Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

juta 

všechny recenze uživatele

Hodinu se tu nic neděje, pořádně není ukázáno nic, pořádně nevíte oč vlastně jde a potom nastává dalších 40 minut útěku z jedné strany na druhou. Vlastně to nejlepší, na co jsem se těšil, přišlo až v posledních sekundách. Naštěstí je tu nezapomenutelný jekot zlodějů, který je hodně strašidelný. :-) ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Normálka jako v každém městě, ale během dvou dní se začne na ulicích objevovat čím dál víc lidí, co divně koukají stylem jako když jedete v kostýmu na maškarní šalinou. Za chvíli ani donald sutherland neví jestli je princezna na hrášku nebo z hrášku a když si na něj celé okolí ukáže prstem a začne děsivě vřískat, tak ví aspoň, že je zle. Do toho se pak dá spousta napínavých scén, čekaně nečekaných hybatelů děje, dvě strašidelné honičky, jeden jeff goldblum, jeden spock, pár navnadění na konec, který ale pokaždé nepřijde a nakonec jeden extra strašidelný opravdový konec a je z toho Invasion of the body snatchers. :) ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Remake Invaze zlodějů těl vzniknuvší po 22 letech je tedy ovšem řádný pokles dolů. I přes hodně zajímavou účast herců jako Donald Sutherland, Jeff Goldblum, Brooke Adams a dokonce i Kevin McCarthy (minirolička a původní hlavní role) se jedná o takovou zívárnu, kterou je docela těžké v závěrečných minutách dokoukat. Což o to, rozjezd a příběh do půlky by ještě šel, ale zbytek zkrátka uchází. Oproti prvnímu zfilmovanému originálu jakoby úplně chyběla ta tajemná a tísnivá atmosféra. Stejně je na tom pronikavý pocit beznaděje, jehož letmý náznak možná někdo zaregistruje. Objektivně bych hodnocení viděl kolem trojhvězdí, ale jelikož mě adaptace z roku 1956 uchvátila mnohem víc, tak hodnotím přísněji. Zklamání. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Vydarené filmové spracovanie literárnej predlohy (a remake zároveň), ktoré na začiatku vo mne budilo istú nedôveru a podozrenie z priemernosti, ale postupne ma presvedčilo o svojich kvalitách. Dve emotívne rozladené dámy, svojrázny začínajúci spisovateľ a jeden chápavý ochranca - hero, ktorý je pripravený na všetko - to sú poslední zástupcovia ľudí medzi telami rafinovane obsadenými mimozemskými organizmami. Skľučujúca atmosféra a neustále pochybnosti o tom, kto je ešte človekom a kto už nie. Neistota a znova len neistota. Film má aj spoločenský rozmer, taký kritický. Nakoniec, ľudia aj tak citovo vyprahnú a vzájomne sa odcudzia a nebudú k tomu potrebovať ani "pomoc" z kozmu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

I přes několik zpracování je to pořád dobré. Líbily se mi efekty i skvělá atmosféra. Donald Sutherland se jako hygienik v San Franciscu snaží spolu se svými přáteli bojovat proti této invazi mimozemšťanů, která krade lidská těla a nahrazuje je dvojníky. Nemají to ale vůbec jednoduché, protože protistrana je v přesile. Podaří se jim utéct z této noční můry? Hraje tam i mladý Jeff Goldblum a Leonard Nimoy. Jedna z klasických sci-fi. "Nejsme vaši nepřátelé." ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Při zkoušce cameo role Kevina McCarthyho herce rozpoznal kolemjdoucí nahý bezdomovec a řekl "The first one was better." ("Ten první byl lepší."). (D3VIL)
  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)
  • Robert Duvall hraje cameo roli kněze na houpačce. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama