Reklama

Reklama

Pokémon film: Volím si tebe!

  • Japonsko Gekidžóban Pocket Monsters: Kimi ni kimeta! (více)
Trailer 1

Když si Ash k narozeninám vybírá svého prvního Pokémona, dostane se mu paličatého Pikachu a společně se vydají hledat legendárního Ho-Oha. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (17)

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Nepovažuju se za nějakého velkého fanouška značky, ale nemám problém si to pustit a udělat si názor. Bohužel film mě zklamal. Být neznalý, tak by to dopadlo lépe. Ale když člověk ví, že tvůrci vzali základní děj z několika původních epizod, zkrátili jejich průběh na stopáž filmu, změnili hlavní děj a vyměnili staré postavy, tak to prostě u mě není ono. ()

Mr.Ward odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem to asi nepochopil. Remake? Restart? Výsměch a otřesně převyprávěná a změněná pilotní epizoda seriálu Pokémon po 20ti letech. Klasické postavy (Misty, Brock) jsou pryč a vše je zmatené, splácané, urychlené a zbytečné. Proč? Proč? Proč? Jo a Pikachu promluví. Jediná “zajimavá” věc na téhle verzi. ()

Reklama

Marys 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl hneď keď pred dvomi rokmi vyšiel. Pamätám, že sa mi páčil, no uchádzali mi súvislosti. Teraz som si ho radšej pozrel opäť a, no, nie je to nič extra. Účelová namotávka na prvú Pokémon hru na Nintendo Switch. Oveľa viac by ma potešil príbeh s Brockom, Misty a všetkými Ashovými Pokémonmi z Kanto regiónu. Skrátka prerozprávanie jeho prvého dobrodružstva vo filmovej podobe. Toto bolo zbytočne alternatívne, hoci úvod vyznel sľubne. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10 s odřenýma ušiskama. Jakási pocta prvních dobrodružství a zároveň alternativní úvod do Poké světa má tunu problémů - ale věřím, že pro děti to musí být pohodová zábava. Animace ušla pěkný kus cesty (i když stínování preferuju u starších projektů) a jistá dávka nostalgie pořád slušně funguje. Navíc překvapila část se smrtí Pokémona a potemnělý svět bez barev... jen škoda, že se hraje na jistotu a třeba taková hudba je oproti prvním filmům naprosto fádní a obyčejná. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Dvacátý Pokémoní film je trošku bizarní úkaz oslavující sérii vytvořením alternativní reality. Na první pohled to zní fakt divně – proč po víc než dvaceti sezónách a tisícovce dílů vytvářet paralelní variaci fikčního světa a hlavních příběhů? Protože to tvůrcům dává možnost nostalgicky rekapitulovat, aniž by to trvalo moc dlouho. Do necelé stovky minut tak mohou vložit spoustu klíčových momentů prvních sérií, čímž (a) vytvoří poměrně dojemné vzpomínání, ale také (b) odrazový můstek pro nové diváky. Ti mohou celkem bez problémů naskočit do Sun & Moon – Ultra Legends nebo Adventures. // Výsledkem je podivný hybrid, který spousty jednotlivostí rekontextualizuje a dlouhodobé vztahy tříští. V úvodu prezentuje převyprávění první epizody – jejíž název I Choose You! film nese – a ustavení vztahu mezi Ashem a Pikachu po útoku hejna Spearow. Jenže o pár minut později už hrdina získává Duhový odznak, klíčový moment epizody až dvacáté šesté. Podobně kondenzovaný je třeba vývoj Caterpie. Tu v úvodu filmu Ash chytne, za několik minut se z ní stane Metapod a posléze jako Butterfree odletí pryč. Jenže v seriálu jde o vývoj probíhající v dílech 2-3, kdy se Pokémon vyvine, ale Ashe opustí o osmnáct epizod později. Stejně funguje Charmander, ze kterého se ve filmu stane Charmeleon i Charizard, což se v seriálu děje v dlouhodobějším horizontu – díly 11, 43 a 46. // Přesto dochází k výraznějším variacím – například Misty s Brockem nahrazuje Sorrel a Verity, Rakeťáci mizí ze scény dříve, než se ustaví, kdo vlastně jsou a Gary chybí úplně. // Celé tohle útržkovité vyprávění je sjednocené cestou za legendárním Pokémonem Ho-oh. Ten tvoří opravdu jen volný rámec, který v několika momentech spojuje fragmentarizované nostalgické vzpomínání. Já vlastně nevím, jestli mě víc baví sledovat, jak bizarní ta osnova je, nebo upřímně rekapitulovat s ní. Každopádně za mě jen velké dobré. Samozřejmě se to ani neblíží geniálním Pokémon Origins nebo brilantním epizodám jako Attack Of The Prehistoric Pokémon (díl 46), Kalos, Where Dreams And Adventures Begin! (díl 800), Charmander: The Stray Pokémon (díl 11), Electric Shock Showdown (díl 14) nebo Securing The Future! (díl 1029), ale to vůbec nevadí. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (3)

  • První film o Pokémonech, ve kterém je Ho-Oh hlavním legendárním Pokémonem. (LUKICKK)
  • Film vypráví o setkání Ashe a Pikachu u příležitosti 20. výročí prvního vysílání Pokémonů v Japonsku v roce 1997. (LUKICKK)

Reklama

Reklama