Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentka sexty Eva Martenová se zamiluje do nového mladého profesora Jiřího Hrona. Nemůže se v jeho hodinách soustředit, přestože je na vyučování jako vždy výborně připravena. Na školním výletě se snaží Hrona získat profesorka Bruncvíková, ale profesor na večírku tančí s Evou. Ve škole je Eva opět myšlenkami jinde a odmítne vydat Bruncvíkové Hronův portrét. S pláčem jde za Hronem do kabinetu a ten se jí snaží uklidnit. Jeho přátelské gesto spatří profesor Bernard, který měl už dříve výhrady k Hronovým moderním vyučovacím metodám. Oznámí řediteli, že Hron držel studentku Martenovou v náručí. Když se Eva dozví, že Hronovi hrozí kvůli ní disciplinární řízení, pokusí se o sebevraždu. Bratr její kamarádky Martiny, doktor Pavel Haler, ji však zachrání. V nemocnici Evu navštíví ospravedlněný Hron a vyzná jí svou lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Martin79 

všechny recenze uživatele

Nesmírně silný a "hluboký" lidský příběh dvou dospělých lidí. Myslím, že oboum hlavním představitelům tedy profesoru Hronovi (Wanka) a studentce Evě Martenové (Vítová) role nesmírně sedly, především typově. Navíc film je nesmírně silný lidský příběh, jak jsem již zmínil, takže k úplnému hodnocení se bohužel nepřikloním jen proto, že už má tento film nějaký pátek. Ale jinak excelentní. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Rolf Wanka byl fešák... Neuvěřitelnej fešák... Asi jsem se zamilovala... Raoul Schránil má silnou konkurenci... Jinak je to romantika jako blázen o zakázané lásce s tím krásným kouzlem 30. let... To byla doba... Když chlapi nosili klobouky a obleky a ženy byly sexy, i když na sobě měly oblečení ke krku a vidět jim byly maximálně kotníky... Mám pro tuhle éru slabost... ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Já si teda nemyslím, že by to byl špatný film. Krásné jsou záběry z jedoucího vlaku či třeba takřka leoneovské detaily očí. Rovněž pokus o sebevraždu, upřednostnění kariéry před mateřskými povinnostmi, nebo naznačení možného sexuálního vztahu mezi mladistvou studentkou a jejím profesorem u něho v bytě má, myslím, k tuctovosti tehdejší filmové produkce poměrně daleko. Herecké výkony jsou možná průměrné, ale celkově dávám tři silné hvězdičky. Kdyby snímek končil smrtí studentky, přidal bych i čtvrtou. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Ono to zas bylo klišé. Žákyně se zamiluje do kantora a je to kupodivu oboustranné. S výjimkou filmu Děvčata nedejte se. Ale jelikož Vítová ztvárnila hodnou žákyni a nebyla to žádná darebačka jako Ondráková ve filmu Kantor ideál, tak tuto dvojici ocením a dávám čtyři hvězdičky. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

nejlepší černobílý film, herce Wanka mám ráda, i když je to hodně starý film ale hezký děj, a i ponaučení, že vztahy s učiteli se nikdy nevyplácí. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Ne všechny filmy pro pamětníky se tenkrát vydařily. Tenhle je zdlouhavej, neskutečně naivní, výkony méně známých herců strašný a scénář jednoduchej a hloupoučkej jakbysmet. 25%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sextánka není rozhodně jediným filmem z toho období, který pojednává o školním prostředí. Jednoznačně je ovšem nejhorším. Alespoň z těch, které jsem viděl určitě. Už od začátku mě dostalo monotónní odříkávání textu hlavních herců, profesora Jiřího Hrona a profesorky Bruncvíkové. Vcelku nereálné je pak i to, že se studentka nesvěří žádnému z přátel. Také mladý profesor studentku bere jen jako studentku, teprve až po sebevraždě zjišťuje, že ji vlastně miluje. I na tehdejší dobu je to velmi naivně provedený a napsaný film. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Martenová má stejné jméno jako ve filmu Slečna Matinka, zde jde o povedený milostný příběh také. Hodnocení: 55 % ()

Arehanah 

všechny recenze uživatele

Příběh sladký jako karamel, i přes pár, rádoby, dramatických pasáží. Kouzelná Hana Vítová a charismatický Rolf Wanka opět vytvořili milostný pár, tentokrát ve vztahu profesor a studentka. Jak já miluji tyhle naivní a sentimentální prvorepublikové filmy... ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Oo nestasna laska s dobrym koncem jako vzdy. Hana Vitova presvedcila, Vera Ferbasova opet zari v komicke roli i v tak nestasnem dramatu. ()

Stan Borowitz 

všechny recenze uživatele

Absolutní masterpiece naivního romantismu. S citem a láskou napsané, natočené i zahrané. Romance, drama, humor - ani k jednomu nemám sebemenší výhradu. Miluju tenhle film od prvního do posledního záběru. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Přestože miluju prvorepublikové filmy a taky (světe div se) červenou knihovnu, v tomto filmu mi spíš přišlo skoro všechno k smíchu, protože všecko bylo přehnané. Taky mě pobavilo, že šestnáctileté žačky vypadaly všechny na čtyřicet, ale chovaly se jako čtyřletá-pětiletá kůzlátka v mateřské školce. Jinak oba hlavní herci, a především Wanka, mají nadčasové charisma. ()

Reklama

Reklama