premiéru měl, a to 23. srpna 2007. (Varan)
  • Původně se film měl jmenovat "Božský Bruce 2" a počítalo se i s účastí Jennifer Aniston (Grace), ale poté, co hlavní roli odmítl Jim Carrey (Bruce), byl příběh přepsán a přejmenován na Božský Evan. (Timak)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama