Reklama

Reklama

Kryštůfek Robin

  • USA Christopher Robin (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dospělý Kryštůfek Robin dře v zaměstnání, kde je přepracovaný, mizerně zaplacený a kde nemá jistou budoucnost. Má sice rodinu, ale práce ho vytěžuje natolik, že mu na ženu a dcerku zbývá jen málo času. Kryštůfek docela zapomněl na své idylické dětství strávené s prostomyslným a mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Když se však s nyní potrhaným a ošuntělým Medvídkem Púem opět setká, jejich přátelství opět vzplane a připomene Kryštůfkovi nekonečné dny dětských radovánek a hrátek, které jako malý chlapec zažíval. Po nešťastné příhodě s Kryštůfkovým kufříkem se Pú se zbytkem party včetně Prasátka, Ijáčka a Tygra vydají ze Stokorcového lesa do Londýna, aby pomohli Kryštůfkovi jeho věci najít… protože nejlepší přátelé si vždycky pomáhají. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (189)

Nach 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nemiloval medvídka Pú, ale o to více jsem si tento film zamiloval. Výborný Ewan McGregor ve filmu, který je o navracení se k dětství. K radostnému období hraní, kdy hranice neexistovaly, pouze ty, které jsme si vymyslely. Film s tímto skutečně excelentně pracuje a tu vyvolává dojetí, melancholii, tu radost z dětinskosti, která najednou nepůsobí kýčovitě, ale naopak se stává pramenem znovuobjevené radosti, na kterou jsme již dávno skrze dospělé starosti zapomněli. A je moc fajn, že tento film nesklouzává jen k té dětské rovině, ale vrací se i zpět do dospělosti, kde reflektuje dětské poznání, díky kterému i v dospělosti můžeme najít řešení dříve neřešitelných problémů. 75% ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Těžko se tomu věří, ale nevyvolalo to u mě žádné emoce. Když tu čtu, kolik lidí film dojal, říkám si, že je něco špatně. Asi pro mě málo vtipné, málo dojemné, málo roztomilé, málo....prostě nějak všeho málo. Pú je vyloženě jedna z nejvíc depresivních filmových postav ever! Možná je to jen moc dospělé. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako som už viackrát povedal, ja som veľmi veľký fanúšik Disney príbehov s Winniem The Pooh. Macko Pu je proste postava, s ktorou som vyrastal, mám ho hlboko vo svojom srdci a okrem toho aj všetkých jeho priateľov. Pamätám si, keď prišla info, že Disney plánujú hranú verziu, nevedel som si predstaviť ako to chcú urobiť. No potom sa veci trošku zmenili a naša pozornosť sa presunula na inú postavu. A prichádza k nám film "Christopher Robin". A v momente ako sme vstúpili do príbehu, vedel som, že som na správnom mieste, a že toto je presne ten film, ktorý som chcel vidieť. Malý Christopher sa hrá naposledy so svojimi kamarátmi a potom musí ísť do internátnej školy. Príbeh je pekne predstavovaný ako knižné kapitoly, ktoré nám len naznačia čo sa udialo. A potom stretávame Christophera ako dospelého v podaní Ewana McGregora. Ktorý je podľa mňa absolútne fantastický v tejto role. Vie zahrať toho dospelého, vážneho Christophera, no súčasne aj jeho hravú stránku, ktorá sa nám ukáže neskôr. Bol vynikajúci. Jim Cummings tu podal opäť tak fantastický výkon ako mohol. Jeho podanie Winnieho a Tiggera je stále bravúrne. Eeyore je stále asi najlepší depresívny osol, ktorého poznám a všetky jeho hlášky ma bavia o sto šesťsto. Nedám na neho dopustiť ani v najmenšom. Všetky tieto postavy sa ani v najmenšom nezmenili a stále majú všetko svoj šarm, pre ktorý ich tak zbožňujem. Film nie je predvídateľný (aj keď niektoré veci áno - ale aj tam chceme aby sa to udialo), je vtipný, je láskavý a pripomenul mi prečo tieto postavy tak milujem. Dostal ma presne do tých čias, keď som bol aj ja chlapec a vymýšľal svoje vlastné hry. A doprial mi skutočne hrejivý pocit na duši. A za to ho náležite musím oceniť. Jeden z najlepších za tento rok. A som za to vďačný. Chcel som, aby tento film bol spracovaný poriadne. A aj keď to nie je originálne alebo výrazne inovatívne, tak srdce filmu je na správnom mieste a je skutočne určený nie deťom ani dospelým. Je určený ľuďom, ktorí s týmito postavami a ich dobrodružstvami mohli vyrásť. A ja tam rozhodne patrím. Preto filmu dávam hodnotenie, ktoré mu dávam. V mojich očiach si ho zaslúžia viac, než trochu. Hodnotenie: A+ ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Medvídek Pú je jedna z těch pohádek, které provázely moje dětství a malého medvídka s hlavou věčně zaseklou v nádobě s medem bylo těžké si neoblíbit. Ale film vypráví trochu jiný příběh, příběh dospělého Kryštůfka Robina, který se proti své vůli musí vrátit do dětství. Má to takovou zvláštní melancholickou náladu, ale tak nějak povedeně zajímavou. Sice to není pohádka, kterou nejspíš Disney zamýšlel, ale kouká se na to dobře a Pú s Ijáčkem vás donutí se zasmát. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jsem neuvěřitelně ráda, že jsem tenhle film zastihla ještě v kinech, a zároveň mě mrzí, že se u nás v ČR setkal s tak velkým neúspěchem (narážím na nízkou návštěvnost v kinech, která očividně zapříčinila to, že film už po týdnu nebo dvou stáhli). Nepatřím sice mezi skalní fanoušky Púa, ale jako malá jsem kreslený seriál sem tam sledovala, a už ta nostalgie samotná, plus samozřejmě povedený trailer na tenhle film, mě dokázali dostatečně natěšit. Mé nadšené očekávání se naštěstí nemýlilo. Jedná se o kouzelné dílo, na které by byl nepochybně Walt Disney pyšný, kdyby ještě žil a měl možnost ho vidět. Je to přesně ten druh filmu, který bych doporučila dospělím, kteří v sobě ještě mají kousek dítěte. Protože tenhle film nám všem připomíná, jak moc je ten "kousek dítěte" v nás důležitý. (V tomhle ohledu je vlastně tématika hodně podobná staršímu snímku Hook z roku 1991...) Ovšem Kryštůfek Robin toho naštěstí nabízí mnohem víc než jen krásný námět. Ewan McGregor je v hlavní roli skvostný, a ještě skvostnější je samotný medvídek Pú. Jeho "živá" verze je jaksi o hodně přitažlivější, roztomilejší a zábavnější než kdy byla ta animovaná. Ostatně musím říct, že ztvárnění všech těch zvířátek byla trefa do černého. Dokonale do hraného filmu padnou, nepůsobí rušivě, ani kýčovitě. Právě naopak. A medvídek Pú s hlasem Jima Cummingse je zkrátka jedinečný. On i jeho zvířecí přátelé jsou zdrojem mnoha vtipných scén i "moudrých" hlášek. Přitom ten humor a optimismus celého díla není nijak okatý nebo strojený a podbízivý. Myslím, že film nemohl být zpracovaný lépe. Jen má bohužel asi trochu úzkou cílovou skupinu, jelikož to není ani tak film pro děti, jako spíš pro dospělé, kteří nezanevřeli na svého dětského ducha. Filmový zážitek, který mě rozesmál i pohladil po duši. ~(4,7)~ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Čínské filmové úřady nedovolily v zemi uvést film do kin. Čínské úřady blokují obrázky Medvídka Pú na sociálních sítích od doby, kdy se z pohádkového plyšového medvěda stal symbol politického disentu poté, co lidé začali čínského prezidenta Si Ťin-pchinga přirovnávat právě k Medvídkovi Pú. [Zdroj: Blesk.cz] (Kaufman)
  • Natáčelo se od srpna do 4. listopadu 2017 v Anglii (Kent, Winsdor). (Varan)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

06.08.2018

Mission: Impossible – Fallout si o svém druhém víkendu připsala z amerických kin 35 milionů z celkem 4,395 lokací, a s přehledem si tak udržela pozici kasovní jedničky, překonat se ji nepovedlo ani… (více)

Reklama

Reklama