Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (595)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavá je na tomto filme akurát len tá vizuálna stránka. Inak by som za zaujímavosť mohol považovať všetko, aj ten humor, ktorý išiel absolútne mimo mňa a ani raz som sa nezasmial. Musím ešte napísať, že som sa pri pozeraní filmu cítil veľmi zle a dokonca na mňa išla menšia depresia:) Čo by sa pri vianočných filmoch asi nemalo stávať. Ale právo hodnotiť tento film nemám, lebo som ho asi niekedy v druhej polovici vypol. Hodnotím tú prvú. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Miestami dosť burtonovské. Hlavne chvíle v rámci Grinchovho obydlia pôsobia ako z burtonovskej-batmanovskej jaskyne. Hlavnou hviezdou je samozrejme Grinch. Skvelý kostým a dokonalá voľba jeho oživovača. Jim Carrey si kradne každý záber do ktorého "tíško" vpadne. Baví svojimi grimasami a veľkorysou pohybovou gymnastikou. Proste Jim vo forme, ktorou si podmanil všetky videopožičovne v ČR a SR. Bohužiaľ ostatné postavy a celkové vyznenie príbehu podrážajú jeho chlpaté nohy. No a záverečná láskyplnosť mi takmer spôsobila spätný chod vianočného menu. Škoda, potenciál tam vďaka Jimovi bol nemalý. ()

Reklama

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Howarda mám rád, je to sice průměrný režisér, ale sympaťák, ovšem tohle se mu vymklo z rukou nehorázným způsobem. Takový patos, kýč a zhovadilost jsem dlouho neviděl, tohle dávat na Štědrý večer, chci pod stromek kýbl a budu se modlit aby se rozbalovalo ještě před usednutím k pohádkám. Jim Carrey je trapný, ale ještě trapnější je to co na něj navlékli...Rone, tohle se nepovedlo, už nikdy více kostýmové komedie! Dávám 0% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad Grinchem váhala. Pohádky Dr. Seusse česky začaly vycházet až v posledních letech, takže tehdy šlo jen o další setkání Jimem Carreyem. A v roce 2000 měl už tento nekorunovaný král videopůjčoven za sebou všechny ty hity, které jsme milovali: Ace Venturu (oba díly), Masku, třetího Batmana, Lháře, lháře... a pomalu začal vyhlížet něco serióznějšího, což mu přineslo setkání s Milošem Formanem nebo Michelem Gondrym. Dneska bych řekla, že moderní rýmované pohádky Dr. Seusse hraný film nepotřebují (titul How the Grinch Stole Christmas vyšel poprvé v roce 1957), animovaný je pro ně naprosto ideální. Nicméně tady tu rutinní komickou Carreyho stylizaci dotahuje roztomilá Taylor Momsen a sexy Christine Baranski. Uvidíme, jestli si příští vánoce opět vzpomenu. P. S. Nechat nadabovat vypravěče Zdeňkem Svěrákem byl slušný přešlap. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsou Vánoce a budou až za nějakou dobu, tak i přesto jsem si pustil tuto vánočně laděnou komedii v době, kdy panujou letní prázdniny. A i když jsou prázdiny, tak z této komedie na mně dýchla ta prává vánoční atmoféra. Příběh o Grinchovi nemá chybu a samotná postava Grinch je sice ošklivá, možná i smradlavá a zlá (ale svým způsobem velmi hodna) příšerka, která na mně působí hodně roztomile. Tento příběh o tom, jak se ze zabšklého tvora stalo mírumilovné stvoření je opravdu krásný. Navíc je to i dost vtipné. A povedené hlášky. Samozřejmně největší podíl na zábavnosti má Jim Carrey, který i když má masku, tak je možné ho rozpoznat. Zde využil veškerý svůj komický a herecký talent. Jeho ksichty jsou opravdu výborné. Výborná a podmanivá hudba, jenž vytváří právě tu zmíněnou vánoční atmosféru. A co tedy je divné, tak je bezpochyby český dabing. Ten se opravdu povedl. Boris Rösner coby Grinch byl výborný. A nebo sladce líbezný Zdeněk Svěrák, který byl možná až moc sladký! Každopádně, až budou Vánoce, tak vím na co se s chutí podívám!!! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Grinchův (Jim Carrey) oblek je vyroben z jačích chlupů obarvených na zeleno. (Geriel)
  • Natáčelo se od 7. září 1999 do 18. února 2000 v Kalifornii a Utahu. (Varan)
  • Jim Carrey (Grinch) většinu času nosil žluté kontaktní čočky. Časem to pro něj ale začalo být tak nesnesitelné, že mu oči musely být dobarveny dodatečně v postprodukci. (Geriel)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama