Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (164)

Zik2 

všechny recenze uživatele

S dalším projektem Matta Groeninga se člověk samozřejmě neubrání srovnání s těmi předchozími. Disenchantment je nejvymakanější, což ale není všechno. Vtip tomu nechybí, spousta jich je podobně filozofických, jako hlavně ve Futuramě. Ale že by seriál člověk pohltil podobně jako ona a Simpsonovi, to úplně ne. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvelej futurame a simpsonovcov si tvorcovia priniesli niečo nové. fantasy kreslený seriál, ktorý má zložitý nazov. Hlavne postavy parádne aj keď ich je len 3 ale vedlajsie postavy sú tiež dosť užitočné. Niektore časti slabšie ale zbruba sa to pohybovalo v slušnej forme. 10 epizod zbehlo ako voda a my len musíme čakať rok na druhú sériu. 4* ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální. Je to komedie? Ano, neskutečně vtipná, dokonce zábavnější, než Futurama, která oproti téhle čarovnosti příliš spoléhá na humor založený na popkulturních odkazech. Ale tohle je pod závojem vtipu perfektně funkční fantasy, které je podle mě krom Hry o trůny to jediné, co za posledních deset let v tomhle žánru vzniklo v tv a hrozně tomu pomáhá to, že čím dál se postupuje dějem, tím méně jsou jednotlivé díly epizodické a upřednostňuje se celkový děj. Zkrátka je to takový Pratchett na speedu. Jaké lepší doporučení by sakra kdo chtěl. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to avizuje černý humor jakože pro dospělé, na druhou skrze hlavní hrdinku cílí zejména na divačky teenagerky, pochopitelně ty složité a okolím nepochopené. A to jde dost proti sobě. Jedno - dvě zasmání na díl je prostě málo. Pohádkový motiv přitom přináší hafó možností k parodování. Roli Bendera přebral malý démon, ale upřímně, chybí tu vypínací hlášky a důležitějšího parametru pro mě není. 60% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje začátky s Disenchantment (šílený slovo! nejsem schopná si ho zapamatovat, natož vyslovit) byly velmi rozpačité, protože jsem tam hledala něco, co tam není (nebo mi to prostě má být skryto). A jakmile jsem si to připustila, začala jsem se bavit. Není to žádná pecka, ale po pár dílech jsem se vážně začala těšit, až děti usnou a my si s manželem zase pustíme dva tři díly. Je to oddechové, čekala bych to víc vtipné, ale to je věc vkusu - tím nechci říct, že bych se nebavila a občas nevyprskla smíchy. Vychází mi tu v hodnocení tři hvězdičky, tak je tam nechám. I když přiznávám, že v těch začátcích jsem byla fakt přísná a dvouhvězdičkové hodnocení jen lítali. Možná bych to teď hodnotila kapku jinak. 3,5* ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Epizoda nese stejný název jako song od Boba DylanaSubterranean Homesick Blues“. (NiWi)
  • Zlá Bean je zde nazvána Xenou, což odkazuje na stejnojmenný seriál. (Duoscop)

Reklama

Reklama