Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (319)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem měl zase jednu ,, a simple escort mission'' do kina s omladinou. Ale přiznám, sám jsem byl zvědav protože film byl ve 4D a tento formát byla moje premiéra. Zatím jsem za nejvíc považoval 3D filmy v Imaxu. No co dodat. Možná u jiného filmu by mne kývání sedačky, foukání vzduchu a cákání vody nadchlo více, tady mi to přišlo takové o ničem... Třeba někdo ocenil, že když si malá hrdinka krkla, že se mu rozvibrovala záda sedačky...mne to nenadchlo. Já spíše uvítal u všelijakých těch automobilových závodů, že díky ofuku se v sále trochu rozhýbal zcela vydýchaný vzduch a mé plíce se dostaly k pár litrům kyslíku navíc... Film nijak neurazil, některé scénky ukazující jak to chodí na netu byly celkem vtipné. Přesto jsem jasně poznal, že nezadržitelně stárnu. Zatímco v Arabele hned jak se pan Majer ocitne v Pohádkové říši rozeznám všechny bytosti od vlka, vodníka, po trpajzlíky, tady jsem se moc nechytal. Omladina ale hrdiny znala a řádně si jejich účast ve filmu užívala. Ale tak špatně na tom zase nejsem, protože Lociku a Elsu jsem poznal ! Ke konci filmu jsem pravda díky absenci kyslíku možná i klimbnul, ale poněkud neurvalé kývání sedačky mne probralo poměrně rychle. Závěr? Ve 4D by mně zajímala třeba Tenká červená linie... Pro omladinu včetně té pubertální je film v poho a každý si tam něco najde. Přeci jen, pro ně je už internet a wifi něco, bez čehož přeci člověk dlouho nemůže nikde přežít. Dávám tedy za 3 viry. * * * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl byl hezky nostalgický, ale až tak moc mě nebavil, za to dvojka je našláplá audiovizuální jízda plná Easter Eggů ve stylu Ready Player One. Příběhově je to velmi poutavé, humor je inteligentní a podařený, všechny ty odkazy hřejí u srdce a povedla se i vynikající autonaháněčka. Myslím, že tvůrci měli kreativity více než dost a nezapomněli téměř na nic ( Chválím i Dark Web a virus).Skvělá zábava i pro dospělé s boží potitulkovou scénou. 85% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snad nebudu jediný, koho nový Ralf nudil. První půl hodina mě naopak docela bavila a trefné poznámky háže Ralf všude kolem. V prostředí internetu se dají dělat mnohé vtipy a narážky. I když si nejsem jistý, zda je mrňata pochopí. Pak přichází všechny Disney princezny a já jsem dojatý jak genialitou té scény. Nikdy by mě nenapadlo dát všechny tyhle postavy do jedné místnosti, a jak by to fungovalo. Přesto tu padnou ty nejlepší hlášky a momenty. Pak si ale říkám, že už uběhlo strašně moc minut a film mi přijde stejný jako jednička. Ovšem to pokračuje dál a ten příběhový mustr z jedničky tu vidím čím dál jasněji a zasouvám se do sedačky a čekám na titulky. Odpustil bych hodně, ale to že se tu opakují scény a příběh z prvního dílu mě tak moc irituje, že mě film ve výsledku vůbec nebaví. Další hodinu jen koukám a všechny další hlášky přijdou vniveč. Ralf nedokáže pak bavit ani dospělý a bojím se, že ani děti. Poprvé, co mám u animovaného filmu pocit, že je příliš dlouhý. Dvě hodiny je asi moc. Marně vzpomínám na Zootopii. [Csfd projekce35] (40 %) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

To zobrazenie internetu mi pripomenulo systém, aký bol použitý V hlave. Opäť množstvo skvelých nápadov a vychytávok, nevedel som, kam skôr pozerať, aby mi niečo neušlo. Internetové reklamy boli super, Disneyho svet takisto, aj srdiečkovanie videí. S príchodom vírusu to trochu stratilo ten náboj a energiu, ale nechýbali ani emócie a množstvo vtipných momentov, pre mňa dvojka o kúsok prekonala jedničku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno som jediný človek na svete, čo nevidel prvú časť a videl hneď tú druhú, a tak asi ani hodnotenie nebude úplne najobjektívnejšie. Prvá časť je veľmi obľúbená a tak som čakal, že to ospevovaný príjemný retro štýl sa dostaví aj teraz, ale mám dojem, že sa už viac vsádzalo na klasické popkultúrne fenomény a ním sa tak stáva už aj Ralph samotný a chýba mu väčší nadhľad. Ako príklad možno uviesť spomienku na Tron, ale v totálnom tieni rozprávkových princezien. Ústredné monštrum je vymyslené veľmi pekne, ale zase ide len o to, aby ním tvorcovia odkazovali zase na niečo iné. Nie som si vážne istý, ako by som hodnotil po znalosti prvého dielu a vôbec už nerozumiem, ako film prijmú menšie decká, asi preto toľko tých princezien... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Logo pre film bolo vytvorené tak, aby pripomínalo ikonu aplikácie, zatiaľ čo banner "Wreck-It Ralph" sa podobá na upozornenie / aktualizáciu. (LuiCJ)
  • Když Ralph a Vanellope dorazí do ebay, jedna z reklam láká na seznamku žen. Žena na reklamě je teta Cass z filmu Velká šestka (2014). (LaserJet)
  • Jako jistou poctu tvůrcům legendárních filmů lze vnímat skutečnost, že některé scény ve filmu nápadně připomínají scény z těchto kultovních filmů, např. když se Ralf šplhá na střechu mrakodrapů – tato scéna jakoby z oka vypadla obdobné scéně z filmu King Kong (1933). Či měsíc s raketou v oku odkazuje na film Cesta na Měsíc (1902) velikána němého filmu Georges Mélièse. Podobných odkazů lze ve filmu najít více. (Posheidon)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama