Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (393)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pojednáva o ženskej, ktorá na svoj nelegálny biznis nalákala hviezdy ako DiCaprio, či Maguire, avšak tí, ktorí sa tešia na nejaké super pokerové partičky, budú sklamaní. Je tu toho pramálo. Preto, hoci ma Molly a jej hra celkom zaujala a dej sa nevliekol, nemôžem hodnotiť vyššie. Chýbala tu tá typicky hráčska akcia. Jessica Chastain ma ale posledné roky veľmi pekne prekvapuje, nielenže vyzerá resp. ju zamaskujú stále lepšie, ale vyberá si aj dobré roly, ktoré jej sedia. Film veľmi potiahla. A nesklamal dokonca ani Kostner. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbílo. A to tak, že moc. Asi v tom hraje roli, že poker docela hraju, takže chápu, jaký to je, když člověk omylem složí full house, nebo když naopak přiteče full house na riveru chlápkovi, co původně blafoval na dvojici sedmiček. Anyway, strašně se mi líbilo, jak je pohled na Molly nejednoznačný a její reálná (ve filmu reálná, ne reálně reálná) role se ukazuje až postupně během filmu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin je mistr scénárista, to už víme dlouho. Nemůžu si nevzpomenout na jeho fantastické kreativní myšlení u Jobse nebo zpravodajský Newsroom, který mě svojí nekompromisností straší ještě pár let po ukončení seriálu. Ale i jeho napadlo po mnoha úspěšných projektech, hezky po vzoru Taylora Sheridana, nasednout do režijního tažení a právoplatně rulovat na Glóbech (kam se poděly oscarové nominace, to jen čert ví). A hned napoprvé se mu povedlo mě naprosto odrovnat. Přitom papírově to není úplně film, který by pro mě mohl extra stěžejní. Jessica Chastain nepatří mezi mé oblíbené herečky a o pokeru toho mnoho nevím, ačkoliv jsem mnoho napínavých partií v různých filmech nakoukal. Jenže film má tři, až naprosto nespravedlivě silné, hráče. Těmi jsou Idris Elba a Kevin Costner, kteří svými výstupy naprosto devastují vlastní scény a kradou si divákovu pozornost jenom pro sebe. I kdybych nedejbože při filmu musel žehlit bilé košile, zpřímená póza Idrise Elby by mě donutila této činnosti minimálně na čas zanechat. A tím třetím je samozřejmě pomyslné Sorkinovo pero, které opět zatnulo do živého a opět se ujalo scénáristické nadvlády. Podobně jako Wind River není ani Molly´s Game nějakou režisérskou estrádou, je “pouze” pečlivě vysoustruženou filmařinou. Vysoustruženou tak dokonale, že po 130 minutách na diváka vytryksne všechny možné emoce. A člověk zas bude muset dlouho čekat až ten prokletej Sorkin zase něco napíše a nejlépe i zrežíruje. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Když už jsem si říkal, že se debutujícímu Sorkinovi podařilo *jenom* zdatně zrežírovat další svůj precizní scénář, aniž by do toho protlačil tu povědomou plejádu emocí, které z jeho scénářů většinou vytáhli jiní režiséři, přišlo zbývajících pět minut filmu a on z toho jinak docela chladného příběhu přece jen vykřesal *dost* na to, aby to se mnou pohnulo. Zázrak v cílové rovince, do naprosté spokojenosti to má sice daleko, ale přesto, klobouk dolů. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I přesto, že poker absolutně neovládám, tak tady to zase tolik nevadilo. Tohle byl primárně příběh o holce, která jen chtěla vydělat slušné peníze, ale protože se pustila do ne úplně legálního byznysu, dřív nebo později se musela zaplést s nesprávnými lidmi a stejně tak na ní dřív nebo později musela zaměřit svá mířidla policie a FBI. Film nastiňuje dětství i dospívání hlavní hrdinky, které výrazně ovlivnil její ambiciózní otec, prostor dostává i lyžařská kariéra zabržděná zraněním a nejvíc se samozřejmě věnuje vzestupu a pádu v hazardním prostředí a následné snaze vyhnout se vězení a zachovat si tvář. Právě scény s právníkem, ať už v soudní síni, výslechové místnosti či kanceláři patří k tomu nejlepšímu, co film nabízí, protože Jessice Chastain a Idrisi Elbovi to parádně ladilo. Ale něco do sebe měly i scény z karetních doupat i samotní hráči. Třeba Harlanova minilinka mě hodně bavila. Maličkou výhradu mám ke stopáži, která je tak o dvacet minut přepálená, ale to je tak vše, co mohu vytknout. 85% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Pro dosažení maximální věrohodnosti hráli pokerové hráče skuteční profesionálové. (Mirokukii)
  • Vo filme vidíme Mollynho advokáta, ako počas prípravy obhajoby číta výtlačok knihy "Mollyna hra". V skutočnosti však bola kniha publikovaná až po skončení procesu. (Fabrinka)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama