Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (275)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Po střízlivých ohlasech, jsem se odstřihl od jakýchkoliv očekávání, abych si nepokazil zážitek a i přesto to tam prostě nebylo. Dlouhý, ty twisty jsem nežral a špatně napsaný. Herci super, režie dobrý, střih mě občas dost s*al, ty dlouhý záběry zbytečný a nefunkční (zdálo se mi to nebo jednou ta kamera málem vrazila do zaparkovanýho auta u silnice!?), ale heist na konci jsem si užil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) WIDOWS je takový netypický, táhlý film, který asi nesedne každému. Já si ho pustil náhodně, možná i kvůli známému hereckému obsazení. ½ filmu mě absolutně nebavila, nuda k prasknutí. A už vůbec mi přišla zbytečná linie ohledně toho ucházejícího starosty Farrella. Jenže druhá půlka filmu mě alespoň už trochu vtáhla do děje. Odhodlané ženské trio vdov bylo pěkně zahrané, především ke konci jsem začínal být téměř nadšen + to mělo zajímavou pointu. Je škoda, že to bylo celé natočeno takovým nudným způsobem. Z herců mě nejvíc bavila Viola Davis, pak ještě Liam Neeson, který se tu párkrát objevil. Daniel Kuluuya mě zde docela rozesmíval – ty jeho brutální výpady (zabíjení a mučení) – to nemělo chybu. :D Michelle Rodriguez zde byla dost nevýrazná, stejně jako malé a zbytečné cameo J.Bernthala. Hudba od Zimmera byla též slabá, ale mělo to pár světlých chvil. Takže s vypětím všech sil dávám slabé 3*. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě je to obrovské zklamání! Očekávala jsem pořádnou dávku dramatu s nádechem akce, ale tak plochý a prázdný příběh/scénář jsem nevidělo už hodně dlouho! Škoda těch hereckých výkonů, škoda těch hvězdných jmen, kteří se upsali k tak nudnému filmu jako je tento. Film nemá vůbec žádný spád, žádnou gradaci, prostě nic. Hlavní hrdinka, jenž hraje Viola Davis je až moc odtažitá, takže si k ní divák nenajde žádnou cestu a nesoucítí s ní. Dala bych tam více prostoru Liamu Neesonovi, aby bylo více detailněji vysvětleno, proč to udělal, proč byl takový apod. Rozhodně se jedná o film, na který se už znovu nepodívám a nebude mě to mrzet. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě docela oslovil článek k filmu. Vdovy, který se rozhodnou mstít za svoje zabitý kumpány, to zní zajímavě. Nicméně po filmu konstatuju, že jsem nečekal až takový drsný syrový drama. Je to skvěle obsazený - třeba Viola Davis, ač to není vůbec nic pěknýho, tak herectví za jedna! Palec nahoru určitě i pro zákeřnýho Kaluuyu, pač to bylo docela krutý. Scénka s vozíčkářem se mi asi vryje do paměti nejvíc. Jak píšu, zajímavej film, ovšem tak nějak zvláštně natočenej, čímž si ode mě vysloužil tři hvězdy a 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rodák z Londýna Steve McQueen si udělal jméno minimalistickým Hladem i následným Studem, který nabídl pohled na všudypřítomné vyprázdněné životy. Dramatem 12 let v řetězech se pak ovšem stal tak trochu děvkou továrny na sny. Teď zklamal podruhé. Místy opravdu hodně. Vdově po šéfovi gangu jde totiž v prohnilém Chicagu o kejhák, ten ji nicméně nechal návod, jak se problémů zbavit. Vrátit balík peněz a pomoci nejen sobě do nové kapitoly života. Špinavou práci nevykoná sama, žádnou expertkou z oboru se ovšem nestane ani ona, ani další truchlící dámy. A je jedno, jestli jsou dvě nebo čtyři. Prostě to nefunguje a o nějakém zajímavém vývoji postav nemůže být řeč. Občas si sice rýpneme do současné nálady v USA, ale ani tady to není na nějaké oslavy. Jede se na jistotu, zvraty a překvapení spíš ruší. Příjemných (syrových, temných) momentů, které se vymykají, je zoufale málo (třeba ten s vozíčkářem). Prostě pár ztrápených záběrů na ovdovělé hrdinky, absolutně nulové emoce a vztahy mezi nimi a vzápětí pár milionů v taškách po snadné loupeži. Něco je špatně!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel ve státě Illinois, konkrétně v Chicagu. (Varan)
  • Olivia, westhighlandský biely teriér, ktorého v tomto filme vlastní Veronica (Viola Davis), si zahrala aj vo filme Nočná hra (2018). (Astonko)
  • Jennifer Lawrence měla možnost si zahrát ve filmu, ale nakonec odmítla. (ČSFD)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama