Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (217)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Moc jsem chtěl, aby se ČSFD pletla, ale neplete. Není to ani akční thriller o záchraně rukojmích, ani psychologické drama očima únosců, ani sonda do izraelsko-palestinského problému. Je to něco mezi, a není to moc zajímavé. Revolucionáři pořád říkají, že musí dělat revoluci, Izraelci pořád říkají že nemůžou vyjednávat, a to se mele furt dokola. A až konečně dojde na finále filmu, na které se těšíte poslední hodinu, prostříhají vám do toho nějaký conteporary dance a skoro nic nekukážou: Je to škoda, takovej to byl super námět. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamanej. Padilhu jsem si oblíbil díky Tropa de Elite, která měla atmosféru, dynamiku, ostrou akci a hodně vyhrocený pohled na to, co je morální. Tady chybí skoro všechno. Přitom ta událost a cela operace je skoro vším neuvěřitelně zajímavá a dalo se na ni fakt vyřádit. Místo toho jsem dostal děsně dlouhou nudu (s dobrou kamerou, to zase jako jo). Z filmu funguje dobře a dynamicky v podstatě jenom prvních deset a posledních cca 30 minut. V samotné akci je vidět, že Padilha tyhle věci točit umí (i když střihy s divadlem mj lezly na nervy), takže o to víc je to škoda. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

7 různých lidí v sále chrápalo a určitě víc jich spalo tiše. A vůbec se jim nedivím. Taky jsem od pochrupování neměla daleko. Takhle nezáživný film jsem už dlouho neviděla. Dějově dost nezajímavé a hlavně už ohrané. Velice pomalé tempo a herecky teda taky průšvih. Jinde geniální Brühl to tady táhne velice průměrným výkonem. A Pike tady byla tak nesympatická, že jsem jí měla chuť vrazit facku. Bohužel. Tenhle film je pro mě jeden z nejnudnějších. A vůbec nechápu to propojení s tancem. Choreografie pěkná a hudba super, ale vůbec se to nehodilo. Jak kdyby se jim tam zamotaly scény z jiného filmu. Bohužel 2* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné dramatické události velmi nezajímavě vylíčeno. Navíc pár věcí je přidáno.Ocenil bych více historických detailů než romantickou vsuvku. Přitom popisností je ve snímku více než dost. Palestince máme pochopit – jen se mstí kvůli svým rodinám.Nácvik elitní jednotky trvá 15 minut a je dost nepřehledný a s tanečním vystoupením. Bourání zdi kvůli selekci cestujícím je vděčný detail. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ani moc dobře komentovat nejde. Prvně mě zaujalo herecké obsazení a to, že jde o film podle skutečné události (to snad asi každého). Parta německých radikálů obsadí letadlo a unesou ho, aby byli rukojmí pro vyjednávání ohledně osvobození Palestiny. O této události jsem se dozvěděl až při sledování filmu a do teď jsem nevěděl, že se něco takového dělo (jen pro zajímavost). Průběh filmu byl celkem nezajímavý a hloupý (a ani nemusím zmiňovat jak je děj nesmírně předvídatelný). Ve filmu byl vysoký počet scén, při kterých se stydíte, že něco takového vůbec vidíte na plátně, a že jsou lidi schopni takhle debilně ty scény vůbec zpracovat. Vůbec nechápu proč tvůrci do toho vůbec motali tanec! To je takový nesmysl a ještě není bůh ví jak dobrý. Závěr mě namíchl. Nedoporučuji sledovat. Jedna hvězda za to, že je to podle skutečné události a druhá hvězda za herce. Toť vše. Víc si to ani nezaslouží. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Akce byla tak troufalá, že únosci vůbec nepočítali s možností útoku Izraelců. (Cocacolix)
  • V roce 2016 došlo v Libyi k únosu letadla. Na letišti, kde únosci přistáli, se zrovna natáčela scéna k tomuto filmu. Štáb některé záběry z reálného únosu později použil ve filmu. [Fakter.cz] (asdfasdf)
  • Ve filmu je smrt Yonatana Netanyahua (Angel Bonanni) uvedena mnohem dříve než ve verzi událostí rodiny Netanyahu. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama