Reklama

Reklama

Nebe s.r.o.

(seriál)
  • USA Miracle Workers (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 12 h 14 min (Minutáž: 18–23 min)

Tvůrci:

Simon Rich

Předloha:

Simon Rich (kniha)

Hudba:

Matt Novack

Hrají:

Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Sasha Compère, Jon Bass, Lolly Adefope, Kevin Wayne, Jason MacDonald, Christine Horn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Komedie odehrávající se v kanceláři Heaven Inc. Bůh plánuje zničit Zemi a dva andělé musí svého šéfa přesvědčit, aby zachránil lidstvo. Vsadí se s ním, že dosáhnou toho největšího zázraku – pomůžou dvěma lidem se do sebe zamilovat. (HBO Europe)

Recenze uživatele Gemini k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2019) (S01) 

Sice velmi oceňuji, že Bůh je tu ztvárněn jako kdyby Steve Buscemi hrál Dudea Lebowskiho, říznutého trochou prchlivosti Jesuse Quintany, ale ona to bohužel není celá figura Stvořitele - ten je tu vykreslován jako naprosto nepoužitelné individuum zralé na celodenní péči včetně základních úkonů sebeobsluhy, což posouvá s danou postavou spjatý humor někam, kde mi to nepřijde vtipné, ale trapné. A stejně to mám s celou první řadou - koncept není špatně vymyšlený, některé vtipy jsou výborné, ale drhne to, drhne, drhne, až to dospěje ke zcela očekávatelnému konci (čímž nemyslím konec jako konec, ale konec předposlední epizody, a pak to, co se děje dál;)). Takže jediná opravdu pevná deviza jsou herecké výkony, s Harry Potterem - ale ne, pardon, Danieli, už zase... - v čele. Jestli sedmdesátka, tak velmi, velmi těsná. Ale pořád sedmdesátka. ()

Doba temna (2020) (S02) 

Podívejte, i génius jako Peter Jackson se přesvědčil, že když vezmete tři (šest, samozřejmě, Tolkien-Nazis) knihy a osekáte je do tří nadprůměrně dlouhých filmů, je to pecka, ale když jednu (o dost kratší) knihu roztáhnete na tři nadprůměrně dlouhé filmy, je to provar. A i když Simon Rich možná bude (aspoň se tak tváří jeho Wikipedie) už ve svém mladém věku velmi slušně etablovaný autor různých humorů, tak první - sedmidílná - řada Miracle Workers byla podle jeho románu, zatímco druhá - DESETIdílná - je podle jeho POVÍDKY. Uznejte sami, že to nevěstí nic dobrého:) Pak je tu ta nepochopitelnost faktu, že si seriál podržel své jméno, i když spolu obě jeho řady nemají vůbec nic společného kromě herecké čtveřice, která táhla řadu první. Slaboučká hlavní dějová linka by měla co dělat, aby uživila i těch sedm dílů, a i když herecké kreace jsou opět slušné, když není o čem hrát, zbývá v komedii jen humor. A toho se tu bohužel taky nedostává. Pokud tedy nepovažujete za humor to, že se reálie naší doby přenášejí do středověku, pod čímž si nicméně nepředstavujte sofistikovanosti jako byly auto nebo sekačka ve Flintstonech (ŠEDESÁT LET STARÝCH, boha jeho), ale třeba "talk show se šokujícím odhalením" nebo prezentaci "jako od Applu", při které se na sjezdu hovnoškrabů předvádí geniální nový vynález - suchý záchod, resp. díra do země. Co? On vážně napsal "hovnoškrabů"? Ano, napsal. Já to vlastně ještě neřekl - kolem profese "shitshoveler" (v jinak docela dobrých titulcích z dílny HBO právě "hovnoškrab") se točí naprostá většina děje, a díky tomu i "humoru", který se na vás sype... zkrátka tohle mi přišlo fakt slabé a ubohé, a pokud někdo poukazuje na "humor podobný Monty Pythonům a Svatému Grálu", tak mu to ze srdce přeju, ale myslím si, že buď toho ještě moc neviděl, nebo má místo mozku to, co tu Steve Buscemi nosí na lopatě. Vidíte? Taky dělám humory jako tvůrci tohohle skvostu:P Kdo si ještě vzpomene na deset let starou "fantasy" huličsko-klátičskou komedii Your Highness, tak ta chtěla stavět vtipy na tom, že někdo prostě ve scéně nějakého fantasy klišé mluvil jako dlaždič - jenže ony tam byly i jiné vtipy, a hlavně to docela slušně fungovalo jako fantasy příběh. Tohle nemá NIC kromě velmi pěkných kostýmů. Ale kvůli těm se na komedie nedíváme, že?;) Ačkoliv teď jsem trochu nefér - pravda je, že despotický král a jeho poskoci jsou docela vtipní, ale - a možná si řeknete, že jsem příliš náročný - jeden uchecht na epizodu je podle mě sakra málo:) Takže abych to uzavřel - nemá to tempo a často ani myšlenku (díl s kozou a soudem...), herci jsou sympatičtí a hezky okostýmovaní, ale kvalitní humor aby člověk lupou pohledal. Věnujte svůj čas něčemu lepšímu. 40% ()

Související novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Scenárista Ricka a Mortyho napíše Ant-Mana

Scenárista Ricka a Mortyho napíše Ant-Mana

05.04.2020

Třetí Ant-Man našel nového scenáristu a jeho jméno potěší zejména fanoušky šíleného animovaného seriálu Rick a Morty. Scénář nové marvelovky totiž napíše Jeff Loveness, který má kromě výše zmíněného… (více)

Reklama

Reklama