Reklama

Reklama

Nebe s.r.o.

(seriál)
  • USA Miracle Workers (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 12 h 14 min (Minutáž: 18–23 min)

Tvůrci:

Simon Rich

Předloha:

Simon Rich (kniha)

Hudba:

Matt Novack

Hrají:

Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Sasha Compère, Jon Bass, Lolly Adefope, Kevin Wayne, Jason MacDonald, Christine Horn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Komedie odehrávající se v kanceláři Heaven Inc. Bůh plánuje zničit Zemi a dva andělé musí svého šéfa přesvědčit, aby zachránil lidstvo. Vsadí se s ním, že dosáhnou toho největšího zázraku – pomůžou dvěma lidem se do sebe zamilovat. (HBO Europe)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (5)

Nebe s.r.o. (2019) 

Věčná škoda, že se tvůrci rozhodli jít antalogickým styl a každá série tak pojednává o něčem jiném. Za zmínku totiž stojí hlavně ta první, která je opravdu vydařená, nabízí spousty povedených narážek a přepálených situací, který vyplívají z možností toho, v jakém prostředí se odehrává. Bohužel, v dalších řadách, které v případě druhé a třetí řady vykrávají Černou zmiji, jen s ne tak kvalitním humorem, a v případě čtvrté - postapo série, už šla kvalita postupně dolu a celkový jejich námět je ve všech případech značně nevyužit. Ústřední trio je sice vždy fajn, Radcliffe si viditelně užívá další roli, kterou se může odprostit od HP, Geraldine je fajn komediální objev a velmi dobře se na ní dívá, ale ani to už další série zachránit nedokáže. P.S: Jeden z dalších projektů, kde překlad názvu vzhledem k dalším sériím nedává vůbec žádný smysl. To muselo distributora a překladatele naštvat. ()

Série 1 (2019) (S01) 

Mám rád tyhle naprosto blbosti, u kterých si všichni zainteresování moc dobře uvědomují, jakou kravinu to natáčí, a vše tomu přizpůsobují. Takovéhle věci jsou prostě čas od času třeba, a ne nadarmo to bývají ty komedie nejvtipnější. Každopádně nemohu si pomoct, a Buscemi jako Bůh je prostě přepálená kreatura, která však spíš mnohdy trapná, než vtipná. Všechno ostatní ale šlape jak má, a dostáváme se do shluku absurdních a šílených situací, které pramení ze snahy hlavních hrdinů zachránit svět. Geraldine Viswanathan je mega roztomiloučká a Radcliffe se v duchu svých posledních rolí vyblbnul v dalším projektu. ()

Doba temna (2020) (S02) 

Druhá řada přišla s absolutní změnou konceptu, díky čemuž tak český název absolutně ztrácí název, a zachraňuje to alespoň podtitul s dobovým označením. Nevím, co tady chtěli tvůrci ukázat, a jestli chtěli být nějakou moderní variací na Černou zmiji, ale ta změna prostředí tomu prostě značně uškodila. Přitom původní námět měl ještě velký potenciál, který se dal značně dál rozvíjet. Tady máme sice slibný začátek, který slibuje dobovou satiru na společnost, a všemožné narážky směrem k dobovým reáliím, ale postupně série dost upadá, a snaží se zřejmě předat nějaké poselství, což se jí ale vůbec nedaří. Bohužel, i humor mnohdy padá do béčkových žánrových klišé okolo hoven, prdění atp... ()

Divoký západ (2021) (S03) 

Tak ta inspirace Černou zmijí už je víc než zřejmá, a pokud jí tvůrci popírají, tak si lžou do vlastní kapsy. Bohužel se však v těch jednotlivých obdobích nedaří příblížit kvalitám svého duchovního vzoru. Od první série jsme udělali několik tvůrčích veletočů, a změnu celého stylu, a bohužel, prostě to drhne. Takový ten originální námět a přístup k humoru je prostě pryč, a sklouzává to zbytečně k tradičním "lidovým" věcem okolo prdění a sexuálních narážek. Z westernu to má opravdu málo... ()

Konec světa (2023) (S04) 

Jsem nakonec rád, že čtvrtá řada je poslední, protože kvalita šla opět o něco dolu a u některých dílů mi bylo za tvůrce až trapno. Občas se nějaká ta parodie povede, ale kvalitních vtipů oproti těm tragickým poměrně ubývá. Je fajn vidět, že herci, a asi i celý produkční tým se u natáčení baví, ale na diváka už se to přenést moc nedaří. ()

Související novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Scenárista Ricka a Mortyho napíše Ant-Mana

Scenárista Ricka a Mortyho napíše Ant-Mana

05.04.2020

Třetí Ant-Man našel nového scenáristu a jeho jméno potěší zejména fanoušky šíleného animovaného seriálu Rick a Morty. Scénář nové marvelovky totiž napíše Jeff Loveness, který má kromě výše zmíněného… (více)

Reklama

Reklama