Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvladatelný výrostek James Marsden je poslán do městečka, kde jsou všichni lidé neuvěřitelně slušní. Později však zjistí, že cesta k dokonalosti vede skrz lidský mozek a dokonalost může být někdy velice podezřelá! (TV Nova)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

tron 

všechny recenze uživatele

Toto bola pekná nuda už v dobe svojho vzniku, kedy sa podobným tínedžersko-slasherovo-hororovo-thrillerovým záležitostiam darilo viac než dobre (vďaka Vreskotom v roku 1996 úspešne odpálenej Novej vlne slasheru – Vreskot 2, Fakulta, Halloween: H20, Nezvratný osud, Viem, čo ste robili minulé leto). V roku 1998, kedy Podozrivé správanie vzniklo, sa opatrne začali spoza roku zákerne vynárať poslabšie kusy, ktoré toto hojné obdobie nekompromisne ukončili (Temná legenda, Jazero, Spolok čarodejníc, Ruka zabijak, Vraždiace prízraky od Koontza). Podozrivé správanie do tejto „slabšej“ vlny dokonale zapadlo, kinami len tak prešumelo, u nás išlo v mrazivom tichu rovno na video a tam po ňom neštekol ani pes. Ja som ho prvý raz videl až o 21 rokov neskôr a nič moc teda, vážení. Film za 15 miliónov šupov vznikol v čudnej austrálsko-americko-kanadskej koprodukcii a žiadny zázrak to veru nie je. Ponúka snáď len na tú dobu solídnu zbierku hereckých nádejí (z nich v podstate nikto nenaplnil očakávania a dnes je zabudnutý alebo v lepšom prípade polozabudnutý – Katharine Isabelle, Katie Holmes, Nick Stahl, James Marsden...). ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Režisér Nutter je především televizním dříčem a tato mládežnická variace na STEPFORDSKÉ PANIČKY mohla být jeho vstupenkou mezi celovečerní filmaře. Leč, to by se nesměl chlapec držet tak při zemi. Film sám o sobě neurazí, ničím ale zároveň nezaujme a to se potom těžko buduje kariéra. Objeví se zde i několik mladých tváří (Marsden, Stahl, Holmesová - svorně bezvýrazní, přesto ani v budoucnu se vyloženě neztratily), stejně jako ony se zde ale všechno kroutí do šedého průměru. II Scénář: Scott Rosenberg. Hudba: Mark Snow. 55% ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa podobá na Fakultu z toho istého roku, tento tínedžerský film je dobre natočený Davidom Nutterom. Výsledkom je kombinácia sci-fi thrilleru s množstvom hororového obsahu. Po brilantnom nastavení príbehu sa film pomaly rozpadá na polovicu a stáva sa z neho akčný film s klasickým akčným finále. Tieto nedostatky sú pre tento žáner typické. Tak isto je tu nedostatok vysvetlenia pokiaľ ide o samotný pokus s vymývaním mozgov, ktorý je len naznačený ale nevysvetlený do hĺbky. James Marsden (X-MEN) a Katie Holmes (THE GIFT) tu hrajú nekonvenčne zamilovaných a dostali túto úlohu skôr kvôli svojmu vzhľadu než kvôli svojmu talentu, pretože sú obaja občas drevený a nepresvedčivý. Veteránska podpora prichádza od Steva Railsbacka, ktorý je v podvedomí ako zlovestný policajt, a Williama Sadlera, ktorý hrá prihlúplu postavu (hoci jednej scéne dá gule, tým, že zahlási "Teacher, leave those kids alone!") Bezvýznamný a občas skvelý film ktorý ma tendenciu zasiahnuť viac než sa zdá. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Místy blbé jak hrnec nudlí, místy humorné na nesprávném místě, ale zároveň poměrně dobrý nápad ke sfilmování o tom, kterak jednoho hezkého dne jednomu "doktorovi" slušně řečeno mrdne a začne bojovat proti adolescentní průměrnosti prostřednictvím lobotomických výplachů, hahahaha. Je vtipné takhle s odstupem času pozorovat například Marsdena a Holmes ještě ve svých telecích letech, ovšem co do přeměny tělesné schránky suverénně vévodí pan Stahl :-) Příjemná taškařice................... moje hodnocení = 6 z 10. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Jump Street říznuté zlehka atmosférou z Twin Peaks (dokonalá hudba Marka Snow, vesnice uprostřed lesa) a s trošku hloupější zápletkou ála X-files funguje suprově. Talentovaní herci se snaží seč to jde. Na Katie Holmes by se dalo dívat pořád a zvlášť v 90´s to byla prostě snová kočka. Ale film není jen o tom a jak slušně tu hraje. Občas se objeví celkem svěží hláška ve skvělý moment ("What´s the capitol of North Dakota?" "How the fuck should I know?"), nebo scéna (Katie sejme jednou ranou retardovanou holku) a než film začne štvát, tak akorát končí. Neskutečně 80´s film, jen o deset-patnáct let později, ale neurazí snad nikoho, protože casting je super a utíká to rychle. Škoda nepříjemných neskutečně outdated songů, které byly levné a debilní již v době vzniku a nikde mimo USA se tolerovat nedají. Score je ovšem zcela jiná kategorie. Suprovým podtitulem filmu "In Cradle Bay it doesn´t matter if You´re not perfect. You will be." bych tehle komentář klidně ukončil se solidními třemi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Vancouver, Port Coquitlam a na Bowen Island. (BMW12)
  • Keď na začiatku kamera zaberá triedu, je jasne vidieť, že pri Stevovi (James Marsden) je prázdna stolička, avšak v ďalšom zábere už na nej sedí Gavin (Nick Stahl). (tXtX)
  • Keď na začiatku filmu zastrelia policajta, možno v jednom okamihu vidieť, ako herec niekoľkokrát pohne rukou. (tXtX)

Reklama

Reklama