Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (867)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kingsman je svůj, ze začátku trvá než mu divák přijde na chuť. Kamera je hodně zvláštní a akce k tomu dodává úplně jiný level. Při první scéně jsem se cítil trapně, ale nakonec velká spokojenost. Zvyknout si dá na vše i na přehnané agenty, kteří vám nedají vydechnout. Kingsman je originální přehnaný snímek, který nápady jen srší a to vždy dokáži ocenit. Dvojka pokračuje v dobrém tempu jedničky, tak hurá do trojky .. 8/10 = 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První Mattheůw fail. Ale úplně čistý. I těch pár akčních scén přes svou řemeslnou vymazlenost působí vlastně přihlouple, strojeně, místo sympatických postav předvádí nepřirozené panáky. I když je pořád zábava se na ně koukat. Na všechno ostatní ovšem... not so much. Jinak je tu všechno špatně, buď vykradené z předchozího dílu, a nebo jednoduše pitomé a utahané, a o to víc to bolí, když vedle našlapané jedničky jde o tak dramatický kontrast. Nejlépe zapomenout že toto kdy existovalo. 5/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava​, která pokračuje na vlně prvního dílu a tlačí ji do větších extrémů, což může někdy na škodu, ale Kingsmanům to rádi prominete. Vaughn znovu servíruje nápaditou akci, tentokrát s robotickou rukou a švihadlem (pardon lasem), nebo geniální honičku v taxíku úvodem filmu. Znovu se podařilo vytvořit originální záměr padoucha o nápravu světa (teď nemyslím Poppy) a prezident neskutečně valí. Vizuální pěst na oko v podobě kombinace kambodžského chrámu s retro bistrem dotváří zajímavé prostředí. Herecky se jede na jistotu. Občas mám pocit, že některé filmy točí speciálně pro mě a Kingsmani k nim rozhodně patří. Tak naschle ve Švédsku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som trošku sklamaný. V prvom Kingsmanovi nám Vaughn ukázal ultra špičkový, akčný a štýlový film, kde všetko fungovalo tak ako malo. Tu v Zlatom kruhu ma to už toľko nebavilo. Mal som pocit, ako keby sa to viac snažili tlačiť na vtipnejšiu notu a celý film oproti predošlému trochu odľahčiť a to mi tak celkom nesadlo. Napríklad tie robo-psy a Elton ma vôbec nebavili a navyše ani Colin Firth nie je tak výrazný a ostatný zas toľko priestoru nemajú aby zaujali. V dvojke je toho rozhodne viac, úvodná naháňačka či finále je super, nechýbajú zaujímavé a bláznivé scény, tak isto znova aj hudobná stránka zapôsobí, ale jednotka položila latku dosť vysoko a aj keď herecké obsadenie je znova luxusné a akčná stránka brilantná, nebavilo ma to toľko. No napriek tomu dodal Matthew Vaughn štýlový agentský film. Eggsy is Back, No Time for Emotion, Not In Vain. 80% - 4* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U svého prvního pokračování měl Vaughn jedinečnou možnost pohrát si s „pravidly" i zlozvyky pokračování, tak jako si v minulosti vyhrál s pohádkovými, komiksovými i bondovskými zákonitostmi. Jenže místo aby je adresoval, tropil si z nich šprťouchlata a využil je ku svému prospěchu, tak "sequelitidě" naplno podléhá. Výsledkem je film trpící veškerými neduhy pokračování; tedy všeho více, větší, delší, bombastičtější, zalidněnější, šílenější, přepálenější a... A v důsledku méně zábavný (neplést s nezábavný). Především proto, že se koncept nikam neposunul, délka je neopodstatněná, vtípek s Eltonem opakován až se stane otravným, Julianne sice výborná, ale odtržená od veškeré interakce s ostatními, přepálené je to tentokrát přespříliš, aby to zároveň fungovalo i jako (skoro) regulérní bondovka (což se jedničce povedlo vybalancovat), původní postavy se nikam nevyvinou, emoce krom "Merlin pěje" momentu zcela absentují a většina nových postav jsou karikatury bez jakéhokoli náznaku osobnosti. Znamená to, že by snad Vaughn ztratil drajv, nápady a natočil zbytečnou tuctovku? Neznamená, na to je až příliš dobrý režisér a má k ruce evidentně se bavící obsazení, ale má k tomu povážlivě blízko. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Merlin (Mark Strong) ve filmu zmiňuje, že jeho oblíbeným zpěvákem je John Denver. Ke konci filmu pak zpívá část písničky „Take Me Home, Country Roads“ právě od Denvera. Tento nápad dostal sám Mark Strong, jelikož i v osobním životě je jeho velkým fanouškem. (Yoshitsune)
  • Jméno hlavní záporačky a obchodnice s drogami Poppy (Julianne Moore) se shoduje s anglickým označením máku, tedy rostliny ze které se získává opium. (pajik)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama