Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Invaze mimozemských vetřelců, kteří z lidí dělají poslušné loutky a chtějí ovládnout svět. Zabránit jim v tom může pouze armáda. Remake filmu z roku 1953. (Chupacabre)

Recenze (38)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hooper natočil teda vážne poctivý remake. Príliš priestoru na niečo vlastné si nenecháva, ale to nemusí byť nutne chyba, ak máte originál radi. Film sa síce tvári smrteľne vážne, ale niekde hlbšie v sebe má aj iróniu. Napríklad, že Louise Fletcher si tu zopakovala svoju najslávnejšiu úlohu. Inak čistá esencia osemdesiatok, len látka a jej spracovanie nie sú dostatočne silné na to, aby sa z filmu stal svojho času výraznejší kult. Implicitné významy sú niekde inde, ako v roku 1953, ale žeby ste snáď museli nad filmom nejako zvlášť premýšľať, to zase nie. I keď možno Hooperovi fakt o nič nešlo. Užite si radšej tú nostalgiu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zase jedna nalezená osmdesátková perla, jež nás v devadesátých letech oblažovala na německých televizních stanicích! Jako kluk jsem ze zasouvacího emzáka pomalu nespal a přestože jde o nechtěně komickou bejkárnu, která byla notně pošahaná už tenkrát, je mi trošku líto, že se podobně bezelstná/blbá béčka už prakticky netočí. Tedy, těch blbých se točí mraky... u podobných zážitků zkrátka rozhoduje věk, jakým jste disponovali u čestného "poprvé". Abych jen netrucoval a nostalgicky nebrečel, práce tehdejších mistrů (Hooper, Winston, O'Bannon) příjemně pošimrá každého příznivce žánrových klasik. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha mi to pripomenulo legendárny novozélandský seriál Pod horou, ale inak bieda. Dôkaz toho, že ak sa v živote na niečo pridlho tešíme, tiež to nie je dobre. Na tento film som sa tešil minimálne celé jedno desaťročie, ale nejak som ho nebol nikde schopný dostať k takej kvalite, akú som vyžadoval. No a keď som to napokon konečne po rokoch predsa len dokázal.... čakalo ma sklamanie. Neviem prečo, ale čakal som drsný votrelecký horor. Zjavne šlo o nedorozumenie kolosálnych rozmerov, pretože toto je taký to spielbergovské dobrodružstvo ladené spravidla buď do sci-fi, alebo fantasy, akých sa v 80. a čiastočne v 90. rokoch urodili tony. Z najslávnejších spomeniem Goonies, Záhrobné komando alebo E.T. - Mimozemšťan. Hlavnými hrdinami sú deti, prípadne puberťáci. Dospelí majú minimálny priestor. Naopak, obrovským disponujú príšery mimozemšťania, tajuplné tvory. Problém Votrelcov z Marsu je v tom, že sa nemôže pochváliť skupinou rôznorodých priateľov, ktorí by sa navzájom dopĺňali, ale iba malým Hunterom Carsonon (ktorý je fajn) a následne je zvláštne, ale celkom funkčne, spárovaný so školskou doktorkou v podaní sympaťáčky Karen Black. Stupídna zápletka je typické sci-fi o mimozemských dvojníkoch resp. ukradnutých dušiach resp. klonoch á la Invázia lupičov tiel, Vládcovia bábok, prípadne Vec (samozrejme bez gore). Do toho sa dočkáme, hmmm, chodiacich umelohmotných gúľ, ku ktorým by som dodal azda len toľko, že aj géniovia á la Stan Winston raz za čas majú slabú chvíľu. Nechýbajú dobrí vojaci, čo je prekvapivé, keďže v podobne ladených tituloch svojho času spravidla armáda predstavovala zlo. Natočil to masakrátor Tobe Hooper, pretože koho iného poveriť réžiou mládežníckeho sci-fi (a zároveň remaku čierno-bieleho sci-fi z 50. rokov), ak nie režiséra Panoptika a Texaského masakru motorovou pílou. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Na béčkové filmy se rád dívám, abych u filmu vypnul a pobavil se. Invaders from Mars mi to nedopřáli ani chvíli. On se totiž film snaží hrát na něco víc, ale nemá na to kapacitu v žádném směru. Herci jsou hrozní, jen odříkávají své repliky a chvíli jsem si připadal jako v laciném seriálu a příběh je prostě hloupý. Jednoho večera přistane za domem pracovníka NASA (což je taťka hlavního hrdiny) UFO a David to spatří na vlastní oči. Rodiče mu to samozřejmě nevěří. Když se ráno všichni sejdou na snídani, taťka se chová divně a David pojme podezření ve spojitosti s UFO. Má samozřejmě pravdu, taťku ovládli mimozemšťané. Znamením je zranění na krku. Postupně takhle dostanou pár lidí a David se s tím svěří školní sestře. Ta mu uvěří a spolu se vydají na místní základnu za generálem. Ten má zprvu pochyby, ale jakmile se jej pokusí zabít dva technici a prozradí se, uvěří všemu. Zahájí tak útok na mimozemšťany a všechno dobře dopadne. Tak za prvé - to, že mimozemšťané pochází z Marsu, si hrdinové jednoduše vycucají z palce. Zadruhé marťané jsou tu vyobrazeni jako neohrabané brambory na čtyřech nohou, z nichž dvě nohy slouží jako ruce. Zcela nepoužitelní, snad jen na chůzi. Jejich "matkou" je jakýsi mozek, který mi okamžitě připomněl záporáka z Želv ninja v onom plechovém obleku. Ani ty triky, které byly doménou osmdesátek, nestojí moc za řeč. Tenhle remake se rozhodně nepovedl a ani nemám moc chuť se dívat na originál z roku 1953. Co ale film úplně pohřbilo, tak jeho konec. Tohle si musím napsat, abych si to v budoucnu pamatoval. Ukáže se, že všechno byl jen Davidův sen. Když opět ulehá ke spánku, zvenčí se začnou ozývat blesky a za kopcem opravdu přistává mimozemská loď. David běží za rodiči do ložnice a vše končí záběrem na Davida, jak řve obligátní "ne" a na pozadí se ozývají podivné zvuky. Pokud jsem občas nacházel na filmu světlé chvilky, tak tohle je úplně odrovnalo. Že tak nevýrazný film natočí režisér skvělého a atmosférického Texaského masakru motorovou pilou, to bych nečekal. Holt každý režisér má slabou chvilku. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mně to teda přišlo skrz na skrz stejné jako originál. Pár rozdílů: Je to méně tajemné a hrůzostrašné. Stará verze byla taková beznadějnější. V téhle verzi se zase člověk tolik nenervuje (David narozdíl od staré verze záhy nalezne řadu spojenců, kteří mu snadněji věří) a je to zábavnější a akčnější. Jinak však celkem zbytečné, jako většina remaků. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Pro film byly vyrobeny pouze dva obleky (loutky) Marťanů. (HellFire)

Reklama

Reklama