Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Jako vymyšlený seriál by to bylo hodně zajímavé, ale jelikož to má být vykreslení skutečné události, tak to už je trochu problém. Koresh je tam Tayleorem Kitschem ztvárněn v podstatě jako sympaťák, který má své svaté poslání, z kterého nemůže uhnout. A v té stejné logice není žádná oběť dost velká, všechno jsou jen zkoušky a testy víry. Svými věrnými sice manipuluje, ale jen tak zlehka, neškodně až téměř laskavě; nijak je tam nedrží. Kdyby opravdu chtěli, odejít můžou kdykoliv. Ale takhle to zcela jistě ve skutečnosti nebylo (informace z vnitřku sekty čerpají hlavně z knižní předlohy Davida Thibodeaua, čerstvého Davidiána, který jako jeden z mála celou tragédii přežil - a který má ve scénáři navíc roli naprostého superklaďase - takže na jeho objektivitu se můžeme spoléhat jen těžko). Ale že to FBI pěkně zpackala, o tom tedy žádná. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka hereckých výkonov a celkového spracovania, výborná záležitosť. Otázkou zostáva, či sa vydarila snaha o vyváženosť. Z laického pohľadu sú niektorí velitelia ATF a FBI vykreslení až príliš ako debili a naopak vnútri Koresh a jeho prisluhovači ako nevinné obete. Pritom to boli naozaj ľudia, ktorí súložili s malými dievčatami a mali plné pivnice búchačiek. Dobové videá s Koreshovými prejavmi a kázňami poukazujú na poriadne vyšinutého "white trash" fanatika. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Politování hodné selhání americké FBI, jejíž představitelé se projevili jako ještě větší magoři než David Koresh. Jelikož se děj zaměřuje jen na samotné obléhání a téměř nezabíhá do doby před ním, působí těch šest dílů příliš natahovaně. Ráda bych se dozvěděla více podrobností o tom, jak žil Koresh před založením sekty a o době jejích začátků. Takhle zbylo opravdu zajímavého materiálu spíše jen na delší film. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ač mi tato minisérie přijde zaměřená proti ATF a FBI a spíše obhajuje Davidiány, bylo velice zajímavé se na to podívat. Můžeme si o tom myslet co chceme, ale pokud někdo nejedná v souladu se zákonem, tak musí počítat s tím, že se něco semele, zvlášť v Americe. Jestli byla práce ozbrojených složek opravdu tak špatná, nejsem schopen posoudit, ale viděl jsem několik rozhovorů s agenty ATF a FBI, co tam byli a mám na to svůj názor. Když k tomu přičtu, že seriál je postaven na svědectví jednoho z Davidiánů a jednoho vyjednavače (z týmu 25 vyjednavačů), tak jsem poněkud skeptik. Nicméně to, jak to celé dopadlo padá na hrb Davidovi, nikomu jinému. Náboženský fanatismus je prostě zlo, to mi nikdo nevymluví. Ale teď k seriálu. Je natočený opravdu výborně, herci jsou moc fajn a Taylor Kitsch je naprosto dokonalý. Škoda, že hraje tak málo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Viděno komplet, poslední dvě epizody ale dokoukány jen s velikým přemáháním po více než třech týdnech od rozkoukaného začátku... Ten je totiž tak strašlivě nudný, ukecaný a nezáživný, že je pak dechberoucí finále skoro až zázrakem biblických rozměrů (sic!). Herci až na výjimky skvělí. Mrkněte se na to a udělejte si názor sami, jako edukativní historie to celkem funguje. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • V seriálu je řečeno, že požáru ve Waco uniklo jen pět lidí. Ve skutečnosti jich bylo devět. (Rollo_Tomasi)
  • V 15. minutě, když se David Koresh (Taylor Kitsch) a David Thibodeau (Rory Culkin) poprvé setkají v baru, zahrají na pódiu píseň „My Sharona“ od americké rockové kapely The Knack, která vyšla v roce 1979 jako jejich debutový singl. (Trajektt)
  • Plyn CS je nazván podle Bena Carsona a Rogera Staughtona, dvou Američanů, kteří látku v roce 1928 objevili. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama