Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (107)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek DC komiksů a proto mě tento film udělal radost. Udělal mě radost, jelikož jsem se dozvěděl něco málo nového o Wonder Woman, jejím vzniku a sociálně-psychologickém podtextu. Dále se mě dost líbilo, že film není o tom jak vznikla Wonder Woman, ale o tom kdo byli manželé Marstonovi. Co se týče samotného filmu, tak ten má krásnou retro atmosféru a velmi příjemné tempo. Nikam se nespěchá a dostaneme dostatek prostoru na poznání všech postav, a jejich motivací. Po režisérské stránce je to dost civilní a funguje, jak dramatická, tak i romantická linka. Luke Evans je zde dost dobrý a má několik parádních scén. Rebecca Hall podává výborný výkon, a dost hodně se mi líbilo jakým způsobem zahrála svou postavu. Bella Heathcote krásně ztvárnila nežnou a lehce naivní Olive, a díky jejímu herectví, o to více pak funguje její proměna. Profesor Marston a dvojí Wonder Woman je velmi příjemný film, který potěší jak fanoušky komiksů, tak i fanoušky životopisných filmů. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vyhýbal som sa tomuto filmu jak čert kríža, lebo som si myslel, že je to nejaká C-čkovina, čo sa išla zviesť na vlne WW. Nebolo tomu našťastie tak. Film je o serióznom vzniku WW. Paradoxne, snímok je viac zaujímavejší, sexi, erotický a lepšie zahratý ako celá WW. Je zaujímavé sledovať, čo, kto a ako to celé vzniklo. Po tomto filme už nikdy nebudete na WW pozerať rovnakými očami ako doteraz. 4 z 5 ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na snímek by se dalo vzhlížet ze dvou pohledů. Z jedné strany jako na životopisný příběh harvardského psychologa a vynálezce doktora Williama Marstona, který pracoval na detektoru lži a vytvořil dnes velice známou komiksovou postavu Wonder Woman (mimochodem zde máme možnost poznat, jak byla původně charakterově vykreslena), a ze strany druhé jako na milostný film o jedné poněkud nekonvenční lásce. Druhá možnost je však přeci jen dějově silnější. Polyamorální styl života byl velice provokativní už na počátku 20. století, kdy se příběh odehrává a jestli je tak i dnes je mnohde na diskuzi. Snímek je natočen naprosto neutrálním dojmem, takže se danému tématu tvůrci nijak nevysmívají a naopak taková vztah ani neospravedlňují. Je to jen pouhopouhý příběh lásky, navíc posvěcené detektorem lži, jakou William, Elizabeth a Olive prožívali. Mravokárci si budou škubat vlasy, někdo se na to bude dívat rozčarovaně, někdo přejícně. A o to tu jde především. Každý divák nechť posoudí sám a vytvoří si na danou věc svůj vlastní názor. Snímek je atmosférou hodně komorní, takže kdo u takových filmů usíná, není to nic pro něj. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jako jedna rodina. Exprese existence touhy odjinud. Intimní triga. Amorův mefistofelovský punk plán ve složení. Pan Frankestein, "Césarky/Xeny" a vibrátor citu, který položením se rozezvučí, doloží "Waterloo" konvence, konfekce lože. Zaslouží se, provokativním rajským líčením, o efektivitu vědomí  vládkyň podvazků, eg rtěnek. ()

majsha 

všechny recenze uživatele

"A person is most happy when they are submissive to a loving authority. It is essential that a person sub to an autority willingly that it is their idea and that submission is pleasurable. Young boys must learn this most of all if they are to grow up respecting powerful women. Wonder Woman... shall be the start of a powerful feminist movement." Dominance/submise, podněcování, vyhovění, polyamorie, bondage a láska... Tohle vše tento profesor psychologie a otec detektoru lži zkoumal v jeho pracovním i osobním životě a dále to pak zakomponoval do svého komiksu Wonder Women. Není to pro každého, ale jak řekla E.W. "I've kind of become slightly fascinated by kink culture because they are the best communicators ever, they know all about consent,"  and I couldn't agree more.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)
  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama