Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Definitivně lepší nežli prvotina, která v první půlce sprintovala a v půlce druhé doklusávala. Ono když máte ve filmu herecké zlato v podobě Benicia Del Tora a Joshe Brolina, tak stačí mít ne úplně mizerný scénář a produkční společnost může mít vyhráno. Scénář je vyjma závěru samotného nadstandardní, avšak závěr v poklusu filmu jednoznačně uškodil. 73% Celosvětový příjem k 6. 1. 2019: $75,805,650, což je 2,17 násobek rozpočtu ()

Script 

všechny recenze uživatele

Pokračování mě ohromilo. Film si udržel momenty překvapení a zvratů z prvního dílu. Co mě trochu vadilo, že je to bez absolutní návaznosti na první díl, ale někteří to uvítají, protože jedničku třeba neviděli. Jsem rád, že na konci filmu bylo věnování hudebnímu skladateli Jóhannu Jóhannssonovi, který dělal hudbu do prvního dílu. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ničím nezklame a od Solimy se to po jeho Subuře ani nečekalo. Příběh není tolik nervy drásající jako v předchozím snímku, ale precizní akce i herecké výkony potěší většinu diváků. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Z pokračování Sicaria se stala stylová a brutální akční pecka otevřená širšímu publiku. Sheridanův scénář je ovšem nejsilnější když se právě od těchto akčních scén dokázal odklonit a zaměřil se na příběh mexickýho kluka Miguela, nebo když zaklepal na emoce při setkání Del Tora s hluchým chlápkem v poušti. Soldado je možná o chloupek horší než jeho předchůdce, ale furt hravě strčí do kapsy většinu akčních filmů co se dnes točí. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Hlavní kvality jedničky zdánlivě zůstávaj i ve dvojce (působivý exteriéry, bezskrupulóznost a autenticita přestřelek a soubojů...), až teda na pár "drobnejch" detailů - nijaká atmosféra a slabej scénář. Děj mi ve výsledku vlastně přišel až nezajímavej, navíc se spoustou nonsensů a chyb (prvnim útěkem Isabely počínaje, pěti změnama plánů "s kym vyjebeme teďka" nebo závěrem konče). Všechny postavy jsou buď nedůležitý, nebo tak trochu sráči, takže mi pachtění zúčastněnejch ani nešlo sledovat s ňákym velkym pochopením nebo sympatiema. A ten konec, resp. oslí můstek pro třetího Sicaria tentokrát nejspíš v režii vzkříšenýho del Tora mě spíš rozladil než navnadil. Thriller je to samozřejmě pořád dobrej a minimálně kvalitně "vyrobenej", něco navíc se tady ale podle mě už moc nekoná. Za mě slabší 3*. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o akční filmy v polovnině 90 let to byli hlavně trvdé kopy a nakládačky buď od Arnolda, Silvestra nebo malého francouze Vandama. Dnes jsou akční filmy buď dramaticky kriminální nebo takový, že vám ztuhne i vysportovaná prdel. Přesně takový je nový Sicario. Nářez od začátku do konce. Ale má to jedno ale a to je konec filmu. Opět neuzavřený a to se mi moc nelíbí ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Soldado přináší na naše obrazovky první skutečně vytříbenou a ničím nezastíněnou otevřenou válku s terorismem, třebaže si po této mé větě bude každý myslet, že tím okamžitě myslím letitý boj s ISIS. I o nich je ve filmu zmínka, i oni jsou tím zážehem neústupného běsnění Joshe “Thanose” Brolina a naprosto excelujícího Benicia Del Tora. Pokud pominete zmatečný konec snímku, kde byste klidně mohli již 5 minut před titulkami vypnout obraz a pouze se kochat dominantní hudbou, je pokračování Sicaria o chloupek střídmější než tři roky stará řežba s Emily Blunt. A pokud vás neosloví ani to, máte minimálně zaručenou dvouhodinovou lekci pohraniční španělštiny. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jiný režisér, ale stejně fantasticky zvládnuté akční scény. To je na této sérii prostě ta největší pecka. No a druhý díl má konečně i takový lidštější nádech a filmovější příběh. Sice se to po prvních minutách zdát nemusí, ale díky malé holce se nakonec dostaví. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A ako jednoducho sa z filmu, na ktorý som sa tri roky tešil, stal pre mňa prepadák. Zmeňte režiséra, odstránte kvalitné atmosferické scény, upatlajte to tuctovým dejom z tuctových amerických akčňákov a dostanete presne tú dvojku, ktorá sa ani len nechytá na kvalitu jednotky. Jedna solídna akcia to nezachraňuje. Nie, proste neviem tomu filmu prísť na chuť po žiadnej stránke. Stále to musím porovnávať s jednotkou. Ultraslabé a viac menej súcitné 2 z 5 ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

... a zase tvůrci od poloviny filmu nevědí co s ním a tak tu máme zázračné přežití střelby do hlavy a konec s lakonickým konstatováním... "ONE YEAR LATER"... ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Jedničku miluju, ale tohle byla neatmosférická, bezpohlavní slabota, kterou držela nad vodou existence prvního dílu snaha o aplikaci maxima, co prve fungovalo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně dobré, jako jednička. Perfektní vizuál, atmosféra, opět zajímavý děj (ovšem ke konci to bylo trochu přeplácané, to je fakt) a hromada prostoru pro skvostné herce Brolina a Del Tora, obzvlášť když jsou na scéně spolu. Další výborný thriller, akorát originál je prostě o něco větší pecka. Ovšem ani jeden díl nepatří k filmům, které bych musel vidět znovu, to je ale čistě jen můj problém. 70%. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce šla kvalita dolů a to o hodně a logika tady ve filmu moc nefunguje. Ze začatku jsem měl dost pocit že film vykrádá ústřední zápletku Act of Valor, kde přes hranici proudí teroristi. Nejdřív jsem nechápal so mají společní somálci s pašováním lidí přes hranice, následně se dozvídám že teroristi byli američani WTF. tak proč lezli z Mexika? Aby následněmohl film otočit: zapomeňte na nějaké teroristy teď jde o nějakou holku? jednička byla lepé vystavěná... btw. fakt tam byla scéna kde borec vytahne glocka a je slyšet natažení kohoutu, (aby to bylo dramatičtější) na to jsem si celkem zvykl v béčkových krimi seriálech, ale v sicario 1 by se takova sračka nestala. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Mexické, americké, všichni proti všem, napínavé, akční, hudba. Po prvním filmu se mi do kina na ten druhý moc nechtělo. Začátek dvojky mě v tom utvrdil. Ale jakmile se na scéně zjevil Benicio nešlo odolat a musela jsem ho slepě následovat do všech přestřelek. Parádně poskládaný příběh, který mě bavil, mělo to spád, myšlenku, akci. Hudba opět fantastická, herci skvělý. Tohle bylo sakra lepší než první Sicario. ..já bych tam stejně nemohla žít. Stačí mi místní sídlištní psí gangy.. PS: tohle je můj 1000 komentář! Lízátko nedostanu? ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Tak na rozdíl od prvního dílu tohle byl "jen" film o narkomafii z pohledu druhé strany a nemělo takový originální podklad, ale i tak to stojí za vidění. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

První Sicario byl za mně jeden z nejlepších filmů roku 2015. Villeneuve s Deakins ukázaly jak skvělý duo tvoří. O dva roky později to potvrdily úžasným Blade Runnerem 2049. Ale k dvojce se žádný z nich nedostavil. Režisér Sollima a kameraman Wolski spojily síly aby natočily pokračování, no a jak to dopadlo? Musím říct, že po prvním díle jsem byl celkem zvědav, zda se pokračování dokáže vyrovnat jedničce a byl jsem mile překvapen. Prostředí kartelů v Mexiku, přestřelky a hlavní " sicario " Benicio Del Toro, ale i skvělý Josh Brolin opět ukázali, že se do těhle chlapských filmů hodí a dokáží diváka udržet 122min zírat na obrazovku, kde se stále něco děje a tak si ani nevšimnete, jak rychle to uteklo. Za mně velká spokojenost. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se nejedná o bůhví jakou akci a kvalitou je Soldano jen o chlup lepší. Emily vystřídal více Brolin a Del Toro se rozhodne jednat na vlastní pěst a převést přes hranice Mexika unesenou dívku, která měla být klíčem k vyvolání války mezi kartely. Celá zápletka se točí kvůli útoku na civilisty v obchodě, kolem pašování teroristů a lidí přes hranice. Nejvíc mě pobavila scéna, kdy je Toro ve stopách dívky, kterou zachrání trefou do hlavy týpka, kterej se tam rozprskne jak meloun a nasednou spolu do auta. V autě nejsou přední hlavové opěrky, ale jen co se otočí na cestu a jde na ně záběr, mají za hlavou pěkné kožené opěrky :D. Jinak Brolin to drží nad vodou a vůbec jsem se nebál, že by chlapské duo byli horší než Emily z jedničky. Konec je pěkně otevřenej a vůbec jsem nechápal, kdy se domluvil ten malej kluk s Del Torem. Ikdyž mi bylo divný, že tak malej kluk by ho střelil přesně do pusy. Tak třeba do třetice se podaří natočit the BEST! Zvedám laťku na 70% ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím nad tím, jestli vůbec první díl potřeboval sequel, jsem si jistá, že v první části vše bylo řádně ukončené. Myslím, že z pokračování chtěli tvůrci vytřískat jen nějaký cash. Pokud Sicario 2 nebudu brát jako "pokračování" prvního dílu, tak se jednalo vcelku o ospalou podívanou, chybělo mi více napětí a děj byl lehce předvídatelný. Na druhou stranu na Benicia se skoro vždycky dobře kouká a i zbytek hereckého týmu odvedl slušnou práci. Ve výsledku to je slušný thriller, který ničím neurazí a ani nepřekvapí. ()

ywo666

všechny recenze uživatele

Fajny drsny film ktory kasle na standardne dejove postupy a ide si svoje. Bavilo ma to podobne ako jednotka. Del Torovi prekvapivo uloha sedi ako rit na serbel. Asi by som nechcel zit na Americko Mexickej hranici. Vyzera to ako riadna divocina. Trochu som sa bal ze ci zmena rezisera neovplyvni kvalitu, ale Stefano to zvlada na jednotku a vedie Sheridanov scenar velmi suvernne. Kvalitne 4*. ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama