Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Před nákazou není nikdo v bezpečí, ale nakažení nejsou jedinou děsivou překážkou v boji prince Čchanga o záchranu království. (Netflix)

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jížní Korea při síle a servíruje nám druhou sezónu historické zombie řežby Kingdom, která je snad ještě lepší než ta první. Hned úvodní díl připomíná historické World War Z a napětím jsem téměř začínal šilhat. Trošku jsem měl problém s postavami, které jsem za ten rok zapomněl a chvíli mi trvalo se v ději pořádně zorientovat, ale jinak naprostá paráda. Velmi mě bavily i palácové intriky a boj o moc, které Jížní Korea zkrátka zpracovávat umí dokonale a samotná akce je taktéž výborná. Je strhující, krvavá, adrenalinová a poutavě natočená. Korunní princ s lovcem tygrů opět vládnou a cliffhanger na třetí sérii byl tentokrát nečekaný. Od World War Z tu se zombie tématiky nebylo nic lepšího, takže dohnat! Příběh*****, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí*****. 8.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci má aj druhá séria iba šesť dielov, ani to nezabránilo menšej stagnácii uprostred sezóny, kde sa vyskytli dva diely, ktoré ma trošku nudili. Prvé a posledné epizódy sú ale za 4*, takže prižmurujem oko a ako prvej, aj druhej sérii dávam 80%. Najlepší dôkaz toho, že tvorcom nešlo o lacné a telenovelové naťahovanie deja za každú cenu, ale o čo najlepšie vyrozprávanie celistvého príbehu, vypovedá zrejme práve druhá séria, ktorá prinesie nečakanú likvidáciu viacerých pre dej dôležitých postáv. Aj keď je pravda, že v zombies tematike smrť nič neznamená, ehm. Každopádne druhá séria je skvelá šupa, vizuálne krásna (rôzne mestá, ale i kostýmy a výprava celkovo, opulentné dekorácie, rekvizity atď.). Oceňujem, že ústredný hrdina je naďalej veľký sympaťák, čo v titulných seriálových rolách prekvapivo nie vždy býva samozrejmosťou. Dole klobúk i za poslednú epizódu, ktorá má síce až skoro hodinu, ale skvelé na nej je, že mäsiarčina trvá len prvú polovicu a v druhej sa scenár vydáva do nečakaných miest, ktoré, ehm, nečakáte. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož druhá série přímo navazuje na tu první, platí vše co jsem již o tomto seriálu napsal. Přidal bych už jen to, že přetvoření historie po svém se scénáristům velice povedlo a moc se mi líbila verze, kdy nemrtví pomohli odvrátit Japonskou invazi. I když vlastně v obou případech technicky rozhodlo převážně civilní obyvatelstvo, filmová verze mne oslovila více. Dále série představí výborné akční scény, promyšlené příběhové zvraty a velice dojemný závěr. Dokonce bych si přál, aby byl seriál delší. Přitom obvykle štábu dojdou nápady dříve než své dílo ukončí a já si tak u mnoha seriálů přál pravý opak (viz. například poslední série Vikingů a Hry o Trůny). Tak snad se v budoucnu dočkáme ještě nějaké jednohubky. Druhá série možná ještě o něco lepší než ta první. 95% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hodnocení odpovídá, protože mě bavila přesně polovina dílů. Tedy ty, kde se vyskytovalo minimum zombie. Nemůžu si pomoct, ale dlouhé minuty honiček a nesmyslných potyček mě prostě nudí. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečakal som, že po brilantnej prvej sérii dokáže ísť tento seriál kvalitou ešte vyššie, ale stalo sa... Už predtým tu bolo ohromné množstvo akcie, ale teraz, keď už oživlým mŕtvolám nebráni vôbec nič v tom, aby mohli fungovať aj cez deň, tak seriál dupol na plyn ešte silnejšie a tým pádom si myslím, že prešiel na dokonca ešte vyšší level, na akom bol doteraz (čo je skoro neuveriteľné, pretože už predtým bola jeho kvalita neuveriteľne vysoká). Okrem brutálnej zombie režby, ktorej svedkami sme doteraz mohli byť, prichádza teraz aj niečo úplne nové – úmrtia hlavných a pre dej dôležitých postáv (Juhokórejci sa s tým očividne nepárajú a nemajú potrebu svoju značku poriadne podojiť tým, že nechajú nažive fanúšikovsky obľúbené postavy). Som naozaj rád, že pri sledovaní tohto seriálu som nemal ani jednu vec vyspoilovanú, pretože o to väčší bol môj finálny zážitok (!spoiler!: jediná škoda je, že zomrel Mu-yeong, toho mi bolo veľmi ľúto)... Bolo pre mňa krásne sledovať ako rýchlo plynie príbeh, ktorý ani na moment o nič nezakopne (štvrtú, vysvetľovaciu epizódu nepočítam, tá jednoducho prísť musela). Tvorcovia nám naservírovali nefalšovanú a nadupanú jazdu, ktorá je od začiatku až do konca mimoriadne cool a k tomu ešte tá geniálna hudba, z ktorej mi behal doslova mráz po chrbte... Páči sa mi aj to, že v poslednej časti sa príbeh ako-tak ukončili a ja teraz nemusím čakať, kedy vyjde tretia séria, pretože ten koniec mi prišiel uzatvorený. Ale spin-off film Ashin zo severu si určite niekedy pozriem, no dnes to asi ešte nebude... Druhej sérii dávam 9,5 rán katanou z 10, pretože spolu s The Walking Dead patrí medzi to najlepšie, čo som v zombie žánri doposiaľ videl... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál „Kingdom“ je ve své druhé sezóně pořád to, na co se chcete dívat. Je to seriál pro nadšence do hororu, kteří milují zombie, ale přitom je to i seriál pro milovníky historických dramat. Dobrých historických dramat. Každý si tu může najít něco a dohromady to funguje. „Kingdom“ je prostě fúze žánrů, která se nesmírně vydařila a která snad bude mít ještě další pokračování. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

laťku nastavenou první řadou se podařilo udržet,takže se znova intrkaří o 106 a v mezi časech se to řeže hlava nehlava.Nejdřive jsem si říkal,že by těch zombíků mohlo být o něco víc,ale poslední dva díly to bohatě vynahradily.Otevřený konec navíc slušně navnadil na další řadu...80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série Kingdom opravdu nezná hranic a Jižní Korea ukazuje, že filmařsky ani zdaleka není pozadu a naopak dokáže se postarat o takovou akci, jako svět neviděl. Druhá série je ještě dynamičtější, akčnější, krvavější, promyšlenější a dějovější. Scénář nabízí nové zvraty, dočkáme se i dalšího královského dramatu a výprava je opět neskutečná. Zombie jsou odolnější, než dřív, ale hrdinové chytřejší. Potěšil otevřený konec, protože další nášup tohohle skvostu si stoprocentně nechám líbit. Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totálně stejná pecka jako první série. Všechno je to takové lepší, ještě brutálnější, ale zároveň takové trochu i lépe natočené (od druhého dílu změna režiséra a jde to znát). Navíc další dílky toho, jak funguje nákaza....velice originální prohloubení. Spokojenost veliká. Konec je takový zvláštní. Teda, špatně jsem to napsala. Je vlastně takový normální v rámci cliffhangeru, až mě to zaskočilo. Byť předpokládám, že Ashin ze severu bude končit přesně ve stejný moment jako druhá série... ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podstatně lepší jak první série, víc bestiality, ale taky pár přešlapů. Příběh se odvyprávěl, království zachráněno, ale od třetí série čekám ještě lepší scenérii a určitě návštěvu jiných míst. Technicky je ten seriál hodně vysoko a záběry na krajinu kolem jsou to nejlepší. 4* a.k.a 85% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nevím co napsat. Snad že si Kingdeom udrželo ve všech směrech vysokou kvalitu i ve druhé řadě. A záměrně píšu ve druhé a nikoliv v poslední. Závěrečná epizoda totiž uzavírá příběh o cestě za trůnem, ale rozhodně ne o nákaze, resp. rostlině života. Vlastně to vypadá, jakoby byly předchozí dvě řady pouhou předehrou a teprve teď začne ten komixový příběh. Což je smělá představa, protože doteď šlo o víc než kvalitní scénář. V tomto případě je neznalost předlohy velkou výhodou, o kterou se ale ochotně připravím...jdu pátrat, protože pokud se komixoví tvůrci neinspirovali třeba právě u GoT, může to být klidně naopak. Tak či tak...jde o obdivuhodný počin, za který opět patří dík...Netflixu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kingdom je v celku hezký úkaz toho, že hezká výprava, hezká kamera, která je dobře udělaná, dobrý nápad, dobrá režie a dalších tuna věcí není všechno. Většinou ať už chcete nebo ne, tak u filmu bude důležitá příběh. To jak ho budete vyprávět, jak bude zajímavý, jaké v něm budou postavy a jaké emoce si k nim vytvoříte. Faktorů ve scénáři je milion. No a mě to nechytilo ani v prvopočátku. Sice se občas člověk nechá oblbnout hezkým nápadem a inovací, ale když se nijak dál nerozvine, tak je to těžké. Druhá série je toho dobrým důkazem, jelikož se plácá v různých problémech a sporech, které jsou ale jednoduše nezajímavé. A důvod je jednoduchý. Postavy jsou totálně nezajímavý. Jak člověk má sledovat v napětí a lásce děj, když hlavní postava je asi stejně sympatická jako záporák? Máte skoro stejné důvody na obě strany, jelikož hlavní postava má motivaci v tom, že se snaží získat spravedlnost. To tu ale bylo několikrát a v tak zajímavější míře, že je toto skoro k smíchu. V pozadí zajímavé zombie drama, které ale už je taky ošoupané jako pět let staré tretry a z této rovnice nevyjde zrovna kladný výsledek. Hodně na sílu tease na novou sérii, na kterou se těším asi tolik jako na další volby do PS, když vidím preference pro Babiše. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už slabšie ako prvá séria, neprinieslo nič nové. Epizódy sa mi zdali veľmi nudné a zombíkov bolo menej. Aj keď nakazený panovník nemal chybu. Uvidíme či sa dočkáme tretej série a či jej dám šancu, ale netflix dáva ponúka aj kórejskŕ a japonské seriály, kde nieje mizerné lgbt a vždy prinesú aspoň niečo originálne. 3* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Detailněji u jednotlivých epizod) Druhá řada je výrazně jiná. Jako kdyby si sedla tlupa scénáristů a snažila se tomto zpětně dát nějaký smysl a pravidla (třeba že nákaza i mutuje). No, částečně jim to i jde, ale spoléhat se na to nedá. Přece jen na 7 let latence Sprint-bie-tidy (jak jsem si tu záhadnou nemoc oživující mrtvé pracovně pojmenoval) bude potřeba moře fantazie a koumání. Nicméně, děj se hodně věnuje tahanicím o moc a “akce” nutně neznamená zběsilé pobíhání nakažených tajtrlíků. A konec? Ten sérii naprosto zabil. Nejhorší epizoda ze všech je ta poslední. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda toho přecitlivělého konce s rádoby jasným překvapením. Kingdeomu by slušel konec po druhé sérii a nechávat to otevřené pro případný návrat je vyloženě zbytečné. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S2 mi sedla trochu víc. Pořád je to taková hra o trůny při zombie apokalypse, ale nečakná úmrtí (a tím i zvraty) + dost zajímavý závěr, z toho dělají fakt zajímavý příspěvěk do žánru. 8/10 ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemocní dodávají krvavé pozadí intrikám, takže to, co jsem psal v úvodu komentáře k minulé sérii, je zde přesně naopak. Byl to rozhodně krok správným směrem, druhá série je příběhově o třídu výš, zásadní postavy mají více prostoru, ale upozaděna není ani nemoc (zombie), přesněji fantastické akční scény! Jejich vrcholem naštěstí není již výborná úvodní epizoda, lehce připomínající Světovou válku Z, ovšem v parádních historických kostýmech. Jejich vrcholem je zase epizoda předposlední a naprosto úchvatný boj o palác! Je prakticky jedno, jestli se zrovna bojuje se živými, či mrtvými, akce je vždy kvalitně sestříhaná, nejsou zde žádné rychlé prostřihy a mávání zbraní v detailu, vše je vidět a díky "všudypřítomné" kameře je toho divák součástí. Naopak dokonale atmosferická, až snová, je kamera při silné scéně odchodu Mu-yeonga, což je zase jedna z těch v první sérii nevídaných, tady se umírá vcelku dost. A dalo by se pokračovat, další z věcí nevídaných je mnohem větší zaměření na královnu, či ještě lépe velmi zajímavou a zase perfektně obsazenou postavu jejího otce, démonický Cho Hak Joo! Po všech těch kladech zamrzí občasné nelogické chování postav, jde především o samotného prince Changa a poslední epizodu. Je fakt, že si tím tvůrci nahráli na velmi zajímavý a především otevřený závěr, ale to by přece šlo i jinak. 85% ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pobavilo mě to, celkem. Spíše mě zaujal boj o moc a palácové intriky než akční bitky se zombíky. Škoda, že konec už měl dost logických děr a v závěru poslední epizody udělala řada postav několik až moc zásadních, nebezpečných až nesmyslných rozhodnutí (spoiler-zvláště ty rozhodnutí související s novorozeným, údajným princem, vážně by si s tím problémem ty hlavouni nedokázali poradit důmyslněji?), jen aby se mohlo v příběhu bez většího přemýšlení pokračovat dál a zápletka se mohla dále rozvíjet ještě ve třetí sérii. Trochu nedomyšlené, nicméně celkem zábavné. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mňa druhá séria prekonala prvú ,máme tu poriadnu zombie režbu a to nie len vo finále ale počas celej série. A do toho celého intrigy ktoré sú rovnako zaujímavé.Postavy výborné, dokonca potešili aj emotívne časti. Kingdeom kraľuje zombie seriálom a 6 častí je tak nabitých že po dopozeraní nutne potrebujem ďalšiu a to čo najskôr. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale druhá série byla již hodně nastavovanou kaší. Vzhledem k tomu, že zápletka celého díla je řídká jak stolice novorozeněte, ani není divu. Když navíc postavy jednají zcela nesmyslně až hloupě čistě jen proto, aby vyhověly scénáři, nedočkáme se ničeho dobrého. A závěr, ten vše zcela zazdil. Ať už ten s princem dobrovolně odevzdávajícím království do rukou neurozeného malého dítětě ( ten princ vůbec byl nějakej asijskej protokomunista, furt se zaklínal blahem lidu a nakonec se na něj úplně vysral) či s květem života a spiknutím v pozadí.Je mi líto soudruzi Korejci, tahle krmě se stala nepoživatelnou, dokoukáno ze studijních důvodů s velkým sebezapřením. Souhlasím s Vyfuk , dobrý komentář. Co naplat, že máte vše hezké, skvělé kostýmy, výpravné lokace, výborná kamera, když vyprávíte nezajímavý příběh o nudných postavách, který by se vešel do jednoho odstavce knihy. ()

Reklama

Reklama