Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, celkem originálně pojatý, se skvělým Cainem, obklopen duchem fotbalu a touze po vítězství, takže lehce pozapomenete, že je to absolutně nereálné . Film je jen jednou a to obrovskou vadu jménem Stallone, totální neherec se ani neobtěžoval naučit se pro film obstojně chytat a jeho výkony jsou k smíchu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl ještě v živé paměti z dob, kdy ho dávali na ČT (asi před deseti lety). Velice zajímavý válečný snímek, ve kterém si to Spojenci a Němci nerozdávají na bitevním poli za pomocí zbraní, ale s míčem na fotbalovém hřišti v nerovném zápase (ty Německý fauly byly hnusný). Sylvester Stallone odvedl poměrně dobré herectví, i když jeho pohyby v bráně jsou všelijaké (no, naštěstí jich není moc), Michael Caine a Max Von Sydow skvělí jako vždy a nejvíce se mi líbil Pelé, který zaválel nejen coby fotbalista (není divu), ale i jako herec. Konec je sice trochu nereálný (Němci by přece stříleli), ale přesto se jedná o velmi povedený a zajímavý film. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Teď si představte sportovní film z druhé světové války ve kterém se objeví najednou Michael Caine, Sylvester Stallone a zároveň také Pelé se spoustou dalších významných, ale nám nepamětníkům již méně známých fotbalových hráčů. Děj filmu je hodně volně založen na skutečných událostech a co se týče kvality, tak není žádným výrazným kultovním počinem. Rozhodně zajímavé vidět, ale že by se Vám něco stalo pokud Vítězství vynecháte, tak to tedy ne. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Krásný film se spoustou úžasných fotbalistů a jejich sportovního umění. Výborné je i ztvárnění zajateckého tábora za 2 sv. války. Nejlepší postavou je podle mě von Steiner (von Sydow). Režisér John Huston dokázal působivě natočit, zrežírovat scénu závěrečného zápasu, na který ten, jenž jej viděl asi jen tak nezapomene... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu možná účast Stalloneho spíše uškodila. Osobně si myslím, že se pro tuhle roli moc nehodil a slušela by víc určitě jinému typu herce. Nicméně film musí potěšit každé fotbalové srdce, protože je opravdu na co koukat a třeba jen účast samotného Pelého, bylo naprosto úžasné rozhodnutí, protože se naopak do filmu hodil a role mu padla jak zadek na nočník. Navíc je to snad první film z 2 světové války, kde nikoho nezabili :-) Sledovat ty zbídačené válečné zajatce, jak to i přes nepřízeň rozhodčích, nandají skopčácké jedenáctce, až Hitler pukal vzteky, to byla opravdu velká podívaná. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Tento snímek mohl mít klidně v záhlaví uvedeno "Natočen podle skutečné události". Scénáristé vycházeli z tzv. Zápasu smrti, který sehráli ruští vězni proti vybranému mužstvu luftwaffe v koncentračním táboře. Rusové, bývalí hráči moskevských klubů, porazili letce 5:1 a několik z nich, mimo jiné výborný brankář Trusevič, skutečně byli popraveni. (Robbi)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)
  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)

Reklama

Reklama