Reklama

Reklama

Children of the Corn: Runaway

Trailer

Poté, co se děti zmocnili celého Gatlinu a vyvraždili většinu dospělých, rozhodli se následovat „Toho, jenž chodí mezi řádky“ do pole s kukuřicí. Ne však všichni. Těhotná Ruth se rozhodne skoncovat s dětským kultem a prchnout co možná nejdále od Gatlinu i Zla, které ho ovládá. Třináct let se jí dařilo žít i se svým synem Aaronem v anonymitě, cestovali z místa na místo, až je jejich kroky zavedli do malého městečka Luther v Oklahomě, kde by chtěli konečně žít normální život. Ruth si najde práci v místní autoopravně, je jim umožněno bydlet v jednom starém domě a strašně ráda by poslala Aarona konečně do školy. Jenomže její temná minulost ji dostihne i zde. Nejprve se jí začnou vracet krvavé vzpomínky a následně si povšimne, že se děti v Lutheru začnou chovat divně. Zvláště pak má divný pocit vždy, když se nedaleko objeví roztomilá holčička ve žlutých šatech. Je jasné, že „Ten, jenž chodí mezi řádky“ jí nedá pokoj už nikdy, pokud se mu ještě jednou nepostaví a nebude bojovat o svůj i synův život… (SOLOM.)

(více)

Recenze (24)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jubilejné desiate pokračovanie Kukuričných detí, a na moje počudovanie celkom dobré. V porovnaní s debilnou deviatkou „Genesis“ to bolo pre mňa až pohladenie po duši. Blondínka pochádzajúca z Gatlinu, ktorá kedysi patrila k vraždiacej detskej sekte, ako tehotná utiekla a po rokoch sa jej podarilo aspoň ako tak usadiť v malomeste a nájsť si prácu. No musí bojovať aj o život svojho syna, pretože deti sa chovajú akosi divne a mŕtvol pribúda. Takže minulosť sa vrátila. O tejto časti sa našťastie konečne nedá povedať, že by s Kukuričnými deťmi nijako nesúvisela. Scenár nie je síce úplne ideálny a pomaly to speje k predvídateľnosti, no záverečné minúty ma aspoň trochu prekvapili. Vrážd je našťastie dostatok a film ma nenudil, čo sú vlastne najväčšie plusy. Keby boli všetky novšie pokračovania (čiže od štvorky vyššie) aspoň na takejto mierne nadpriemernej úrovni, tak by séria v takomto bahne určite nebola. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Horor? Ale kdeže! Spíš psychologický drama. Že nevěříš? Tak schválně... Sleduješ Ruth, která žije v anonymitě, se svym synem cestuje napříč státy a bydlí po motelech. Až konečně narazí na nehoráznou díru, kde by oba mohli začít novej život. Matka si tu najde práci v autoservisu, synátor by rád chodil do opravdový školy. Jenže zdejší lidi jsou tak trochu divní. Majitel servisu by chtěl do nebohý Ruth smočit svoje velký černý péro, ale když je synátor proti, vyhodí ji z práce. I ve škole dávají všichni najevo, že Ruth není vítaná mezi takto pobožnými lidmi. Takže není divu, že hrdince z toho pomalu začne kapat na karbid (všimněte si, že slovíčko pomalu jsem zvýraznil). Protože přesně takovej tenhle film je... je pomalej, děsně. No a kde že je ten horor? Že by v tý divně zírající holčičce? Nebo v tom nekonečnym čekání na první mordovačku? Ale je taky možný, že tam ten horor ve skutečnosti ani neni. Nebo je to všechno jenom iluze? A co na to Jan Tleskač? ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po úniku z Gatlinu sa musí Ruth (Marci Miller) spolu so synom, ktorý sa jej medzičasom narodil, skrývať. Po dlhých rokoch sa konečne usadia v malom mestečku, kde si Ruth nájde prácu a dostane aj starší dom. Netrvá ale dlho a začnú sa okolo nich diať podivné udalosti, pri ktorých sú vždy prítomné deti. Ruth je jasné, že jej najhoršia nočná mora sa ešte neskončila a so synom ešte stále nie sú v bezpečí. - Prekvapivo podarený sequel k jednej z najslabších hororových sérií. Hlavná postava je velmi sympatická a dobre zahraná, krvi tu je velmi pekné množstvo a miestami sa nájdu aj atmosférické scény. Na to, že ide o video film, je to aj celkom slušne natočené a velmi sa mi páčil nový soundtrack, ktorý je oproti pôvodnému soundtracku ovela kvalitnejší. Režisér už nejaké horory natočil a tu sa jeho skúsenosti pri nízkom rozpočte zúročili, takže dúfam, že nabudúce dostane viac prostriedkov a ja si jeho nasledujúci projekt s radosťou pozriem. Len škoda, že tých hororov na základe diel Stephena Kinga v poslednej dobe vzniká strašne vela a toto je tak nevýrazné, že sa to medzi nimi stratí. + herečka z Most Likely to Die ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nikto nečaká nový film, nikto si ho neželá a aj tak vždy príde. Deviaty diel je klasickým príspevkom do ságy, kombinujúci fádnu zápletku, koncentrovanú nudu a remeselne podpriemerný vizuál, komplet v štýle druhého, tretieho, šiesteho a siedmeho dielu. Atmosféra je nulová, v auguste na Miletičke je viac kukurice než tu a vraždy sú smiešne a často spojené s nezmyselnými snovými flash-forwardmi. Kým Genesis bol prekvapivo záživný diel, toto je vatová nuda. Prečo vlastne ešte nikto nenakrútil prequel? 3/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

S výnimkou pár zle zahraných momentov v závere, sa jedná o technicky najserióznejší film série. Ale je to nuda. S necharizmatickými hercami, a desiaty raz na podobnú tému a smrteľne vážne. Najväčšie céčka série ma bavili viacej. Ps: Po rokoch som kukal nejakú hororovú sériu, tak si spomienkovo opäť zostavím rebríček. Od “najlepšieho” po najhorší: S01, S04, S08, S10,  S02, S03, S06 (ehm), S09, S07, S05. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tahle kukuřičná série, šla celou dobu tak nějak mimo mě. Vybavuji si,  že v dětství jsem viděl jeden díl, jednalo se zřejmě o díl pátý a od té doby, jsem se k tomuhle Hororu už nevrátil. A co jsem se tak díval, tak ty předešlé Kukuřičné děti, za moc asi nestojí. Každopádně, brzy má vyjít v pořadí 11. film, má se zřejmě jednat o remake, vypadá to i na vyšší rozpočet, takže jsem zvědavý a právě proto, jsem dostal chuť na tenhle zatím poslední díl. Není to úplně nejhorší, jsou tu dvě solidní, krvavý vraždy (jinak ale to, že namachrovanýho černouška, dokáže sejmout i malá holčička, to je prostě k smíchu), Marci Miller, když nebyla zrovna zpocená a umaštěná od oleje, tak nevypadala nejhůř (v reálu pěkná modelka), ale jinak je to přesně celé takový vidlácký, přímo točené pro lidi z amerického prdelákova, kteří si to DVD v místním, špinavým lokálu, za pár babek koupí. A na ty low 360p záběry z dronů, jsem už celkem alergický. Neurazí to, ani nenadchne. A že nemám moc rád děti v Hororech, na ten remake se celkem těším. (127. hodnocení) Edit 29.3. 2023 - remake otřesný. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další díl a další zklamání. I když mám tuhle sréii rád měla skončit v 90 letech, to vznikaly ještě koukatelné díly, ted už to je jen mlácení slámou. Každý díl je horší a horší. A celý jednuduchý děj se snaží každej překombinovat. Škoda protože jsem se těšil a Gulager není špatný režisér a umí udělat dobrý trashe. Film se tak dá pyšnit jenom sem tam krvavou sccénou a pěkným vizuálem, ale to je sakra málo. Škoda, další díl už raději vynechám ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sedm let jsme si museli počkat, než se někdo odhodlá a natočí další díl této, kdysi docela oblíbené série. S každým následujícím dílem, však tato obliba postupně upadala, protože jejich kvalita byla opravdu různorodá. Já však patřím k těm, kteří na Kukuřičnými dětmi nikdy nezanevřeli. Desátého přírůstku do této „rodiny“ se ujal John Gulager, režisér který už má v hororovém žánru něco za sebou, takže jsem očekával další alespoň průměrnou podívanou a tak se nakonec i stalo. Přestože zatím na tento film nejsou příliš kladné ohlasy, já byl spokojený i tentokrát. Nevím, možná to bylo tím, že po skvělém prvním díle jsem se nakonec smířil s tím, že mé nároky nesmí být u Children of the Corn přehnaně vysoké. Kromě dramatické vložky s obtížemi, se kterými se Sandy (tedy Ruth) a Aaron museli vypořádat během svých toulek a neustálého skrývání, však diváci hlavně očekávali i nějaké ty vraždy, krev a hlavně poživatelnou atmosféru. No a toho se nám tu dostalo v míře, popravdě nepříliš velké. Je tu sice k vidění několik mordů, které má na svědomí dívenka ve žlutých šatech, které lahodily mému oku a ani ty vzpomínkové sekvence (vidiny) nebyly vůbec špatné, ale ta omáčka okolo místy trochu nudila. No a zvláště závěr považuji za nepříliš zdařilý. K dobru však přičítám i scény z bistra, kdy se servírka Sarah zrovna moc nemazlila s buranskými hosty. Jen kdyby ty herecké výkony nebyli tak suché. Kromě hlavní hrdinky a té malé holky tu totiž nebyl nikdo, kdo by mě nějak výrazněji nadchl. Children of the Corn: Runaway ostudu celé sérii dle mého neudělal. Už tu byli k vidění i horší díly. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dokáže akorát tahle kukuřičná akce nasrat protože atmosféra super, blondýnka zaujala a vražedný počin děti výborný ale záběry krve jsou totálně v prdeli hrozný a zničily celý film tak aspoň chválím zbytek škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přeživší kukuřičná holka cestuje či spíše prchá se svým synem před minulostí i halucinacemi, které možná nejsou tak úplně halucinace. Kukuřičná série mi nic moc neříká, ale tady je to asi jedno. Jestli si dobře pamatuju, tak tohle téma nikdy nebylo o nějaké temné atmosféře, ale spíš o postavách zmanipulovaných a zlých dětí. A ty jsem tady postrádal. Sice tu byla holčička s potenciálem, ale ten zůstal nevyužit. Dvě krvavé scénky film také dvakrát nevytrhly a sled vidin a flashbacků byl spíš protivný. Co se herců týče, tak jsem čekal to nejhorší, ale tady jsem byl celkem překvapen. Nikdo mi nebyl vyloženě protivný a Marci Miller v hlavní roli se mi dokonce líbila. Ale to je asi to jediné dobré, co můžu o filmu říct. 25% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Návrat kultovej série sa vydaril a pripomenul mi, že je najvyšší čas aj túto sériu pozrieť opäť od prvej časti rovnako ako som si pripomenul piatky trinásteho či helloween. Herecké výkony troch ústredných postáv sú výborné, avšak Marci Miller či Jake Ryan Scott priam excelujú. Naozaj si viem len veľmi ťažko spomenúť na tak dobré výkony v hororoch posledných rokoch. Aj keď mnohým divákov príde dej filmu pomerne nezaujímavý až nudný, sú to kukuričné deti a v podstate práve to je ich čarom, že napriek tomu, že sa takmer nič nedeje majú výbornú atmosféru. Ak porovnáte očakávanie z tohtofilmu a očakávania z annabell 2 tak Gulager zvládol soju úlohu oveľa lepšie, či už strihom, kamerou ale hlavne neopakovateľnou atmosférou, ktorú vie priniesť málokto. 85% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Gulager šel od Krvavé hostiny do slušných sraček a tímhle to potvrzuje. Přes rok mě to leželo na disku tak jsem to toho chtěl konečně zbavit bohužel na poprvé mě nepasovaly titulky tak na druhý pokus to vyšlo.  Těhotná ženská podpálí  kukuřičné pole a odjede kamsi do prdele po cestě porodí a posuneme se o 13 let dopředu kdy to její děcko má už 13 let a ona si s ním jezdí autem jednou ji chytnou policajti a jelikož nemá řidičák tak jí zabaví auto. V Usa asi jezdit bez řidičáku není trestné jelikož to pak už nikdo neřeší a nechávají ji žít svým životem pravděpodobně tam není ani sociálka jelikož to, že spí v autě taky nevadí. Ona si najde práci jako automechanička a pořád vidí holku v žlutých šatech tuhle holku střídavě někdo vidí a někdo ne nevím jak to funguje spíše nefunguje? A ta holka občas zabíjí a to je celý film. S tímhle jsem viděl  7 dílů téhle 10 dílné série a , když to vezmu zpětně za něco stály tak možná první 3. 0 procent ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsie najnovsie pokracovanie serie o Kukuricnych detoch,ktore sice nebolo zle,ale to zaujimave prislo az na konci a to nestaci,takze taky priemerny horor...:-) ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Deti kukurice ktorým okrem iných vecí chýba práve ta kukurica a niejaké tie deti. To všetko sa objaví v úvodnej scéne filmu a potom to na chvíľu vyzerá ako pokračovanie Terminátora - Tehotná Sarah O´Connor, pardon Ruth, sadne do auta, dá život svojmu synovi a potom sú celých 13 rokov na úteku, aby sa dostali čím ďalej od Gatlinu a Nebrasky. Veľmi im to nejde, za ten čas sa totiž dostali do Oklahomy, čiže len o 2 štáty ďalej. A práve tu sa rozhodli zapustiť korene. Väčšina filmu nie je ani tak hororom ako drámou popisujúcou vzťah medzi psychicky labilnou ženou a pubertálnym synom. Aby sa to dalo nazvať hororom, muselo by byť vo filme (predovšetkým v jeho prvej hodine) aj nejaké to napätie... ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Vymyslet a vložit do filmu Kukuřičné děti nový dech,už zřejmě nejde a proto bych byl rád,kdyby to již někdo ukončil a režiséři se již netrápili a netrápili zbytečné i nás. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Strasti svobodné matky, která má horové flashbacky? A jedna malá roztomilá svině, která zabije pár lidí? Nudný film. Nudný. Ke konci když to má gradovat, tak je to jen horší a horší...... fuj fuj fuj. Jak tomu někdo mohl dát tři hvězdy??? Nevěnujte této sračce svou pozornost. Za ten (předvídatelný) konec dávám jednu hvězdu. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Tak Runaway je nakonec společně se čtyřkou s Naomi Watts, ten nejlepší díl. Tato skomírající série může být ráda i za tento mírně nadprůměrný hixploitation, i když je to i docela silné drama, a možná i nejvážnější díl. ()

Reklama

Reklama