Reklama

Reklama

Bright

Trailer 2

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (529)

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetci frflú a frflú... no mne sa to celkom páčilo. Keby bol trochu zmysluplnejší a zaujímavejší príbeh tak by som išiel s hodnotením ešte vyššie. Takto to stačí len na príjemnú pukancovú zábavu, kde je stále všetko v pohybe, stále niekto pred niečím uteká, často niečo vybuchuje, je tu i more bojových scén a dokonca by sa tu našla i zázračná Potterovská palička... no skrátka aspoň nie je čas na nudu a čas zbehne ako voda. Lepší priemer. 65/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ayer už dávno není režisér, jakým kdysi býval. Poslední dobou si ujíždí na komixech a fantasy a upřímně mu to vůbec nejde. Bright má možná dobrý nápad, ale i přes 117 minut jsem měl pocit, že se ve filmu vůbec nic neděje. Sem tam nějaka střelba, trocha krve a to je asi tak všechno. Edgertonův Ork je neksutečný debil a Smith je o ničem už roky. Líbila se mi finální řežba Noomi Rapace byla poprvé v životě sexy, namaskovaná jako Elfka....asi bych měl zajít k lékaři. Čistý průměr, který nevybočil z řady vůbec ničím, rutina, která mě drtivou většinu stopáže vůbec nebavila.55%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Na tom nápadu je všechno dobře. Urban fantasy, sociální metafora, Nigga/Orc buddy chemie... dokonce i Ayerovo režijní rozhodnutí posadit to do realistického tónu a la Patrola je dobré. Provedení, v tomhle případě spíš exekuce, je ale trochu likvidační. Po nadějné čtvrthodině se to zvrhne v absurdní přehlídku klišé a nefunkčních rekvizit bez jakéhokoli rytmu a uspokojivého napětí, které zachraňuje Will svým hláškováním. Akce je těžkopádná, zívačková. Příběh připomíná to nejhorší z Underworldu. Edgar Ramirez je asi nejabsurdnější ksicht od doby, kdy si Travolta a Whitaker zavedli šlauchy do frňáků v Batllefield Earth. Mytologii se nepodaří jakkoli vytěžit, to, co ve filmu skončilo, působí retardovaně. Nazývat to blockbusterem kvůli pár komorním trikům a áčkovému obsazení se mi nechce. Zlatej Spectral. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN „JASNÝ“ MŮŽE OVLÁDAT MOC HŮLKY“… /// Zajímavě poskládanej fantasy svět. Normální, ale díky rasový odlišnosti a často nesnášenlivosti jednotlivejch druhů, vlastně jinej. (I když – vemte náš svět a zkuste si místo Orka Jakobyho dosadit Romáka Lakatoše.) Navíc je v něm dostatek magie na to, aby udělala trochu vzrůša. Akce není nic převratnýho, prostě to jen „pucá“ a bouchá. A i když často stačí, aby Ayer vykrádal svoji Patrolu, má to svoje kouzlo – navíc i dobrý hlášky. Ano, tahle pohádka klidně mohla běžet v kině. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě integrace nepřizpůsobivejch do společnosti. 2.) Baví mě, když se všechno točí kolem klacku (i Noomi Rapace). 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a czmimi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bizarní, nechtěně směšnou nudu, dostal jsem hodně slušnou popkornovou jízdu, které se solidně povedlo naroubovat tradiční fantasy prvky (orkové, elfové, víly, proroctví) na schéma temného a drsného policejního thrilleru, kde dvojice férových poldů s funkční vztahovou dynamikou čelí nejen pouličním gangům a zkorumpovaným kolegům, ale hlavně takřka nepřemožitelným badass kung-fu elfům, kteří své nepřátelé chladnokrevně krájí na kusy. Polozapomenuté Lebkouny připomínající ústřední duo a celkové využití orkské rasy zajímavě reflektuje rasismus v USA (už jen tím, že představitelem majoritní společnosti je zde černoch) a celé je to sympaticky svižné, dějově nahuštěné a až překvapivé brutální a krvavé (ustřelování hlav, vybuchující těla). Škoda, že celý ten svět není o něco lépe představen a že většinou dobře zinscenované akční scény nemají lepší kompozici - kvůli střihu jsou nejednou prostorově docela nepřehledné a záběry v některých případech nemají adekvátní kontinuitu. P. S. Udělat z víl obtížný hmyz po vzoru komárů je geniální vtípek. 70 % ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • S rozpočtom 90 miliónov $ ide o doteraz najdrahší film od Netflixu. Len Max Landis si za svoj scenár odniesol 3 500 000 $. (Astonko)
  • Když se rozdělují policisté do služebních vozů, padne jméno Hancock. Jedná se o odkaz na film Hancock (2008), kde herec Will Smith ztvárnil ústřední roli hrdiny. (Yoshitsune)
  • Max Landis prohlásil, že odmítl 1 milion amerických dolarů navíc během prodeje scénáře, jelikož požadoval, aby film režíroval David Ayer. Scénář napsal speciálně pro Ayera. (Jigvell)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama