Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)
Rodinný / Fantasy / Komedie / Muzikál
USA / Německo, 2000, 104 min

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předně - nemám ráda xycht a mimiku Jima Carreye, takže jsem uvítala, že bude taky jednou hrát v masce, jenže ... ona ta maska je tak skvělá, že vypadá trochu jako Jim Carrey. Takže abych to shrnula - masky, stylizace filmu a výtvarná stránka jsou opravdu pěkné a nápadité, film sám už mě zas tak moc nenadchl. Ale americké děti určitě pobaví. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čim častejc tenhle film vidim tim se mi víc libí, samozřejmě to neni žádná bomba, ale zábavnost se tomu teda ubrat nedá. A i když je Jim Carrey pekelně namaskovanej, tak i přesto se dá podle grimas docela lehce poznat a ty jeho pohybový kreace jsou taky nezaměnitelný. Jediný co mě tak trošku překvapilo je fakt, že tohle režíroval Ron Howard, kterej je spíš na drama, ale i tuhle komedii si myslim zvládnul docela dobře ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsou Vánoce a budou až za nějakou dobu, tak i přesto jsem si pustil tuto vánočně laděnou komedii v době, kdy panujou letní prázdniny. A i když jsou prázdiny, tak z této komedie na mně dýchla ta prává vánoční atmoféra. Příběh o Grinchovi nemá chybu a samotná postava Grinch je sice ošklivá, možná i smradlavá a zlá (ale svým způsobem velmi hodna) příšerka, která na mně působí hodně roztomile. Tento příběh o tom, jak se ze zabšklého tvora stalo mírumilovné stvoření je opravdu krásný. Navíc je to i dost vtipné. A povedené hlášky. Samozřejmně největší podíl na zábavnosti má Jim Carrey, který i když má masku, tak je možné ho rozpoznat. Zde využil veškerý svůj komický a herecký talent. Jeho ksichty jsou opravdu výborné. Výborná a podmanivá hudba, jenž vytváří právě tu zmíněnou vánoční atmosféru. A co tedy je divné, tak je bezpochyby český dabing. Ten se opravdu povedl. Boris Rösner coby Grinch byl výborný. A nebo sladce líbezný Zdeněk Svěrák, který byl možná až moc sladký! Každopádně, až budou Vánoce, tak vím na co se s chutí podívám!!! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Grinch je jeden z klasických vánočních filmů, který má v USA, odkud tvůrce Dr. Seuss pocházel, bezpochyby kultovní status. Snímek o zeleném, chlupatém bručounovi, který nakonec nebyl tak zlý a podlý, jak se člověk původně domníval, stojí - ale i padá - na excentrickém výkonu Jima Carreyho. Jeho ztvárnění Grinche bylo vskutku nepřehlédnutelné a je jen škoda, že chvílemi byl už příliš teatrální, ba dokonce až otravný - "sólové" scény z jeskyně však neměly chybu. Ponaučení o tom, že není radno soudit knihu podle obalu, a že Vánoce nejsou materiálním, nýbrž duchovním svátkem, jsou nadčasová a vždy maličko zahřejí u srdíčka (a zvětší ho o pár čísel). V neposlední řadě chválím líbivou, byť chvílemi už možná moc vyumělkovanou výpravu. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavá je na tomto filme akurát len tá vizuálna stránka. Inak by som za zaujímavosť mohol považovať všetko, aj ten humor, ktorý išiel absolútne mimo mňa a ani raz som sa nezasmial. Musím ešte napísať, že som sa pri pozeraní filmu cítil veľmi zle a dokonca na mňa išla menšia depresia:) Čo by sa pri vianočných filmoch asi nemalo stávať. Ale právo hodnotiť tento film nemám, lebo som ho asi niekedy v druhej polovici vypol. Hodnotím tú prvú. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (24)

  • V jednu chvíli bylo na place až 45 maskérů. (Hal_Moore)
  • Natáčelo se od 7. září 1999 do 18. února 2000 v Kalifornii a Utahu. (Varan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno