Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Recenze (107)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Áčkově obsazená a Reitmanovo poetikou prodchnutá oddechovka z (nepřiznané) produkce TV Hallmark. Nic víc, nic míň. Na Diablo Cody průměr a na Reitmana, až děsivý propad. Kam se poděl Jasonovo cit při výběru scénáře? Jedno je jisté, úvodní zlatá filmová trilogie již bohužel nebude překonána. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Dobře vychytaný trable normálního života s dětma, pár famózních dialogů a jedna role ušitá na míru tajemně skvělý Mackenzie Davis. Je ale hrozná škoda, že se Tully před divákem tak nějak stydí, a bojí se to v klíčovejch pasážích rozjet naplno. Námět by na to byl. Bohužel chybí koule. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Klub rváču pre utrápene, tehotné ženy. Dúfam, že som neprezradil veľa. Zahraté to je pekne, matky sa v tom nájdu, nie je to extremne uletené, len je to vlastne o ničom, nudné a záver aj keď prekvapí, nestrhne. 1 z 5 ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tož sranda to fakt nebyla, že prý komedie?! Ale pobavila jsem se nad prostoduchostí otce rodiny... Jeho starost a zájem byl opravdu příkladný! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman natočil dva skvělé filmy: "Prodloužený víkend" a "Juno".. A od té doby se tak nějak plácá ve svých oblíbených vyhrocených melodramatech na téma rodina.. Charlize Theron opět musela pro svou roli potlačit status krásky udělat ze sebe otahanou, zanedbanou a vyčerpanou matku tří dětí, aby dokázala, že zvládá i náročnější role.. Myslím, že to ani nebylo zapotřebí, protože by tuhle roli hravě uhrála i s 50 kg a celý sál by jí to baštil.. "Tully" především ukazuje, kam žena, o kterou nikdo s láskou nepečuje, může klesnout.. A naopak se správným zacházením může jednoduše rozkvést.. Kdyby se Reitman této pointy držel a zbytečně celou záležitost ke konci nepřekombinovával, vyzněl by příběh podstatně lépe.. I když bez toho závěru by tam bylo víc WTF scének, než bych chtěla v mainstream snímku vidět.. Jednohubka, která nestojí za zmínku, i když téma bylo zajímavé.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché téma a přitom tak hodně zavrhované. Theron za mě naprosto úžasně vysílená, unavená, zpruzená a totálně vyšťavená, kdy už vážně neví co má dělat dříve. Ve chvíli, kdy mi byla odhalena hlavní informace v nemocnici - musela jsem si to stopnout a všechno jsem si promyslela, představila a zapadlo mi to do sebe..wau :) :) Za mě bravo - a víc takových "jednoduchých" věcí ze života :) ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Charlize mě v téhle komedii..?, kde by u žánru mělo být minimálně ještě mysteriózní, znovu ubezpečila o svém hereckém umění: 70% (zatím 490 hodnotících s průměrem 67%). ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Reitman-Cody-Theronová, kombinace, která už jednou zafungovala a funguje i podruhé. Konfrontace dospělé deziluze a nenávratně minulého mládí aneb jak se s tím vším srovnat a přitom se nezbláznit. Teď budu trochu spoilerovat (!), ale něco jako mix MARY POPPINS a KLUBU RVÁČŮ. Theronová opět neskutečně válí. 75% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

O poporodním zešílení. Dokument pro nastávající i novopečené i vypečené matky. Sečteno potvrzeno - kravina okořeněná nudou. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Reitman na jiné téma, přesto úplně stejně, opět nadprůměrně, ale nikoliv dokonale. Kdo je pravidelným divákem Reitmanových filmů, tomu tato věta musí jako recenze stačit, aby si udělal obrázek. Pro ostatní se jedná o slušně zvládnuté drama ( v popisu filmu je komedie ? ) se sympatickou Charlize, která je prostě pěkná, i když je obtloustlá. Film si prožijete o to více, pokud máte doma také to malé štěstí, které Vás nenechá spát. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Taky absolutně nechápu zařazení filmu do kategorie komedie, já se tedy nezasmála ani jednou. Jedná se spíš o velmi slušné drama s poměrně překvapivým koncem, který by mě tedy absolutně nenapadl. Nicméně velmi příjemné překvapení tohoto roku a Charlize Theron předvedla vážně skvělý výkon. Navíc sympaticky krátká stopáž, určitě doporučuji všem matkám. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečného zvratu se jedná o poměrně působivou sondu do nitra ženy, semleté stereotypním stylem života, kdy navíc po porodu svého třetího potomka přestává postupně zvládat chod domácnosti, péči o starší děti, i svého manžela, a řešení přichází až s noční chůvou, která jí vstoupí do života a ona má pak čas si díky tomu onen svůj dosavadní život potupně srovnat. Tento úsek zápletky, zaujímající naštěstí naprostou většinu filmu, funguje upřímným, přesvědčivým a silným dojmem, a to jak díky věrohodně pojatým okamžikům ze života běžných lidí, tak především díky skvělému výkonu Charlize Theron, která tu odvedla vážně parádní práci a jíž jsem věřil každé její gesto, slovo, opravdu unavené, strhané matky, na kterou je toho prostě už moc. V závěru pak ovšem přijde onen zmiňovaný zvrat, který celý doposud odvyprávěný děj postaví na hlavu, a i když je tedy skutečně nečekaný, tak mě zaskočil ve vážně negativním smyslu, nelíbil se mi a v podstatě v mých očích dokonce až destrukčním způsobem zničil celý film. Toto zvolené vyústění zkrátka nepovažuji vůbec za šťastně, jelikož celý film postavilo do úplně jiné roviny a výsledný dojem tím zcela ztratil na hodnotě. Herecky a emočně je Tully každopádně na opravdu vysoké úrovni, nicméně za nějakou větší pozornost i tak nestojí, a to nejen díky mizerné pointě. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si matku tří dětí těsně po porodu představuji. Jedno dítě né úplně v pohodě, se speciálním přístupem, už to samotné může být tak nějak vyčerpávající. Charlize tady přibrala a vypadá hodně věrohodně, jí prostě tyhle promněny náramně sedí a už proto, že ji mám neskutečně ráda, mě tenhle film baví. A Tully, kdo to vlastně je? Sprízněná duše, která jí pomáha přežít, dodává energii, povzbuzuje a kde se tam vlastně vzala???? Ten nápad mě prostě baví. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Reitmanovi ty hořkosladké balancování o životě fakt žeru. S Charlize už podruhé trefa do černého, tady v tandemu s Mackenzie Davis byla zase oscarová (ale zase bude samozřejmě bez nominace). ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

všechno tam skřípalo A nechat herečku aby nabrala 22 kilogramů kvůli frašce, to je až trestuhodné.Namontovat na ni umělé těhotenské břicho,v záběrech ještě zdůraznit jeho obrovitost to bylo až trapné.A opravdu ten záběr se sexem byl potřeba??Nejsem puritán,jsem absolutně nenáročná divačka ,ale tohle bylo přes čáru vkusu.Už na to začínám být silně alergická ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Nejněžnější film o psychóze, který jsem viděla. Skvělá Charlize a Reitmanova superschopnost ukazovat život bez přikrášlování, ale i bez hodnocení nebo obviňování. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Óda na výkonnostní level v době mateřství. A já přidám ódu na výkon Charlize a pro mě nečekané rozuzlení v závěru... 90% ()

Reklama

Reklama