Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 9

Recenze (319)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snad nebudu jediný, koho nový Ralf nudil. První půl hodina mě naopak docela bavila a trefné poznámky háže Ralf všude kolem. V prostředí internetu se dají dělat mnohé vtipy a narážky. I když si nejsem jistý, zda je mrňata pochopí. Pak přichází všechny Disney princezny a já jsem dojatý jak genialitou té scény. Nikdy by mě nenapadlo dát všechny tyhle postavy do jedné místnosti, a jak by to fungovalo. Přesto tu padnou ty nejlepší hlášky a momenty. Pak si ale říkám, že už uběhlo strašně moc minut a film mi přijde stejný jako jednička. Ovšem to pokračuje dál a ten příběhový mustr z jedničky tu vidím čím dál jasněji a zasouvám se do sedačky a čekám na titulky. Odpustil bych hodně, ale to že se tu opakují scény a příběh z prvního dílu mě tak moc irituje, že mě film ve výsledku vůbec nebaví. Další hodinu jen koukám a všechny další hlášky přijdou vniveč. Ralf nedokáže pak bavit ani dospělý a bojím se, že ani děti. Poprvé, co mám u animovaného filmu pocit, že je příliš dlouhý. Dvě hodiny je asi moc. Marně vzpomínám na Zootopii. [Csfd projekce35] (40 %) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popkulturní nálož plná narážek a easter eggů, která však nezakryje poněkud slaboučký příběh, který má sice pěknou pointu, ale ta cesta k ní je trochu nevyvážená. Jako celek se mi to ale jevilo lepší jak jednička, zejména díky omezení Sugar Rushe na nutné minimum a většímu zaměření na současnou (nejen) internetovou popkulturu. ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Nostalgicke kouzlo a jednoduchost prvniho filmu nahradila nabobtnala oda na konzumerismus a stadovou mentalitu. Celovecerni reklama na produkty studia Disney a jeho obchodnich partneru. Ne nahodou se jedna z hlavnich postav rozplyva nad "krasou" prelidneneho urbanistickeho pekla - v kontextu snimku, ktery prezentuje prispevky na instagramu jako umeni patrici do galerii, uz moc hloubeji klesnout nejde. To vse v "pribehu" pospojovanem oslimi mustky v podobe nespocetnych macguffinu, klise, pseudofilozovani, a umeleho sentimentu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl byl hezky nostalgický, ale až tak moc mě nebavil, za to dvojka je našláplá audiovizuální jízda plná Easter Eggů ve stylu Ready Player One. Příběhově je to velmi poutavé, humor je inteligentní a podařený, všechny ty odkazy hřejí u srdce a povedla se i vynikající autonaháněčka. Myslím, že tvůrci měli kreativity více než dost a nezapomněli téměř na nic ( Chválím i Dark Web a virus).Skvělá zábava i pro dospělé s boží potitulkovou scénou. 85% ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější zpodobnění internetu široko daleko, přesně, jak slibovaly trailery, hlavně ty pop-upy a reklamy vůbec, ty mě dostaly. Díky povedené animaci to vypadá nádherně a Jackmanův soundtrack se k tomu skvěle hodil. Co do příběhu, bavilo mě to, dokud nepřišlo klasické "rozhádali jsme se a pak se zase udobříme" - celou dobu bylo jasný, že se nakonec dají dohromady, uvědomí si svoje chyby a odpustí si, a pak to, jak tam Vanilopka začala zpívat jak ty ostatní princezny, to mě zklamalo, přesně to jsem doufala, že zrovna tady neuvidím. Ale princezny, ty se povedly, hlavně, jak si sehnaly nové oblečení, konečně to někdo udělal :-). Víc než princezny a internet mě potěšilo, jak Ralf s Vanipkou jezdili v Tronovi (hře) - v Tronovi ovšem byla zavirovaná oblast - chce tím snad Disney něco naznačit? A že se o Tronovi nezmínili už v jedničce? P.S.: Z nedostatku lepší možnosti, jsem byla na dabingu a musím říct, že nebyl vůbec špatný, hodně fórků se povedlo, na druhou stranu, "Kde seš, Tronííííku?" mě bude strašit ještě hodně dlouho. 7/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Logo pre film bolo vytvorené tak, aby pripomínalo ikonu aplikácie, zatiaľ čo banner "Wreck-It Ralph" sa podobá na upozornenie / aktualizáciu. (LuiCJ)
  • Při útěku před Stormtroopers v Disney světě lze na na stěně chodby vidět nápis „Sector A113“. Zkratka A113 se objevuje ve všech animovaných filmech Disney/Pixaru v různých podobách a odkazuje na číslo dveří učebny kalifornského institutu umění odkud vzešla většina animátorů. (vojacekr)
  • K přechodu mezi scénou, kde se Vanilopka seznámí s princeznami a scénou, kde princezny naučí nosit běžné oblečení místo šatů, je použit takzvaný „Batman Transition“. Namísto loga Batmana se ovšem objeví logo Walt Disney. (LucasAbelle)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama