Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

Nick321 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené Andersenovo dílo, které je zde spíše podobenstvím než pohádkou. Ačkoliv zde jsou fantasy prvky, najdeme zde klasické psychologické situace, se kterými se setkáváme v každodenním životě. Je to skvěle hudebně nazvučené, dobrá volba prostředí, nechybí zde romantika, humoru je zde pravda poskrovnu, ale je to zcela vyváženo tím ostatním. Je to hezké, ale spíš asi pro dospělé, dítě tomu ještě nemůže plně rozumět. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka o sile lásky. O sile dobra a zla. O chamtivosti. A o sile rodiny. O žena, čo prekonala všetky nástrahy. O mužovi čo bojoval sám zo sebou. O otcovi ktorý stratil chuť do života. Ale hlavne o sile prírody a ukážke, že dôležitá je rovnováha, ktorá ak bude narušená tak to nemdopadne dobre. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Andersenovy pohádky, člověk z nich chytí takovou úžasnou depku... A "Sněhová královna" není výjimkou, na čtenáře dýchne ponurá, melancholická atmosféra a je ztracen. Tato filmová adaptace bohužel nedokázala zprostředkovat patřičné dojmy, nedrží se literární předlohy, působí plytce a často nudí. V dětství jsem viděla jiný film podle této pohádky a oslovil (a zdeprimoval) mě mnohem, mnohem víc. Tohle je jen veledlouhý průměr s nezajímavými hrdiny, podruhé už ne. Hallmark umí lépe - např. "Merlin" je toho dokladem. 50% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli úžasné Bridget Fondy, jejíž Sněhová královna mě naprosto strhla. Zkombinovat dojemnost, krásu, zlobu a potlačovanou frustraci dokázala takovým způsobem, až mi její postava brala dech. Film se hodně liší od původní pohádky, ale což, každý má svou představu o deprimující atmosféře a podobě Andersonovy Sněhové královny - myšlenka zůstala. Pohádky tu jsou od toho, abychom si mnohé domysleli sami. Mě tato verze nikterak neurazila, ba naopak: hudba, jakoby ji složili Massive Attack, filmu pomohla si vytvořit osobité kouzlo a absence křišťálového paláce a saní taženými bělouši dala filmu nádech bezčasovosti. Souhlasím, že pohádka byla zdlouhavá, ale já osobně si užívala napětí, které scénu zahalilo, kdykoliv Sněhová královna vstoupila na scénu. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale v tomto televizním dílku něco je. A to něco je psychologicky hutná atmosféra. Možná až přespříliš exponovaná, když to má být adaptace pohádky. Snad by se hodilo přirovnání psychologický horror a musím říci, že na dětskou populaci nemůže působit ani děj příliš optimisticky. Ale Andersen byl tak trochu zvláštní pohádkář - spíše pro dospělé. Taky na tom má zásluhu elektronická hudba, která mě chvílemi asociovala na Massive Attack a jejich depresivní rytmy a riffy. Ve výrobě atmosféry je tedy toto dílo velmi naprůměrné v záplavě televizních produktů - také díky kameře, výpravě, režii. Ovšem, co pokulhává jsou toporné tváře málo známých herců, tím ovšem nechci tvrdit, že koho neznám, ten není dobrý, ale v tomto případě ano. Po shlédnutí druhého dílu srážím na dvě (to už bylo trochu moc i na mou sentimentální duši). ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama