Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (797)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Del Toro měl tuhle látku opravdu rád a je to vidět. BOHUŽEL měl tudle látku rád až moc a nevěděl kdy přestat. Hodinu a půl se pořád někam honěj, a metaj jeden joke za druhým, a dalo by se říct, že je to fakt psina (něco jako prvních 20 minut SW III). Jenže pak se během poslední hodiny snaží najednou dát věcem hlubší smysl, všechno vysvětlit, dát dohromady, a film ztratí tempo, svižnost, i půvab. A ta finální chobotnice, tu sem fakt nepochopil. Nicméně díky první hodině a půl dávám ty 4 ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Snímek je vším, co byste mohli žádat od popcornové zábavy – hrdina je sympaťák až na kost (z 90% zásluha obsazení Rona Perlmana, který se pro roli zřejmě narodil), sype jednu ultrasuchou hlášku za druhou, na každém rohu se válí tuny cool digitálních triků, dobře střižené akce a vše se odehrává v rámci divácky stravitelné stopáže. Okořeněn comicsovým pozadím, rozjíždí to navíc rohatý rudoch ve světle příjemné okultní atmosféry a příběhu, který se sice předlouhou inspiruje velice volně (bere si pouze postavy, základní motiv a kousek finále), ale na nabitý celovečerní trhák stačí s naprostým přehledem. Měl by se líbit všem, kterým sedí Del Torův režijní styl z Bladea 2 a zároveň si potrpí na nejednoznačné hrdiny s vlastní neujasněnou minulostí (a budoucností). ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kde chybí světlo, vítězí temnota...... Hellboy sa nehrá na nič hlbokomyselné, jednoducho chce baviť. Svojou štýlovosťou, hláškovaním, podarenými maskami a efektami, záporákmi (hlavne ten nacistický assassin), akciou a humorom sa mu to darí veľmi dobre. Veľká fantázia a zručnosti režiséra pomohli k tomu, že Hellboy je jedna z najzábavnejších komixoviek pod slnkom. Ešte dodám, že hlavný hrdina je na zamilovanie. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke super. Po akčnej taktiež. Po dobrodružnej tiež, čiže .... 95% ....................Soundtrack Marco Beltrami: 1. Oct. 7th, 1944 - Marco Beltrami ,2. Meet Hellboy ,3. Main Title ,4. Snow Walkers ,5. Liz Sherman ,6. Fireproof ,7. Rooftop Tango ,8. Wake Up Dead ,9. Evil Doers ,10. Kroenen's Lied ,11. Father's Funeral ,12. Alley Fight ,13. Nazis ,14. Investigating Liz ,15. Abe Sapien ,16. Mechanical Mausoleum ,17. Soul Sucker ,18. Stand By Your Man ,19. Hellboy & Liz ,20. B.P.R.D. , ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Místo výborné komixové adaptace ve stylu X-Menů jsem se dočkal jen nevýratného filmu, jehož největším paradoxem je, že nejméně sympatická postava je zároveň hlavním hrdinou. Ano, je to tak, dle mého názoru jsou v tomto snímku nejlepší záběry ty, ve kterých nevystupuje otravný Ron Perlman, jehož kadence hlášek překonává i takové jeho snímky jako je třeba Vetřelec: Vzkříšení. Co se týče ostatních postav, nejvíce zaujal Ladislav Beran alias mrtvý bojovník Karl Ruprect Kroenen a John Hurt v roli doktora, a 'otce' hlavního hrdiny, Bruttenholma. Film však disponuje vcelku slušným tempem, které nás nutí jej neustále sledovat a rozhodně dokáže po celou dobu, kterou jej divák sleduje i docela slušně zabavit. Příběh, ač je velice jednoduchý a přímořarý, přináší mnohá překvapení a jak jsme si již u komixových adaptací zvykli i klasickou romantickou linii. Co však film sráží do kolen je opravdu špatný konec, který jakoby se snažil šokovat a zároveň se stát nejlepší částí snímku. Jak každý filmový tvůrce ví, konec je důležitou pasáží, protože se jedná zrovna o tu část, na kterou si divák po odchodu z kinosálu bude nejvíce pamatovat, musí zaujmout takovým způsobem, aby se mu podařilo se vklínit do divákova mozku a nebyl nikdy zapomenut. Jak už jsem ale řekl, konec se opravdu nepovedl nebudu o něm nic prozrazovat, neboť i nepatrný náznak by mohl pokazit divákovo očekávání. Nejvydařenější částí snímku se tak stává začátek, který sice vypadá lacině, ale je v něm opravdu velice dobře navozena atmosféra konce druhé světové války, dokonce se trochu zdá, že snímek se bude malinko pohybovat na hranici válečného filmu - což je, jak jsitě víte, nesmysl. I přes všechny své zápory je Hellboy důstojnou komixovou adaptací, která jistě neurazí... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • John Meyers (Rupert Evans) přijede do Hellboyova (Ron Perlman) sídla na československém skůtru CZ 175 (typ 501) "Čezeta", v Česku všeobecně známém pod přezdívkou "prase". Skůtr byl pro film dovybaven mohutnou přední světelnou rampou. (Stejšn)
  • Guillermo del Toro se pokoušel zfilmovat komiks "Hellboy" dlouhé roky, ale žádné studio mu nechtělo poskytnout peníze. Po úspěchu filmu Blade 2 měl na výběr pokračování této upírské mlátičky nebo právě Hellboye - a vybral si démonického chlapíka. Ve vzduchu však poletovala i nabídka na třetí díl série o Harrym Potterovi, který nakonec režíroval Alfonso Cuarón, jeho dobrý kamarád. (imro)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama