Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mam zakodovaneho ako autora kvalitnych knih, anie ako rezisera. No nic to, tu sa chytil aj rezie. Film je o strojoch, ktore sa rozhodli povrazdit par ludi. Aj ked scenar dost kriva, samotny King ako reziser je v tomto pripade len za rutinera. Dialogy tiez slabe a herecke vykony slabe 58 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle jsem se dobře bavil, vůbec jsem neměl tušení od koho to je, a hned mě to chytlo, dalo by se to taky nazvat pokračováním Terminátora. Uvězněná skupina lidí v motorestu je tu slušně šikanována skupinou strojů či spíše nákladáků. Opravdu celkem originální nápad, převedéný na plátno, tak tohle já můžu. Atmosféra jede hned od záčátku na plný obrátky a nezastaví se až na konci. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Už je to dost dlouho, co jsem tohle dílko viděl, takže moje hodnocení berte trochu s rezervou... Maximum overdrive je příšerná debilita, ale na druhou stranu si vzpomínám, že jsem se u toho fakt nasmál. Ten film je totiž naprosto neuvěřitelnej. Člověk to sleduje a pořád čeká, kdy se na obrazovce objeví, že je to nějakej další videoklip od šílenýho Ala Yankovice nebo tak něco, ale vono pořád nic. Třeba scéna, kdy si jde týpek koupit pití do automatu, z automatu vyletí plechovka, která ho trefí do koulí a ve chvíli, kdy se týpek předkloní a chytne se za koule, tak dostane další plechovkou přímo do xichtu. A jinej týpek se snaží od toho automatu ujét na kole, hodí držkotoul a přejede ho válec. Možná mam zvrácenej smysl pro humor, ale já se u toho válel smíchy. Největší část filmu se pak odehrává v nějakym motorestu, kde poslední akční hrdina Emilio Estevez likviduje všechny ty splašený náklaďáky. Sice nechápu, kde tam vyhrabal všechny ty bazuky, kulomety a granáty, ale to je celkem jedno. Tady fakt nemá cenu o ničem přemejšlet. Prostě tohle neni ani Béčko. To je spíš tak Zetko. Ale ten film si vůbec na nic nehraje, takže to ani nevadí. Navíc je to fakt prdel a to je hlavní. Rád bych ten film někde sehnal a podíval se na to znovu. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Luxusní béčko od krále literárního hororu Stephena Kinga, což je mimochodem prozatím jeho jedinný samostatný režijný počin. Příběh divákovi předhazuje osudy náhodně setkané skupinky američanů uvězněných na čerpací stanici s bistrem haldou kamiónů, které se pod vlivem kosmického záření přeměnily ve vraždící stroje. Pozor nevraždí zde pouze tyráci, divák se dočká i parního válce, který semele malé děcko i s jízdním kolem, vraždící sekačky na trávu a dokonce i elektrického kuchyňského nože, který se rozhodne naporcovat uječenou servírku ve výše zmíněném bistru. Celý snímek se nese v klasickém trash béčkovém stylu za doprovodu ustralské hard rockové smečky AC/DC. Béčkově jsou pojaty i samotné postavy filmu, opravdu ošklivou nomanželkou počínaje a idiotským majitelem řerpací stanice, který má ve sklepě hotový muniční sklad, který se zrovinka hodí k boji proti vzbouřeným strojům, konče. V dílku se mrtvolami, krví a výbuchy vskutku nešetří, takže fanoušek béček z 80-tých let bude zajisté nejednou pokvikávat blahem. Já jsem kvičel na plný počet. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vymaštěné béčko, které od Kinga asi příliš lidí nečekalo. Mistr hororu se však se svým režisérským debutem nijak nemazal a vychrstl na diváka půl druhé hodiny dlouhý heavymetalový videoklip. A soundtrack je prakticky to jediný, co mu žeru. AC/DC a jejich pekelné zvony totiž dokážou vlít krev do žil i takové srágoře, jaká mu z Maximum Overdrive vyšla. Povídku Náklaďáky už si nepamatuju, ale je víc než jasný, že kdyby to Kingovi takhle natočil kdokoliv jinej, bude se soudit o svý jméno v titulcích, a to i přesto, že to úlet být měl. Holt už nemám ty správný buňky. Horror Challenge Tour 2016 a Seznamte se s... Stephen King ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)

Reklama

Reklama