Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 1

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Město lží je filmem o vraždách, která za celou metráž filmu nebyly objasněny. Na stranu druhou, film alespoň na průměrné úrovní drží ten šilhající černoch z Matrixu, který se poměrně amatérsky snaží šťourat do Johnnyho, který se tím dostává mimo svou komfortní zónu, což způsobí záplavu vzpomínek jako z myslánky. 60 % Celosvětový příjem k 7. 10. 2019: $1,605,775 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že z orientace v postavách bych maturitu neudělal. Přišlo mě to, že je to spíš v duchu a míci amíkům a nebo kdo ty jména rapperů neslyšel prvně v životě jako já. Johnny Depp když hraje postavu, která se nechová jako kdyby vyšňupla popelářseký auto plný koksu, tak mu jde hraní nejlíp. Hudební doprovod hrozně pomáhal té správné konspirativní atmosféře. Cekově smíšený pocity náročné na sledování, někdy se to dost vleklo, ale zase filmařinka kvalitní ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Slušná investigativní kriminálka, která cílí hlavně na minoritní skupinu lidí, kteří mají rádi hiphop a celkově hudbu The Notorious B.I.G. a 2Paca... nemyslím si, že film zaujme někoho dalšího. Styl vypravování je sice dobrý, ale celkově je to strašně zdlouhavé a dá se v tom jednoduše ztratit. Jediné plus vidím v Deppovi, který nezklamal a je radost se na něj koukat. Čisté 3* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne natočená kriminálka o stále nevyriešených vraždách Tupaca Shakura a Notoriousa B.I.G., ktorá prináša vlastnú teóriu o tom, kto za vraždami stál. V tomto ohľade mi to dosť pripomenulo Stoneov JFK, ale napriek kratšej stopáži nie je City of Lies ani zďaleka tak strhujúci. Celý film sa odvíja na základe rozhovorov policajta s detektívom, ktorý vraždy vyšetroval. Deep v civilnej úlohe je pre mňa nudný ako vždy a môj obľúbenec Whitaker ma tentoraz svojou namyslenosťou a zbrklosťou štval. Film má príliš pomalé tempo, bez poriadnej gradácie a pri finálnom vyústení mi bolo vlastne jedno, kto za všetkým stál. Je to film vhodný hlavne pre ľudí, ktorý sa o túto problematiku zaujímajú. Pokiaľ vám všetci tí motherfuckujúci negri splývajú, tak vás film príliš nezaujme. Ja patrím skôr do tej druhej skupiny aj keď Tupaka som mal rád ako herca. 5/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do city of lies jsem šel s představou o nudné, tuctové kriminálce o zabití Tupaca a Biggieho, která nebude ničím moc zajímavá. Do zhlédnutí filmu jsem ani nevěděl, co a jak se tehdy stalo, a musím říct, že film mě od první minuty dokonale vtáhl do děje a až do poslední třetiny jsem hltal každou scénu. Jednak proto, že to bylo dost komplikované a byla celkem fuška se v tom orientovat, ale taky proto, že to mělo po celou dobu dost záhadný a mysteriozní styl vyprávění, který odkrývá jednu stopu za druhou a vyvolává v divákovi touhu zjistit pravdu. Ke konci to možná trochu haprovalo a začínalo s filozofičtějším podtextem než se samotným dokončením případu, které by filmu ubralo potřebných 20 minut. Za mě kvalitní, místy dost temný příběh dvou nejslavnějších rapperů, jejich west/east-coast rivalitou a tehdejší angažovanosti LAPD v zabití Biggieho. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama