Reklama

Reklama

Isekai wa Smartphone to tomo ni.

(seriál)
  • Japonsko 異世界はスマートフォンとともに. (více)
Trailer 1
Japonsko, (2017–2023), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Fujuhara Patora (kniha)

Hrají:

Maaja Učida, Činacu Akasaki, Sumire Uesaka, Jui Fukuo, Kacumi Fukuhara, Nanami Jamašita, Marika Kóno, Sóma Saitó, Jumi Kakazu, Tomomiči Nišimura, Júma Učida (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Nešťastnou náhodou Touya Mochizuki zemře. Samotný Bůh přizná, že to nebylo v jeho plánech, a jako omluvu mu nabídne nový život ve fantasy světě a k tomu přání dle jeho libosti. Touyu zrovna nenapadne nic lepšího, než si vzít s sebou i svůj smartphone. Tento příběh je o tom, jak Touya dostane druhou šanci na život, cestuje po novém světě, objevuje jeho tajemství, přičemž díky svému mobilu drží nástroj nesčetných možností. (Scalpelexis)

(více)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (2)

Isekai wa Smartphone to tomo ni. (2017) 

Další tragická postava, která nedokáže zvládat dívky kolem sebe a nechá se od nich v pokleku poučovat kvůli každé drobné ecchi situaci (jak špatně už se na tohle trapný klišé kouká - ale hold Japonci a jejich kultura). Klišé je taky ona reinkarnace ve fantasy světě, kam si hlavní hrdina bere (díky dobré vůli Boha) svůj smartphone s lokálním upgradem a schopnost používat jakoukoliv magii (sice tohle klišé mám celkem rád, ale jeho zpracování je příliš "über"). Díky speciální magii může vytvořit nebo dokázat vlastně cokoliv a zde je největší kámen úrazu, protože zde vytvoří kdejakou pikačovinu nebo v různých vážných situacích je vyřeší lusknutím prstu. Když už mluvím o luskání prstu, tak onen oblíbenej "slip" (uklouznutí) je tak bolestivě předvídatelnej a v některých situacích to naprosto zabíjí jakoukoliv vážnost. Drama si tu člověk prostě neužije a romantiku vlastně také moc ne, protože kvůli tomu, co jsem psal v první větě. Co se týče konce, tak jsem byl celkem překvapen, že to skončilo jinak, než klišovitě, ale zase tam trochu prozradili moc a hlavně pak ještě ta nová postava, která tam byla příliš násilně vpravena a navíc ona záhadnost s otevřeným koncem, kdo to vlastně je. Animace by v mnoha ohledech potřebovala vylepšit - nedetailnost, podivné tvary občas, místy typický ichtylní japonský design. Po hudební stránce nic, co by stálo za vyzdvižení. ()

Season 2 (2023) (S02) 

To co jsem napsal k první sérii by se dalo napsat i o té druhé, kdy tohle anime je spíše takové odlehčené dobrodružství s přitroublou romantikou a snahou o vtip. Harém se pomalu, ale jistě rozšiřuje jakož i jednotlivé ostrovní části. Sem tam to zavítá do nových koutů daného světa a sem tam se objeví úhlavní nepřítel pro posunutí příběhu. Tohle je už spíše o sledování ze setrvačnosti, jak tohle nakonec dopadne a také čím autoři překvapí v tom málu, co není obvyklým klišé. Animace i hudba se drží na svém. ()

Reklama

Reklama