Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Terva 

všechny recenze uživatele

Režijní debut nejznámějšího a asi i nejbohatšího spisovatele hororů současnosti Stephena Kinga ( Carrie, Beznaděj, To... ). Tento příběh začal 19. června 1987 v 9 hodin 47 minut. Za divné chování strojů může údajně kometa Rhea - M. Celý příběh trvá 8 dní, 5 hodin, 29 minut a 23 sekund. Ale zpět na začátek, vše začne pořádným nářezem. Nejdříve řekne jeden automat na peníze Kingovi, ať si trhne a pak hned začne hrát AC/DC. Tato hudební skupina nás provede celým snímkem. Dokonce se dá říci, že když zahrajou v tomto filmu jeden ze svých hitů - Hell´s Bell´s, tak k němu Stephen King udělal suprácký videoklip : http://www.youtube.com/watch?v=ZL0Zjfj5oMI pokud ho chcete vidět, musíte si pustit film. Je to podařený snímek ze zvláštním tématem. Jak se stát otrokem svých výrobků. V tomto případě převážně kamionů. Finální devastace je úchvatná. Tak vytáhněte šňůry ze zásuvek ať se na vás vaše elektrické přístroje nevrhnou a nechte si zapnuté jen domácí kino, to snad nebude tak nebezpečné.... CITÁT : Bill ( Emilio Estevez ) - Přichází Ježíš a je pěkně nasranej. Nejhezčí a asi nejnebezpečnější je kamion Happy Toyz se zelenou maskou na přední haupně. Nejlepší záběr : Školní autobus a v něm zabořené malé letadlo. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Výborné (pro mě až Béčkové) překvapení. Vcelku pěkné efekty, které mají skvělou vyváženost vážnosti a komičnosti což miluju. Dost mě překvapily docela pěkné herecké výkony úplně neznámých herců a velké plus za skvelou atmosféru a ujetost! OBROVSKÉ PLUS za filovou hudbu. Titulek na začátku filmu "music by ACDC" mluví za vše. Musím uznat, že 1 hvězda je právě za výběr té hudby, která se k filmu ale opravdu hodila a myslím, že lepší playlist bych neudělal ani já. Vynikající! Čistě v žánru by to u mě bylo i na 5 hvězd. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tomuhle hehehororu od páně Kinga můžete dát buď odpad! anebo napálit pět hvězd, protože je to buď tak hrozně hrozně debilní, anebo je to skrytej majstrštyk. A jelikož bych jen nerad škodil něčemu, co jsem asi nepochopil (a co nejspíš pochopil jen samotnej Štefan), tak holt musim do plnejch. Škoda jen, že z nasranýho elektrickýho nože a dalších strojů chtěly vraždit už jen nasraný TIRáky. Ale scéna, kdy přejede válec na sračky malýho kluka na baseballovým hřišti, jo, takovou už dneska neuvidíte :-) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

King v tuto dobu procházel svým nejhorším obdobím drogové a alkoholové závislosti. Sám se přiznal, že po čas natáčení byl neustále sjetý sněhem. A na filmu je to znát. Není vůbec strašidelný, zato je nechtěně vtipný, navíc se spoustou pyrotechnických efektů. Opět vtipných. Jako guilty pleasure lze doporučit, jinak nebrat. Jo a OST od AC/DC byl výborný nápad. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Brutální béčko natočil King a snad to i tak chtěl, ale ať raději píše povídky a romány:). Když se začíná rodit vzpoura strojů, tak uvidíme hned několik zajímavých scén, jenže pak film postrádá atmosféru a spád - občasné akce na benzínce jsou velmi primitivní, někdy i nelogické. Herci také nic extra nepředvádějí. Někoho alespoň potěší hudba od AC/DC. 2 a půl hvězdy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Stephen King natočil film podľa vlastnej poviedky "Náklaďaky". (shimik77)
  • Maska na jednom z kamionů pochází z marvelovských komiksů „Green Goblin“. (Dreadd)

Reklama

Reklama