Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin, zvaný Prcek, je již patnáctiletý kluk a navíc se stal strejdou. A opět řeší problémy, vzniklé v rodině svého sourozence, kde mezi mladé manžele vstoupila žárlivost. A opět je jeho řešení osobité a netradiční… (Magic Box)

Recenze (101)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Josef Bláha a Vladimír Menšík jsou v rolích otců těžko překonatelní, hlavně nikdy nezapomenu na scénu, kdy Bláha hraje žárlivého manžela, to je bomba. Tady mě příjěmně překvapuje, že pokračování je sice o tom stejném jako první díl, ale ve stejně kvalitním provedení, na rozdíl od pokračování u jiných filmů, kde kvalita druhých a dalších pokračování klesá. Jedna z těch lepších komedii tehdejší doby. Moje hodnocení: 70% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

S minimálními úpravami zkopíruju svůj komentář k prvnímu dílu této televizní stálice, na změny ovšem důkladně upozorním. Klasika televizních obrazovek na víkendová odpoledne, která v mých očích dokonale zastává funkci vaty, tedy může to běžet, občas na to kouknu, sním o toho oběd, ale sledovat to nebudu ani omylem, na to je to totiž moc obyčejné a obehrané. První (zde je změna, v původním komentáři stálo „druhý“) díl to samé v bleděmodrém, jen minimálně detinštější (druhá změna, původně text obsahoval slovo „dospělejší“). ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho seznámení s ministrem zemědělství, který se ve filmu chová jako "hodný strýček", ačkoliv ve skutečnosti tomu bylo často zcela jinak, řekl bych, že jde o příjemnou a pohodovou komedii. Tenhle podtón ji ale staví do mírně ideologického světla, a přestože to dnes už nemusíme brát vůbec vážně, sráží se tím "Brácha 2" trochu níže, než by si jinak zasloužil. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Normalizační pitomost za každou cenu. A prý Čada od prvního dílu nepřišel o svůj chlapecký šarm (jako by někdy nějaký měl), ale jeho partnerka ano (prý nedokázala zamezit růstu svých předností). Proto toto mutující a nehezké bidlo ponechali a přeobsadili k němu dětskou hvězdu Reifovou, která bohužel vypadala více jako kamarádka jeho neteře.... ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Vynikající scénář, režie, hudba a herecké výkony. Výborná klasická československá rodinná komedie, která navazuje na úvodní předcházející díl Můj brácha má prima bráchu. Ve filmu opět exceluje herec v jedné z hlavních mužských rolí Roman Čada (Martina Pavelka – Prcek), který ihned promptně řeší veškeré vzniklé rodinné trable a neshody. A když si jeho zkušený starší bratr nerozumí v manželství se svou ženou a mělo by se to všechno podepsat na jeho neteři, ihned se chápe odpovědnosti a iniciativy a hledá řešení, jak vše urovnat a jak zase zpět spřátelit mezi tím znesvářené obě rodiny. Ve filmu opět nechybí zápletky, humorné chvíle i děj, který má spád. Opět ve filmu dále excelují další výborní herci Libuše Šafránková, Jan Hrušínský (mladší), Vladimír Menšík, Josef Bláha, Slávka Budínová, Blažena Holišová. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • I v tomhle díle měla hrát kamarádku Pavlínu Ivana Maříková, jenže v té době byla už o půl hlavy větší než Roman Čada, a ještě byla poměrně hodně vyvinutá. Poslali ji k jisté gymnastce asi na měsíc na trénink, aby s ní něco udělala - jenže po měsíci to bylo ještě horší a ještě více vynikly ženské křivky. Takže nezbylo, než Ivanu Maříkovou neobsadit, postavu kamarádky Pavlíny škrtnout a nahradit novou postavou kamarádky Magdy v podání Magdy Reifové. (cariada)
  • V čase 1:13:30, keď Martin Pavelka (Roman Cada) berie malej neterke z rúk lieky, je vidieť v pravom dolnom rohu obrazovky hlava člena štábu. (JurajKa)
  • Točilo se na Markétě, Pardubicích, Břevnově a v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama