Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Chtělo se mi z toho pomalu zvracet! Neuvěřitelný je, jaký film má celkový hodnocení, jak tomu může dat někdo vůbec za pět a jen kvůli Jacksanovi, to bych musel být padlej na hlavu. Dvě scény z filmu stály zato a to s pudinkem a miminem, tam jsem dostal porci smíchu a nechutnosti. Velice slabé a řadím mezi neuvěřitelné zplácaniny. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Moja platonická láska z detstva, najvtipnejší alebo druhý najvtipnejší film, aký som videl vo svojom živote. Zhodou okolností tiež najkrvavejší. Sledovať Braindead je ako sledovať 50-ročnú nadržanú jeptišku, prichádzajúcu o panenstvo s Roccom Siffredim - ultimátna jazda po dekadencii a najzvrhlejšom humore. Mám alergiu na domáce zvieratká, ale jedno chcem mať doma stoj čo to stoj - potkaniu opicu zo Sumatry. A puding už mi nikdy nebude chutiť tak ako doteraz. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je režisér, který navždy zůstane Pánem prstenů. Jeho brutálně krvavé a hodně šílené horory jsou krvavými operami, které neberou konce a v každé další minutě vás překvapí další zvráceností, která možná skončí až příjezdem sekačky na trávu, která opravdu precizně dokáže krájet lidské maso... Plátky budou krásně tenké, krvavá a stačí si je jen hodit na gril a máte hodně krvavý a do černa ugrilovaný steak z nějakého toho zombíka či podobné ohavnosti. Jsou filmy jako je tento, Evil Dead Sama Raimiho a další, které sloužili ke splněním těch nejhezčích snů jejich tvůrců a na kterých si pánové režiséři odzkoušeli hodně nápadů a myšlenek. U těchto filmů se často projevuje jejich naprostá účelnost, kterou je spokojenost jen a jen režiséra, který si opravdu vyhraje(v tomhle je Peter mistrem...) a proto se hodně špatně hodnotí. Prostě vám buď sednou nebo ne. Nic mezi tím, ale tak jako tak je toto počátek jedné režisérské hvězdy... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Paráda! A hnus. Legendární Jacksonova prasečina - jako komedie vynikající, jako gore taktéž. Některé efekty sice vypadají až moc uměle, ale například u krysoopice mi ta sekaná animace naopak sedí. Osobitý humor, osobitá atmosféra, osobité herecké výkony, osobitý hudební doprovod. A rozhodně jedna z nejodpornějších babizen v dějinách filmu. Jako jediný mínus vidím místy malinko nudnou první polovinu, která se ale nevyhnutelně schyluje k neskutečnému a snad půlhodinovému masakru, takže je to nakonec vlastně jedno:) Your mother ate my dog! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Na premiéře filmu ve Švédsku v roce 1993 dostávali diváci před vstupem do kina pytlíky na zvracení. (Chatterer)
  • Španělský název filmu je Braindead: tu madre se ha comido a mi perro (Braindead: Tvoje matka sežrala mého psa). V názvu byla použita hláška z filmu, pronesená španělskou herečkou Dianou Peñalver (Paquita Maria Sanchez). (Kulmon)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama