Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Natočit film o Escobarovi podle předlohy jeho luxusní matrace byl dost pitomý nápad. A to zdaleka nejen protože u zhruba poloviny děje vůbec nebyla. A ani Penélope mě nemohla donutit, abych s ní soucítil, když po ní šli. Jen si to pěkně vyžer, čubko. Jinak Javier Bardem opět výborný a film celkově takový slušný lepší průměr. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

K seriálu "Narcos", ač ho ve své filmotéce již nějakou dobu mám jsem se zatím ke své škodě nedostal, tudíž nejsem nucen s ním srovnávat, jak činí většina komentářů, které se zde dosud objevily. Pro mne je "Escobar" velmi dobře natočenou, mistrovsky zahranou, přiměřeně akčně zpracovanou a přitom nepřepálenou drsnou vzpomínkou na přelom 80. a 90. let, kdy i zprávy Československé Televize plnily záběry z ulic kolumbijských měst zdevastovaných výbuchy bomb medellínského kartelu. Bardem je jak se dalo čekat skvělý, role je mu šitá na míru a navíc tu má cemr skoro větší než já - a podobná věc člověka vždycky potěší :-). ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Escobarova dočasná milenka, celé dění vydatně a zbytečně komentuje. Vyvolává se tak umělý dojem její mimořádné důležitosti pro život i smrt narkobarona. Nicméně faktu, že titulní postavu sleduje režisér Fernando León de Aranoa víceméně očima jediné ženy, pomáhá obsazení, které čerpá z hereckých schopností i vzájemné soukromé důvěrnosti manželů Javiera Bardema a Penélope Cruzové. Jí patří scény, kdy předvádí výbušnou zuřivost či hysterickou paniku. Navíc se vstupem Escobara do politiky dostává jeho portrét zajímavější rysy mužského velikášství. Už mu nestačí peníze, prahne po uznání, vážnosti, důstojnosti, respektu – a když je nedostane po dobrém, jde přes mrtvoly. Sebevražedně paličatá touha překračující pud sebezáchovy poskytuje Bardemovi charakterový odstín, s nímž si může pohrávat, což z jeho zločince paradoxně činí v podstatě nejpřitažlivější postavu snímku. Jinak tu není takříkajíc s kým jít, o koho se strachovat – kromě Escobarových potomků, s nimiž má Bardem silné scény. Všechno ostatní se smrskává na povšechnou ilustraci bez výraznějšího rukopisu, z níž v paměti utkví pár detailů: chudinská čtvrť jménem Moravia, drzá vykládka drogové zásilky z letadla přímo na dálnici, motorkářská škola pro nájemné vrahy ze slumů, luxusní vězení, které si sám pro sebe Escobar postaví. Krutost masakrů na obou stranách barikády je nadmíru názorná, ale drsněji zraňuje čistě suché Escobarovo líčení zvěrstev, která by mohla jeho milenku potkat. Bardem si svého Escobara vychutnal s rozmachem dalece za možnosti scénáře ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jedná se o ideální film na letní večer. Bylo to svižné, inteligentní, vtipné a jako celek pochopitelně šokující. Penélope je v roli zmalované, ukřivděné, zruinované, temperamentní milenky trefná. Bavila mě celý film. A Javier byl prostě Escobar. Šla z něj hrůza imrvere. Kam se hrabou vyvoňaní taliánští kmotrové v bezvadně střižených oblecích a naleštěných polobotkách? Umaštěný, spocený, slizký, bosý kolumbijec, ve špinavých teplákách, s obrovským panděrem, který smrdí z plátna a který se nezastaví absolutně před ničím... To je to pravé-ořechové! Když pominu hrůzy, které se v Kolumbii v letech úřadování Escobara děly, musím uznat, že smysl pro humor ten parchant opravdu měl... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ PABLO BY SE TOMU TAKY ZASMÁL…“ /// Tak BACHA! Vtěsnat Escobarův život do dvou hodin po tom, co předvedla série Narcos, je věc nemožná. Možná – nebo snad právě proto, se na to měli tvůrci tohodle filmu vysrat. Fajn role pro Bardema (ale stejně seš druhej … možná i třetí!). V rychlosti projedem všechny mezníky, několikrát vošukáme Penelope (gratuluju! – ne k píchání, ale konečně k pořádný roli!), ale prostě je to „jen“ povrchní. (I když drsňárna s vlčákem na zádech asi dřív chyběla…). Ti, co neznaj Narcos by ovšem mohli bejt (snad) spokojení. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Loving Pablo, Hating Escobar“, kterou v roce 2007 napsala Virginia Vallejo, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Měl jsem sen – vidět Medelín bez slumů. 4.) Thx za titule „samo133“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Bulharsku a v Kolumbii. (Varan)

Reklama

Reklama