Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Terva 

všechny recenze uživatele

Režijní debut nejznámějšího a asi i nejbohatšího spisovatele hororů současnosti Stephena Kinga ( Carrie, Beznaděj, To... ). Tento příběh začal 19. června 1987 v 9 hodin 47 minut. Za divné chování strojů může údajně kometa Rhea - M. Celý příběh trvá 8 dní, 5 hodin, 29 minut a 23 sekund. Ale zpět na začátek, vše začne pořádným nářezem. Nejdříve řekne jeden automat na peníze Kingovi, ať si trhne a pak hned začne hrát AC/DC. Tato hudební skupina nás provede celým snímkem. Dokonce se dá říci, že když zahrajou v tomto filmu jeden ze svých hitů - Hell´s Bell´s, tak k němu Stephen King udělal suprácký videoklip : http://www.youtube.com/watch?v=ZL0Zjfj5oMI pokud ho chcete vidět, musíte si pustit film. Je to podařený snímek ze zvláštním tématem. Jak se stát otrokem svých výrobků. V tomto případě převážně kamionů. Finální devastace je úchvatná. Tak vytáhněte šňůry ze zásuvek ať se na vás vaše elektrické přístroje nevrhnou a nechte si zapnuté jen domácí kino, to snad nebude tak nebezpečné.... CITÁT : Bill ( Emilio Estevez ) - Přichází Ježíš a je pěkně nasranej. Nejhezčí a asi nejnebezpečnější je kamion Happy Toyz se zelenou maskou na přední haupně. Nejlepší záběr : Školní autobus a v něm zabořené malé letadlo. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jediná povídka Stephena Kinga, kterou si mistr sám zrežíroval, trpí ve své druhé polovině přílišným ubráním na tempu. To je však jediná výtka, kterou vůči tomuto filmu mám. První část filmu je brilantní přehlídkou soubojů strojů proti lidem a 80ky z toho smrdí na sto honů. A celým filmem vás navíc provází hudba výhradně od AC/DC. Takhle si představuji ultimátní béčkovou nálož a jen marně přemýšlím, proč si zrovna tento snímek "nezasloužil" DVD vydání v ČR... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"JEŽÍŠ SE VRÁTIL A JE PĚKNĚ NASRANEJ!" Přejetí parním válcem - jedno z klíčových slov pro tento film na IMDb. Dino de Laurentiis, který už předtím produkoval několik adaptací Kinga jako MRTVÁ ZÓNA nebo KOČIČÍ OKO, umožnil Kingovi natočit si svou povídku Trucks z jeho první antologie Night shift. King zřejmě naznal, že vážný ton povídky převod do filmu neustojí a rozhodl se natočit čistokrevné černohumorné béčko tasící spoustu groteskních nápadů, zničící hodně náklaďáků a dunící muzikou jeho oblíbených AC/DC. Bohužel kvůli mizerně vystavěnému scénáři, kde si logika vzala dovolenou (proč se vzbouřila jen některá osobní auta?), soudržnost celku a tím pádem i jeho zábavnost často upadá. Tirákům trvá věčnost než lidi pořádně osolí a začnou s nimi komunikovat a lidští hrdinové se mezitím dlouho kopou v obleženém motorestu do prdele a jen občas někdo díky svému idiotskému chování zařve. A závěrečná spěšná likvidace hlavního záporáka-tiráku s hračkami je nepěkně odfláknutá (ta zmrzlinářská dodávka slídící okolo mohla být mnohem lepší záporák). Přitom film je opravdu nabitý černými vtípky a vychutnanými scénami jako zvedací most nebo průjezd ulicí zmasakrovanou nejrůznějšími vzbouřenými stroji od sekačky na trávu po autíčko na dálkové ovládání. Kingův režijní debut se ve své době setkal s jen velmi vlažným ohlasem (stál 10 milionů a v USA vydělal pouhých 7,5), King za něj byl nominován na Zlatou malinu a dodnes zůstává jeho jediným režijním počinem, přesto podle téže povídky vznikl v roce 1998 ještě jeden, o třídu horší kanadský televizní snímek TRUCKS. Jinak King se ve VZPOUŘE STROJů mihne na začátku filmu ("HONEY, THIS MACHINE JUST CALLED ME AN ASSHOLE!") a představitelka hysterické novomanželky Yardley Smith dabuje v Simpsonových Lízu. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Luxusní béčko od krále literárního hororu Stephena Kinga, což je mimochodem prozatím jeho jedinný samostatný režijný počin. Příběh divákovi předhazuje osudy náhodně setkané skupinky američanů uvězněných na čerpací stanici s bistrem haldou kamiónů, které se pod vlivem kosmického záření přeměnily ve vraždící stroje. Pozor nevraždí zde pouze tyráci, divák se dočká i parního válce, který semele malé děcko i s jízdním kolem, vraždící sekačky na trávu a dokonce i elektrického kuchyňského nože, který se rozhodne naporcovat uječenou servírku ve výše zmíněném bistru. Celý snímek se nese v klasickém trash béčkovém stylu za doprovodu ustralské hard rockové smečky AC/DC. Béčkově jsou pojaty i samotné postavy filmu, opravdu ošklivou nomanželkou počínaje a idiotským majitelem řerpací stanice, který má ve sklepě hotový muniční sklad, který se zrovinka hodí k boji proti vzbouřeným strojům, konče. V dílku se mrtvolami, krví a výbuchy vskutku nešetří, takže fanoušek béček z 80-tých let bude zajisté nejednou pokvikávat blahem. Já jsem kvičel na plný počet. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Stephen King natočil film podle Stephena Kinga a jak to tak vypadá, tak především ho natočil pro Stephena Kinga. Hororový mistr se tak trochu alibisticky vyhnul nějaké hororové záležitosti a místo toho se vydal do zábavných béčkových vod, kde krásně zní kytárky jeho oblíbených AC/DC. Co na tom, že film postrádá jakoukoliv logiku? Co na to, že obklíčení hrdinové sedí uvnitř benzínky, jejíž sklep by vybavil půlku české armády, a vůbec se nesnaží prostřílet ven? Co na tom, že se hrdinové plíží z benzínky ven kanálem a zpátky v klidu prokličkují mezi kamióny? Co na tom, že zešílely všechny stroje a jen osobní auta zůstala v klidu? A konečně co na tom, že scénáristický popis práce hlavního hrdiny Emillia Esteveze spočívá jen v tom, aby se včas přišel podívat na nový přírůstek pro hrobníka? Když totiž přistoupíte na Kingovu hru, tak vám tyto logické nejasnosti budou úplně buřt, protože tady děti přejíždí parní válec a jejich trenéra vraždí automat na limonádu. Kromě několika hluchých míst je to docela zábava s parádní hudbou. Takže 3* si King určitě zaslouží. Tenhle film je tak špatný, až je dobrý:-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)

Reklama

Reklama