Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od 30. apríla do 5. mája roku 1980 okupovalo iránsku ambasádu v Londýne 6 ozbrojených teroristov. Zajali 26 rukojemníkov. Anglická vláda za vtedajšej premiérky Margaret Thatcherovej chcela situáciu riešiť razantne a urobiť z útočníkov odstrašujúci príklad. Po šesťdňovom neúspešnom vyjednávaní pod vedením Maxa Vernona (Mark Strong) sa vláda rozhodla zasiahnuť a na vyslobodenie rukojemníkov vyslať špeciálne jednotky SAS (Special Air Service). Začal sa boj o každú sekundu a každého rukojemníka, ktorý vyvrcholil v jednu z najúspešnejších protiteroristických akcií špeciálnych jednotiek v histórii. (Furmi)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (59)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komplexní rekonstrukce útoku na íránskou ambasádu v Londýně v roce 1980. Film se věnuje všem zúčastněným od rukojmích s teroristy přes reportérku přenášející celou událost živě až po vyjednavače, politiky a samozřejmě jednotku SAS. Samotný zásah je natočen bez příkras a člověk si zase jednou mohl říct, že takhle nějak to mohlo být. Herecky na úrovni a vedle osvědčeného Marka Stronga překvapil Jamie Bell jako jeden ze zasahujících vojáků. Slušná práce a palec nahoru pro SAS. 85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to thriller, který by byl dotažený k dokonalosti, jedná se ale o thriller, který má docela dobrou atmosféru napětí z toho, že se může stát cokoli. Samozřejmě za předpokladu, že neznáte historickou událost, která je zde popisována. Nakonec to ale v sobě nemá nějaký moment překvapení, něco, co by vás opravdu vytrhlo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný film o teroristech, kteří obsadí Iránskou ambasádu v Londýně a požadují vysvobození svých lidí z vězení. Mark Strong jako vyjednavač slušný, jen škoda, že celou hodinu se nic moc zajímavého nestane až v závěru dojde na trochu akce, která sice není příliš ohromující, zaujme spíš hodně autentickým a reálným provedením. Ok jednohubka. 65% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní akční snímek o jednotce SAS, která se snaží zlikvidovat teroristy na íránské ambasádě. 6 Days je ve své podstatě jen přímo načrtanou a nenáročnou akční jízdou, která se opírá o reálné historické prameny, byť si je, zejména na konci, vcelku dost přibarvuje. Mám samozřejmě na mysli "dramatický" závěrečný telefonát postavy s mimikrami Marka Stronga. Za zmínku rovněž stojí samotné provedení infiltrace SAS týmu budovy ambasády, které je vyobrazeno velmi věrně a autenticky. Nicméně, i navzdory již zmíněným kladným bodům zde již není nic, co by snímek 6 Days povznášelo nad jiné filmové zástupce stejného či podobného žánru. Je škoda, že právě tímto "nevyčníváním z davu" snímek po nějaké době zcela zapadne do vod filmového průměru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Žánrovka řemeslně na úrovni ale nekonečným čekáním na finále. Námět jsem už možná stokrát viděl a není nic, co by naznačovalo nějaké ozvláštnění. Nedovedu si představit tu nudu, kdyby se z toho udělal rozvolněný seriál. Pro koho se to promítá? Akční scény jsou založené na tréninku vojáků, takže cílová skupina je jasná. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • V čase 1:25:45 je vidět přicházející Rusty Firmin (Jamie Bell), jak si sundavá masku, ale v následujícím záběru ji má stále nasazenou a sundavá si ji až při rozhovoru. (DBlitz)
  • Teroristé jsou vybaveni samopaly Vz.61 Škorpion a PM-63 RAK, dále revolverem Smith & Wesson Model 686 a dalšími pistolemi. (Maulincio)
  • Rusty Firmin dělal při natáčení technického poradce. Při útoku na ambasádu vedl modrý tým, který šel přes knihovnu v zadní části velvyslanectví. (Maulincio)

Reklama

Reklama