Reklama

Reklama

Záhada Silver Lake

  • USA Under the Silver Lake (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ty kráso, tak tohle je koncert! Na začátek hned říkám, že tohle není věc pro tendenčního nebo popcornového diváka, tohle je filharmonie pro znalce! Představte si nakombinovat Donnie Darko a třeba Mullholland Drive, akorát míň dramatu, víc komedie a tuna, TUNA popkulturního mazáctví. Najdete zde všechno! Nerdství, loserství, umění, erotiku, konspirace, záhady, krev, hnus, hudbu, film a to ve všech možných podobách a varicích. Doslova projížďka hollywoodem pod vlivem. Vše zpracováno nádherně halucinogenně a ulítle. Lituju, že jsem na tohle nebyl zhulenej a váhám, že zvýším na plnej počet!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAJEDNOU SE OBJEVILA SPOUSTA PLAKÁTŮ SE ZTRACENÝMI PSY, LIDMI A HUDEBNÍMI NÁSTROJI ZA POSLEDNÍCH PĚT LET. NĚCO DŮLEŽITÉHO PŘICHÁZÍ. CÍTÍM TO. MŮŽE TO BÝT NĚCO S OBCHODEM SE SEXEM NEBO DROGAMI, VELRYBÍMI RITUÁLY, NEBO SE ZABIJÁKEM PSŮ, NEVÍM. STÁLE VÍC JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE TEN POLIBEK SOVY S TÍM MÁ NĚCO SPOLEČNÉHO.…“ /// Jste přesvědčeni, že svět je plnej tajnejch kódů a skrytejch záhad? Nebo že žijete špatnou verzi svýho života? Tolik filozofie… prostě kokotina, která ovšem celkem vzbuzuje můj zájem. Možná kvůli těm podivnejm skutkům…ROZUMNÍ LIDÉ NECHTĚJÍ ZŮSTAT NA TOMTO SVĚTĚ! - se jim kurva nedivím, když nám servírujou takovouhle zábavu. Postupně zjišťuju, že tady asi někomu řádně jeblo. Nebo jde o umělecký ambice? Nejsem schopnej posoudit…, ale myslím, že scénář byl psanej pod vlivem návykovejch látek. Taková fakt zvláštní kravina, která je stejně zábavná jako debilní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ženský na mě neustále štěkaj. 2.) Chtěl bych někomu rozšlehat lebku kytarou Fender Mustang Kurta Cobaina. 3.) Thx za titule „katrab“ a „poirot“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Režisér štyri roky starého horroru Neutečieš- David Robert Mitchell nakrútil svoju novinku - Under the Silver Lake s hereckým predstaviteľom Andrewom Garfieldom, ktorý sa nebojí veľkých výziev, a jedna taká sa mu aj ponúka, aby sakra zistil, čo sa vlastne stalo s jeho potenciálnou láskou Sarah ? » Som v továrni na sny, a tak scenárista i režisér poňal snímok, ako : 『 POPKULTÚRNY』s množstvami odkazov na starý Hollywood, keď sa pozeráte na akýsi film vo filme + do toho si pridajte tvorbu surealistu Davida Lyncha, a máte skrátka naprostú predstavu, o čom bude frekventovaný filmový počin. » Najlepšie funguje v jednotlivých kapitolách, napríklad: The Dog Killer, a iné, divné, zvláštne postavy vám určite utkvú v pamäti, postupne, ako ich nezamestnaný protagonista Sam stretáva, VIAC, než vo svojej trochu i dlhej, či trebárs aj zbytočnej 2 a štvrť hodinovej podobe, t.j. v celosti. « Pánskemu oku lahodí abnormálna ženská nahota, ktorej je tu až nadbytok, a to si taktiež už Obyčajne Odteraz Odtiaľto Odnesiete, ale nielen TOTO... » Je to celé také- sympaticky čudné, že som si to na chvíľu obľúbil, ale asi už na opakovanú reprízu znovu vôbec nepomýšľam, ani že by som o ňu náhodou zakopol ? PS: Zvedavý som, s čím príde D.R.Mitchell next time ? Šancu tomu dám i do tretice, kedy by malo byť už hádam všetko dobré ? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Mitchell je co do režie o pár schodů pod Lynchem, takže z toho nedokáže vyždímat úplné maximum, protože jinak je tahle surreálná meta jízda hodně zábavná a dokáže překvapit - i když v některou chvíli zazní falešný tón a něco si nesedne. I tak mě to chytlo zásadně víc než Neutečeš a teprve odteď začínám Mitchellovy filmy vyhlížet, ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že kdysi jsem matlal scénář k něčemu podobnému, tak lze říct, že by ten film měl mluvit mojí řečí, leč přesně v tomto aspektu se s Mitchellem strašně míjím. Hlavně tím, jak se film neustále snaží vytvořit onu surreálnou atmosféru metačasu, kterou ale permanentně nabourává neustálýma konkrétníma pastišema a citacema, které jdou až do takových extrémů, že se využívají jako pozadí malovaná plátna. Přesto si nedokázal vyřvat natáčení na film, takže sledujeme sebevědomé odkazy na noirové postupy v nehezkému a neodpouštějícím digitálu, kde pramalý rozpočet (8 a půl mega) vynikne několikanásobně hůř. Ve světě, kde existuje Inherent Vice, Brick nebo David Lynch nemá cenu Under the Silver Lake brát vůbec v potaz. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Po první noční můře, kdy se Sam (Andrew Garfield) probudí s ulepenou rukou, zašátrá po stole a na ruku se mu přilepí komiks „The Amazing Spider-man“. Andrew Garfield si zahrál pavoučího muže ve dvou stejnojmených filmech. (Guilemot)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama