Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická, vianočná hororová kolekcia. Zopár príbehov, ktoré sú súčasťou jedného neodškriepiteľného univerza a ktoré popri sebe plynule fungujú, nepôsobia „roztrhane“ a po troche sa prepletajú. Všetko je pekne pripravené, natočené na úrovni, s jemnou dávkou čierneho humoru, nezabúdajúc na ingrediencie, ktoré vo vianočných (hororových) príbehoch chýbať nesmú. Pre mňa je to jeden z najpríjemnejších hororov roku a dúfam, že "Krampus", ktorý má docválať v decembri, bude aspoň rovnako dobrý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní vločky ve tvaru shurikenů navnadily, začátek se Santou leccos slíbil, ale pak se to nějak zvrtlo. Tři (nebo pět, pokud se počítá příběh se Santou + se Shatnerem) proplétající se (ale nesetkají se) příběhy + Santa se pořád ne a ne rozjet. Byť tomu šéfoval kapitán Kirk, tak tvůrci jakoby se báli řádně odvázat. Troll, Krampus, šílený duch dívky. I když stopáž souhlasila, bál jsem se, že mám vystříhanou verzi. Nakonec přišlo na řadu vykydlení elfů, ano, masomlejnek se rozjel, jenže na poslední chvíli. Jak by se dalo krásně čarovat u vánočního stromečku, ve sklepení i v kostele! Masky slušné, gore gumové, atmosféra průměrná...nebýt vtipného konce, dal bych shurikenů míň. Škoda promarněné šance, Ďábelský Santa mě bavil rozhodně více. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vianoce nemusia byť vždy len sviatkom radosti aj pokoja, pokojne sa môžu zvrtnúť aj na boj o holý život, alebo aj na niečo ešte horšie. Hlavne keď lezieme na vlastnú päsť do opusteného areálu školy s úmyslom natočiť miesta kde sa predtým nedávno stala rituálna vražda. Alebo sme neboli poslušní a nahnevali tak Krampusa - monštrum, ktoré nenávidí Vianoce. Pričom niekedy môže mať problémy aj samotný Santa, ktorého pomocníci sa nešťastnou náhodou zmenili na zombie príšerky... alebo sa mi to len zdalo? No a kradnúť vianočný stromček, ešte k tomu ako policajt (no fuj), tak to by som vám už vôbec neodporúčal. Máme tu teda štyri hororové poviedky, ktoré zdanlivo medzi sebou nesúvisia, pričom mňa osobne najviac potešila tá s Krampusom a s bláznivými študentmi, ktorí išli natočiť ten dokument. Mala v sebe veľký duchársky potenciál a skvelú atmosféru, škoda, že sa v tomto smere na snímku nepracovalo trocha viac. Celkovo však ide o príjemné hororovo-poviedkové prekvapenie. 69/100 ()

stration 

všechny recenze uživatele

Mám tyto typy filmů rád. Několik příběhů, člověk se nestihne nudit, všechno pěkně odsýpá. Tady je ale problém v tom, že příběhy jsou hrozně odlišné a celkem nahodile se střídají. To znamená, že když se vnoříte do nálady jednoho, přijde střih a musíte se orientovat v druhém, třetím či čtvrtém. Samotné příběhy jsou fajn, nejsou to sice žádné majstrštyky, ale mají hlavu a patu. Díky originálnímu závěru se mi asi nejvíc líbil Santa proti elfům. Film doporučuju vánočně naladěným fanouškům hororu a pro diváky, kteří si už chtějí vychutnat svátky klidu a míru. ;-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná věcička a letí okamžitě do topky. Úvodní znělka fantastická, krásná vánoční atmosféra, vynikající masky,triky i vizuál, zábavný průběh, fajn tempo a nejen, že je zde i hezky zpracované gore, ale dokonce fungují i lekačky ( Z jedné jsem spadl z postele). Máme tedy 4 příběhy vzájemně propletené, ale nijak na sebe nenavazující. Nejlepší příběh je definitivně se Santou Clausem, který bojuje proti Zombie elfům a o useknuté hlavy či skalpy není nouze. Ve druhém můžeme vidět Evil Child, který dostane chuť na krev a nejblíže po ruce mu budou rodiče. Ve třetím máme skupinu kamarádů, kteří se vloupají do školy za účelem natáčet dokument, ovšem zde bude strašit duch. A v posledním máme rodinku jedoucí na vánoční výlet, ale místo krásných prožitých vánoc zažijí samotného Krampuse a boj o život. Jsou zde místy díry ve scénáři, občas některé jednání či příběhy nedávají smysl, především závěr je velmi divný, ale tak hezky natočených hororů kor s vánoční tématikou vidíme jednou za 10 let. Story 6/10, Atmosféra 8/10, Gore 7/10, Vizuál 8/10, Akce 7/10, Zábavnost 8/10=80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama