Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (275)

silentname 

všechny recenze uživatele

Máme tu nový mesiac a s tým aj prichádza prvá návšteva kina, ktorú si získal film "Widows". Bol som zvedavý, do akého projektu sa Gillian Flynn zapojila tentokrát, mali sme tu zaujímavé herecké obsadenie, o hudbu sa postaral Hans Zimmer a réžiu mal na starosti Steve McQueen. To sú dosť zaujímavé elementy na to, aby tento film fungoval a bol dobrý. Takže čo si myslím po zhliadnutí? Jo. Je to dobrý film. Neviem, či by som dokázal povedať, že je skvelý, no rozhodne je zaujímavý, má dobré postavy a dokázal ma udržať v pozornosti vyše dvoch hodín. Čo sa mnohým iným príbehom nepodarilo. Viola Davisje dobrou hlavnou hrdinkou a priznám sa, že vždy rád vo filme vidím Michelle Rodriguez. Dokonca aj v Resident Evil sérii. Príbehovo sme sa dosť vŕtali v minulosti a možno sa to dalo trošku skrátiť, nevadilo mi to. Dostal som dostatok informácií na to, aby som pochopil všetky zúčastnené a fandil im. Dokonca musím povedať, že keď vidíme niektoré flashbacky, celé to začína byť veľmi zaujímavé. A prevedenie akcie je rýchle, dobré a kvalitné. Čo celkovo môžem filmu vytknúť? Nuž... je tu len jeden vážnejší problém, no neviem ako to povedať bez toho, aby som dával veľmi veľké spoilery. Poviem to teda iba takto. Liam Neeson. Vynikajúci herec, podáva svoje kúsky skvele, no priznám sa, že jeho postava mohla toho ponúknuť viac. Najmä po tom, čo sa niečo dozvieme. Rovnako musím povedať, že akosi som nechápal, na koho strane mám byť. Pretože obaja kandidáti na nového starostu sú otrasní. A najlepšie by bolo, keby nikto z nich nevyhral. Sú tu veci, ktoré by iné filmy asi dotiahli, no na druhú stranu si priznajme, že naše hrdinky nie sú profesionálky. Všetko robia len na základe amatérskych schopností a v tomto smere to podľa mňa zvládli veľmi dobre. Takže nebudem sa sťažovať na takéto veci. Myslím si, že film stojí za zhliadnutie a odporúčam ho. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chápu že nároky na Steve McQueena jsou obrovské, ale minimálně u mě opět dokázal zabodovat. Vdovy si můžou podat ruku s filmy, u kterých nedokážete přesně odhadnout co v příštích minutách bude na plátně odehrávat. Dialogy jsou často přímo luxusní a navíc herecká sestava obdivuhodně zajímavá. Divím se zdejšímu nízkému hodnocení, protože já se bavil více než slušně. 75% ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Filmová bieda-pokračuje, teda, čo sa týka: kino návštev roku 2018, bohužiaľ, neoslovilo ma nič v takom význame, na čo by som ešte práve teraz spomínal. _ Po sľubne vypadajúcich filmových ukážkach od oscarového producenta Stevea McQueena ( 12 rokov otrokom, z roku 2013 ), som sa fantasticky začal tešiť na jeho najnovší filmový počin- W.I.D.O.W.S. , keď som si ale taktiež k tomu uvedomoval absenciu dvorného charizmatického herca Michaela Fassbendera, s ktorým doteraz režisér pracoval na všetkých jeho predchádzajúcich filmoch, nebral som jeho neúčasť, ako hrozivú, aj keď som zase dobre vedel, že vylepšoval svojim herectvom výsledný snímok, ktorý sa tým pádom stával už automaticky zaujímavejším _ Fassy tu síce nie je, ale zato nesmú chýbať : kameraman Bobbitt, strihač Walker, hudobný skladateľ Zimmer, chlapík zodpovedný za výpravu Stockhausen + samotné „vdovy” = Viola, Michelle a Elizabeth, keď posledne menovaná, mladá herečka, s priezviskom Debicki stelesnila Poľku Alicu, pričom už podľa toho sa dá určiť, že nič nemusela predstierať. Chváľa, áno. No, tým to asi končí ? ! _ „Ženám, ktorým umreli muži” , tak ONY sa po ich smrti nachádzali v nezávideniahodnej situácii, pretože ich chlapi boli veľké, kriminálne živli, ktorí po sebe zanechali extrémne nádherné DLHY, dlžoby, ktoré bude niekto chcieť späť... Vydieraná bude najprv Veronica Rawlings, hlavná postava, ktorej milovaný bol veľká ryba, ona sa následne spojí s dvomi ochudobnenými kolegyňami- s Lindou, a s Alicou, ktorým navrhne svoju myšlienku, ako splatiť finančné záväzky... Do toho sa zapletú dlho očákavané politické voľby, a vysoká politika je na vzostupe, pretože dvaja kandidáti, súperi, t.j. Mulligan a Manning sú v tejto problematike zapletení až po uši, totiž „manningovcov okradli, alebo mulliganovci budú okradnutí” . _ Ansámbel je naprosto skvostný, ale zo všetkých zástupcov ma totálne najviac oslovila hviezda filmu Uteč- Daniel Kaluuya, ktorý je dokonalý psychopat, keď vo všetkých scénach, v ktorých sa objaví, je strhujúci, normálne si tieto pasáže privlastnil, kradne si ich pre seba, vychutnáva si svoj šialený prejav, na aký sa len tak nezabúda, a na koľko sú tieto vdovy šarmantné, nijako výraznejšie ma neohúrili, ak nerátam odvážnejšie scény vysokej Elizabeth Debicki. Colin Farrell si starostlivo vyberá snímky, kde si zahrá, a opäť trefa do čierneho, i Bob Duvall je vynikajúci na menšom priestore. Liam Neeson skrýva nejedno prekvapenie. I excelentný je flashback s Marcusom, či aj samotná akčná akcia stojí za to. _ Mám rád jesenné thrillery, ktoré v tomto čase putujú do kinosál, k ďalšiemu, ktorý som zhliadol, som si ale nevybudoval výraznejší vzťah- chuť sa k nemu vracať, tobôž spomínať naň. Černošský režisér Steve McQueen má v sebe kus talentu na rozdávanie, a tak pevne verím, že sa nabudúce vráti Fassy, keď tento tvorivý tandem má určite čo ponúknuť. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Art or wallpaper? McQueen sice chvílemi musí mávat rukama nad okrajem propasti, aby ho motiv ženské pomsty nestáhnul dolů, ale nakonec balanc udrží. Dovolí si své dlouhé statické záběry, nechybí angažovanost (bílé policejní ostrostřelce vyvažují černí bratři mimo zákon), pozorného diváka drobnými detaily „připravuje“ na twist a z herců tradičně tahá nadstandard (odhodlaná Viola Davis, zarputilá Cynthia Erivo, improvizační dialogy táty Duvalla a synka Farrella či výstavní svině Daniel Kaluuya). Vdovy jsou inteligentní, suverénně natočený femini heist thriller, kde muži jsou v podstatě jen zbabělí sráči, co násobí váhu břemene na zádech svých žen (mimochodem, fajn, že se někdo konečně zamyslel, jak jsou bankovky pohromadě těžké). Za poslední dekády chce genderová spravedlnost zpět svůj dluh a filmů podobného ražení bude přibývat.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spojení McQueen a Zimmer slibovalo pořádnou podívanou plnou stísněné atmosféry a dospělého nádechu. Jako, dalo by se říct, že tyto pocity jsme během sledování párkrát zažil, ale ve výsledku bych i tak film neoznačil za plně vydařený. Herecké obsazení válí, tam není o čem. Viola Davis podle mě již nemusí nic dokazovat, ale ona opět ukázala prvotřídní herecký a hlavně LIDSKÝ výkon. Tento aspekt mi většinou chybí. Dále pak spojení otec-syn, tedy Farrell-Duvall, se taktéž zaskvělo, ale mohli této jejich příběhové lince věnovat více času, vůbec bych se nezlobil. A hlavně si krade pár momentů pro sebe Daniel Kaluuya, z něho mi šel mráz po zádech. Ten nápad s loupeží provedenou vdovami se mi zpočátku velmi zamlouval, ale to filmové uskutečnění této jednoznačně neotřelé a důvtipné idey mě tak neohromilo. Ono si člověk nevybuduje nikterak velké pochopení ani k těm hlavním ženským postavám, neboť film jejich vzájemné vztahy moc nerozpitvává, což zamrzí. Ale na druhou stranu přiznávám, že ke konci jsem byl napjatý jako kšandy. Přičtěte k tomu dunivou hudbu Zimmera a mrazivé jednání všech zúčastněných. Z toho může vzejít jen pozitivní výsledek. Pro ty čtyři hvězdičky si to dojde, ale má to své zápory, kvůli kterým se film nevyšvihne výše. Škoda. Za mě dávám 70 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Alice v jednej scéne hovorí, že je Poľka. V skutočnosti má jej predstaviteľka, Elizabeth Debicki, naozaj poľské korene (jej otec pochádza z Poľska). (Astonko)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama