Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

970. hodnocený film: Nečekal jsem mnoho, ale rozhodně víc, než se mi dostalo. A to byla i chyba, protože snímek nemá podle mě jediné světlé místo, na který by mohl být hrdý. Příběh je ještě tím neucházejícím z celé mizérie, kterou ozvláštní a oživí jedině hudba od AC/DC, která pozvedá kvalitu o vzdálenost milionu světelných let dopředu. Rozhodně to nelze nazvat průšvihem, ale dost dobře jej mohu označit na pokus, který zkrátka a jednoduše nevyšel. 2* jsou maximem, protože tohle nemůže bavit ani imbecilní diváky porna. 2* ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

King v tuto dobu procházel svým nejhorším obdobím drogové a alkoholové závislosti. Sám se přiznal, že po čas natáčení byl neustále sjetý sněhem. A na filmu je to znát. Není vůbec strašidelný, zato je nechtěně vtipný, navíc se spoustou pyrotechnických efektů. Opět vtipných. Jako guilty pleasure lze doporučit, jinak nebrat. Jo a OST od AC/DC byl výborný nápad. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre spracovanie Stephena Kinga na plátno ale má to niektoré nedostatky. Príklad Emilio Estevez mi tam proste nesadol King mal vybrať niekoho iného, triky vyzeraju slušne na dobu vzniku. Začiatok je veľmi povedený ovládnutie strojmi mimozenštanmi a stroje naháňajú ľudí a prevalcujú ich. Najma kamioni su špičkové a najhorší je ten parchant s tým gulometom a ten kamion s tým ksichtom zeleným :D. Takže niekedi to v polke nudí ale v závere sa to pekne rozbehne. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Všichni to známe. Parta nesourodých lidí, kteří nemají nic společného, je uvězněna v nějakém opuštěném místě, které obléhá buď partička zombíků, nebo partička kanibalů, nebo partička mutantů, nebo třeba jen partička obyčejných brutálních zabijáků. No ve Vzpouře strojů se jedná o návštěvníky nějaké benzinky s fast foodem u dalnice. A obléhá je partička nasraných kamionů co potřebují dotankovat. Ještě že majitel benzínky má ve sklepě malý muniční sklad plný bazuk, granátů a samopalů. Po celém světě se totiž díky mimozemskému vlivu vzbouřili stroje a chtějí zabíjet lidi. A když někoho honí parní válec, nebo zakrvavená sekačka na trávu, tak je to opravdu zajímavé. Skvěle natočené béčko plné rázovitých figurek. Nechybí tu zlý do sebe zahleděný majitel benzinky, hysterická kráva, udatný hrdina … prostě všechno jak má být. A díky střídmé stopáži velice dobrá zábava. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stephen King dostal možnost zfilmovat vlastní povídku Náklaďáky... A pustil se do toho očividně s nadšením. Zatímco v knize ožily pouze automobily, tady, jak řekl sám mistr, mohlo ožít vše od sekačky na trávu po automat na sodovku (ohromná scéna, mimochodem). Vznikla tak nesmírně praštěná, morbidně černohumorná mechanická variace na Hitchcockovy Ptáky, která se s ničím nepáře a ve které se od začátku do konce něco děje. To "něco" je navíc parádně kingovské. Kdo dobře zná mistrův literární styl, určitě bude potěšený pro něj typickými velkolepými až apokalyptickými momenty, jako je úvodní sekvence na mostě (padající auta, létající melouny...) nebo projížďka malého chlapce vyvražděným městečkem. O soundtrack se navíc postarali AC/DC, takže ani tady není příliš co řešit... A za cameo výstup pana režiséra / scénáristy / autora předlohy mám chuť dát pátou hvězdičku. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)

Reklama

Reklama