Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (275)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hlavní devízou snímku Widows je herecké obsazení, které je jedním slovem prvotřídní. Bohužel, zbytek filmu už tak slavný není. Počínaje například scénářem, který je průhledný až hrůza, přičemž vážně nemá na to, aby udržel nějakou kvalitativní laťku po celou stopáž čítající 129 minut. Dalším negativním atributem je režie Steva McQueena, která je po většinu času chaotická a postrádající nějaké pevné opěrné body, od nichž by se mohl nějakým způsobem odrazit. Celý snímek je navíc až neuvěřitelně překombinovaný, takže ve finále dostanete velmi průměrný a zmatený "heist" snímek, po němž za pár měsíců neštěkne ani pes. Škoda. „If this thing goes wrong, I just want my kids to know that I didn't sit there and take it. I did something.“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM PRO VÁS OBCHODNÍ NABÍDKU. POKUD SE NEBOJÍTE RISKOVAT. HARRY MI NECHAL PLÁNY NA DALŠÍ DŽOB. JDE O PĚT MILIONŮ.“… /// Hodně postav, ale celkem slušně zvládnutý vyprávění, takže se o nich během děje dozvídáme to, co potřebujeme. Padouch je dostatečně zlej, politik Farrell prohnanej a vdovy uvěřitelně nezkušený. No a jelikož budou muset dokázat, že maj koule, je tady kromě těch jejich životů důležitá i příprava na akci. Ta je potom krátká, ale fajn dramatická. Vono je to celý víc drama než biják vo loupeži. Navíc ten příběh je takovej umírněnej, v poklidu (ale v pohodě) plynoucí… tak jak jsem od McQueena čekal. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej seriál neznám. 2.) Starýho voddělali a máme dluhy. 3.) Kandiduje proti mně černoch. 4.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film mě nalákal na slušné obsazení, ale cítím se být hanebně oklamán. Vzhledem k tomu, jak mě dění dost často nudilo, byla stopáž přímo vražedná. Pokud v sobě scénář nesl nějaké poselství, pak jsem si z něj odnesl jen tolik, že šlo o další análně alpinistický počin směrem k tvůrcům politicky korektních kvót, takže se sešly dvě černošky, jedna hispánská, zodpovědná matka a jedna polská blondýna, aby se daly na dráhu zločinu. Hlavně postava Veroniky na mě působila podivným dojmem, chvílemi jsem měl pocit, že jde o schizofreničku, její přechody od bezúhonné vdovy k děsně "cool" drsňačce byly opravdu těžko uvěřitelné, scénář byl silně předvídatelný a vlastně jsem se vůbec nebavil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen po řadě dramat natočil kriminální Heist Drama o Vdovách, které přišly o manžely kriminálníky, kteří jim zanechali velké dluhy a problémy s lidmi, se kterými nechcete jít do styku. Herecky je film prvotřídní, ale pokud půjdete do kina kvůli Punisherovi či Liamovi Neesonovi nejspíš budete zklamáni, ale pořád je zde skvělý Collin Farrel a solidní ženská sestava s drsnou Violou Davis, Michelle Rodriguez a sexy Elizabeth Debicki, která se mi líbila ze všech nejvíce. Krom herců zaujme i realisticky podaný příběh plný komplikací a jednoho velmi solidního Twistu s pár menšími twisty, slušná kamera a dobře vygradované Heist finále, při kterém jsem místy nedýchal, ale bohužel má film přes dvě hodiny a krom dobrého úvodu a finále toho až tak moc zajímavého nenabídne a já se nevyhnul i hluchým pasážím bohužel. Slušně zvládnuté řemeslo a herecky kvalitní film, ale k srdci mi moc nepřirostl. 65% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem dost čekala co z toho bude a příjemně mě to překvapilo. Violu David mám ráda a její zhrzenost (od určité části filmu) a zároveň nas*anost se mi dost líbila a byla jsem ráda, že ji využila ke svému prospěchu. Celé je to "temné", nepříjemné a dost negativní, ale samotná část plánu se mi dost líbila, protože tam nebyli zbytečné pindy a jen probíhal ten plán... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Olivia, westhighlandský biely teriér, ktorého v tomto filme vlastní Veronica (Viola Davis), si zahrala aj vo filme Nočná hra (2018). (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na filomovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama