Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem hrajícímu si Peteru Jacksonovi propadl a u Braindead se výtečně bavil, ale když jsem si ho pustil dnes, nebyly bezchybné vzpomínky na něj úplně přesně naplněny. Krvavé je to velice, úchylné taky, se spoustou zapamatovatelných vtipných scén, ale celkový dojem ... já nevím, je to prostě tak nějak kolotočářsky uřvané. Přepjaté postavy, přepjatá akce... všechno je to samozřejmě záměrně, ale já už jsem se naučil mít rád trochu jiné filmy. Z původních pěti hvězd rozhodně snižuji a váhám mezi třemi a čtyřmi. Horror movie of the year ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu masakr, totální masakr a nic než masakr. Sice jsem se nebavil úplně tak, jak jsem podle některých recenzí očekával, ale můžu na beton říci, že jestli se dají nějaké filmy označit slovy jako výjimečný, nezapomenutelný nebo neopakovatelný, tak jedním z nich je právě nechutný, ale svým způsobem i strašně okouzlující a podmanivý BRAINDEAD. Peter Jackson se v začátcích své kariéry vážně ničeho nebál a tam, kde by ostatní hororoví režiséři raději sešlápli brzdu a dráždili divákovu fantazii, on naopak vší silou dupne na plyn a dráždí možná tak divákovy žaludeční šťávy. Jeho Braindead je prostě nepopsatelná podívaná, s výborně propracovanou humornou stránkou, která ve spojení se sympatickým hlavním hrdinou od začátku šlape jako hodinky, a s tou naprosto neuvěřitelnou poslední třetinou, která úplně přepsala dějiny všech brutálních a krvavých filmů a v tomto ohledu posunula laťku na nepřekonatelnou úroveň. Krev stříká, končetiny létají a hrudní koše se vytrhávají z těla, ale divák se při tom směje, směje a stále směje... Jak to ten Jackson jen dělá? 4,5* ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tuny hnisu, střev, kreve a spousty usekaných končetin a do toho ještě spousta černýho homuru jak to uměl jen Peter Jackson ve svých začátcích. Prostě kultovní záležitost s největším vyvražďovaním zombáků na jeden čtvereční metr v dějinách filmu, scéna ve který si Lionel klestí cestu sem a tam hordou zombáků svojí starou dobrou sekačkou, jsou fakt neskutečný jatka a pro mě jedna z nejlepších scén, co sem kdy viděl ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Malá hádanka na začátek. Myslíte si, že se bude film líbit milovnici zvířat, když se první zombíí pochoutkou stane nádherný německý ovčák? Mezi tím, co se budete snažit přijít na odpověď, já si popláču. Odpornější, zvrácenější, nechutnější slátaninu jsem ještě neviděla. Cože na tom mělo být vtipného? Dereku kde jsiiiii? Maminko, že ty takto nezmutuješ? ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

N-E-U-V-Ě-Ř-I-T-E-L-N-É! Představte si ten nejkrvavější splatter, nacpěte do něj stovky zombíí, hektolitry kečupu a slizu a máte...zhruba desetinu Braindeadu. Tenhle film je bezpochyby tím nejkrvavějším a nejvtipnějším mezi všemi komediemi/horory/parodiemi co byly/budou kdy natočeny! Žádné hranice, žádné omezování, jen bezhlavá řežba s takovým množstvím krve, že by jste s ním vymalovali půku Prahy, mozky na schodech, žijícími vnitřnostmi...a naprosto fascinujícím finále s motorovou sekačkou. Tohle už zkrátka nejde zopakovat. Ehm, jen takový dotaz...tenhle Jackson opravdu natočil Pána prstenů...? Svět filmu je stále plný překvapení... :) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film byl natočen za 11 týdnů. (Zdroj: ČSFD)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama