Reklama

Reklama

Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli – jednomu z nich. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 9

Recenze (603)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k nulovým až záporným očekáváním široké veřejnosti dlouho dopředu jasná kritická i komerční prohra, která mi láme srdce tím, jak moc mi jde naproti a jak moc si s ní rozumím. Je totiž rozkročená přesně na půli cesty mezi poctou všem myslitelným předlohám a stejně tak i dosavadnímu filmovému odkazu. Dává důraz na týmovou akci, která přitom (naštěstí) postrádá naivitu klasických komiksových dobrodružství a zároveň bezostyšně poukazuje na fakt, že se víceméně opakuje Poslední vzdor, před jehož rozporuplnými dějovými zvraty několikrát pomrkne na diváka - a vydá se jiným směrem. Sophie Turner si navíc rozpolcenou Jean překvapivě uhrává a celé Phoenix sáze tak vzdává (i díky o třináct let vyspělejšímu CGI) větší hold než svého času (jakkoli ikonická) Famke Janssen. Když se navíc do děje ponoří naplno i Magneto, opět dokazující, že Fassbender je z celého osazenstva nejlépe obsazen, zapomínám i na mírně rozporuplné motivace jednotlivých charakterů a výsledné hodnocení rád podřizuji komplexnímu poselství, tak symbolicky nahrávajícímu prapůvodním myšlenkám z prvních dílů. Simon Kinberg mutantům rozumí a až nekriticky je miluje, takže občas zapomíná na diváky, kteří nemají většinu minulých dílů nakoukaných i pozpátku. Rozloučení se samostatnou podobou spravedlivých X-Men přesto dokáže zůstat pevně na zemi, jakkoli se měřítkem vypravilo až ke hvězdám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $65,826,828Tržby Celosvetovo $252,423,828▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,886,100║ Tržby za predaj DVD v USA $8,132,143║ Nakoniec žiadna katastrofa sa nekoná. Simon Kinberg to na svoju premiéru ustál, ako nedá sa čakať že by dosahol kvalít Singera, či Vaughna, ale nie je o nič horší než taký Ratner, takže nechápem tú smršť kritiky. Máme to pôvodne osadenstvo, ktoré vie vždy potiahnúť, strhnúť, dejovo to je v pohode. Dokonca aj Sophie Turner to nejak zvlášť nekazila a to nejak zvlášť nemusím, myslím že jej herecké kvality moc zaujímavých polôh neobsahujú. A aj keď akcia tu skôr na vedľajšej koľaji, keď na nejakú príde ako vo vlakovom finále, tak to má dosť dobrí náboj. Miestami som mal dokonca príjemné zimomriavky, proste bralo to v niektorých dramaticky vyhrotených, či aj smutných scénach. Svoje tu spraví aj Zimmerová hudba, ten sa jednoducho vie predať. Pre mňa osobne som si to určite viac užil než nejaký Avengers Endgame. Takže u mňa spokojnosť a určite sa rád vrátim tak ako k tomuto filmu aj k celej X-Men sérii filmov. /videl v kine 3D verziu 2x: 80%/ ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že jsou určité druhy filmů, které diváky táhnou a když už nejdou natočit další a další pokračování s původními herci, tak se sáhne alespoň po dětství hlavních hrdinů, kam mohou dosadit mlaďochy jim podobné. Nic omračujícího ale taky žádná nuda. Skvělý hudební doprovod výtečně podbarvoval dějovou linku. Vynikající vizuální efekty, které jsem si užívala do poslední minuty. Sophie Turner nezapřela svůj obrovský herecký talent a svýma ohnivýma očima mě naprosto dostala. Řekla bych, že je starší, než ve skutečnosti. Fajný film. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený a parádně ohudebněný - o tom žádná. Dokonce i herci se většinou snaží hrát. Smutný je na tom ale fakt, že nemají co. Scénář je totiž plnej klišoidních replik a okoukanejch situací (s výjimkou asi dvou), který prostě svým obsahem nemají šanci zaujmout. Celej film mi tak bylo vcelku jedno co se se Sansou stane, protože vývoj jejího charakteru mi přišel hrozně zkratkovitej a nevěrohodnej. Škoda. První X-Meni za posledních třináct let, u kterých vím, že se na ně znova nejspíš nikdy nebudu chtít podívat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bytostne ma to neurážalo (ako Apocalypse), každopádne ide o brečku niekde na pomedzí generického komiksového filmu spred 15 rokov a epizódy Smallvillu. Že takto hlboko dokáže v priebehu pár rokov padnúť séria započatá fenomenálnym First Class, to by mi fakt nikdy nenapadlo. Celý ten prvotriedny casting len unudene čaká na to, kým sa to celé skončí. A divák s nimi. Akurát jemu výplata za toto utrpenie nepípne. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu vidíme fiktivní vesmírnou rasu Shi'ar. V komiksu mají tito ektotermní humanoidi stejný původ jako naše ptactvo a na některých místech svého těla peří (ve filmu chybí). Shi'ar je jeden ze čtyř hlavních mimozemských druhů zobrazených v Marvel Universe. Shi'arská říše je obrovská sbírka cizích druhů, kultur a světů umístěných v blízkosti Skrullů a Impéria Kree. Poprvé se objevila v lednu 1976 v komiksu „X-Men #97“. (3T)
  • Ještě před premiérou bylo potvrzeno převzetí X-men série zpět pod Marvel Studios (díky převzetí studia Fox Disneym) a připojení ságy do MCU. (Kinofil)
  • Podle serveru Deadline stál snímek po započtení nákladů na reklamu a přetáčky neuvěřitelných 350 milionů amerických dolarů. To z něj dělá jeden z nejdražších projektů a zároveň po slabých tržbách kolem 250 milionů dolarů i jeden z největších filmových propadáků. Ztráta tak mohla pro studio dosahovat až kolem 120 milionů dolarů. [Zdroj: Fandimefilmu.cz] (Kinofil)

Související novinky

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

14.08.2019

Netflix podle čerstvých zpráv přeplatil šest dalších velkých studií a získal tak práva na nové sci-fi Pyros v hl. roli s Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Sedmilhářky). Snímek bude produkovat a… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama