Reklama

Reklama

Atypický

(seriál)
  • USA Atypical
Trailer
USA, (2017–2021), 19 h 51 min (Minutáž: 26–39 min)

Tvůrci:

Robia Rashid

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Jennifer Jason Leigh, Michael Rapaport, Keir Gilchrist, Jenna Boyd, Brigette Lundy-Paine, Amy Okuda, Raúl Castillo, Megan Easton, Tina Grimm (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Když se autistický teenager rozhodne najít si přítelkyni, jeho snaha o větší nezávislost přivede celou rodinu na cestu za sebepoznáním. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (64)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I just got a hand job in an igloo. Prvá séria krásne predstavuje postavy a ich charaktery. Bizarný svet detí s autizmom snažiacich sa zapadnúť do spoločnosti a nájsť si miesto v živote má určite veľa úskalí. A seriál sa snaží vtipnou formou niektoré z nich prezentovať. Zároveň ale nechce byť komédiou a skôr sa v tom tragickom snaží nájsť to úsmevné. Pritom sa ale nebojí byť skutočný a tým pádom v niektorých miestach nepríjemný. Ale ústrednú rodinku spoznávame cez rôzne pohľady a na konci série ( v prípade, že sa nám dostala pod kožu) sme zvedaví kam sa ich vzťahy budú ďalej vyvíjať. Veľmi zvláštny počin, ktorý mi ale prirástol k srdcu. Všetci sú nacastovaný perfektne, hoci najviac ma potešil Michael Rapaport. Jeho otec snažiaci sa prísť na to, ako byť správnym otcom bol podaný veľmi ľudsky a uveriteľne. Za mňa spokojnosť. Uvidíme čo ďalej. 1.séria 80% ()

applause 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době fakt povedený a koukatelný seriál, na který jsem narazila náhodou. Člověk nebo tedy aspoň já se vciťuje do mladého autisty, pro kterého jsou i jen běžně věci v životě náročné a náročné je to i pro jeho blízké. Dovedla bych si to představit i v reálném životě, mladému Samovi jsem fandila do poslední chvíle a prožívala vše s ním. Přišlo mi, že i ostatní postavy nejsou vylíčeny nikterak černobíle a je u nich hlavně vidět osobní rozvoj. Líbil se mi  o coming out, který tady proběhl, i když je to teď všude a už docela přemrštěný, tak tady jsem to nějak čekala od začátku a sedělo mi to tam. Doporučuji. ()

Reklama

jasanka 

všechny recenze uživatele

Prvni tri rady byly petihvezdickove (feel-good, skvele pribehy, vyborne postavy), ctvrta naopak dost katastrofa, a asi to cele skoncilo v pravou chvili. Ctvrta rada za me byla neskutecne klise, co epizoda, to klisoidni tema, a resila se tam naprosto vsechna temata, co vas napadnou (demence, rakovina, vsechno v ramci LGBT, fobie, vyhoreni, umrti atd. atd., proste naprosto prekombinovana rada). ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Vydarený americký mix sitcomu a rodinnej drámy s autistickým jedincom v hlavnej úlohe. Pre mňa ako sympatizanta handycapovaných a znevýhodnených postáv, ale najmä osôb v reálnom živote a zároveň s osobnou skúsenosťou ppomerne osobná záležitosť. Slabšie miesta spočívajú v niektorých karikaturistických postavách a situáciách, ktoré ten správny balanc sitcomovej štylizácie a realizmu drámy narúšajú až príliš. Rovnako sa sem tam vyskytne podobne neuveriteľný scenáristický hlod. Inokedy zasa štvú až príliš doslovné paralely so zvieracou rýšou, ktorou je hlavná postava autistu Sama fascinovaná. V epizódach, kde na túto doslovnosť tvorcovia netlačia príliš pritom paralely fungujú omnoho príjemnejšie a aj dojem z nich je prirodzenejší. Našťastie dokáže byť seriál aj dostatočne nápaditý, ale najmä sa odvážne drží nad hladinou a netopí sa v manieroch lacných melodrám. Mnohé problémy postavy riešia ako ľudia: komunikáciou. Žiadne more unáhlených záverov, rýchlych odpustkov, kombinácii vzťahov rôznych postáv. Skrátka sa tu pracuje s naozaj ľudskými postavami, ktoré svoje problémy neprekonávajú a nehádžu za hlavu epizódu po epizóde. výnimkou sú už spomínané vedľajšie postavy, ktoré slúžia často skôr ako karikatúry. Navyše všetky hlavné postavy sú však natoľko sympatickými a šarmantnými ľuďmi so všetkými svojimi ľudskými chybami, že spomínané výkyvy kvality z hľadiska celku hravo potiahnu. V konečnom dôsledku je to veľmi príjemné, miestami vtipné a miestami obsahujúce chyby. Čo je predsa ľudské. Alebo nie ? ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po delší době americký seriál, který mi nepřijde jako ztráta času. A kupodivu s ním přichází opět Netflix. Postavy a dialogy jsou rozhodně zajímavé a dobře se na to kouká. V Samovi občas vidím trochu rysy Sheldona a v jeho ségře zase ségru Dextera. Tím ale nechci říct, že by je kopírovali, obě postavy jsou originální a věřím, že si k nim najdu v dalších sériích ještě bližší vztah. //// Po zhlédnutí druhé série zvedám hodnocení na plný počet. ()

Galerie (338)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl nominován na cenu Satellite Awards v kategorii „Nejlepší hudební nebo komediální seriál“. (honzik10)

Související novinky

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama