Reklama

Reklama

Po návratu z vězení Jake Blues s bratrem Elwoodem navštíví dům, v němž byli kdysi vychováni jeptiškami. Tady stojí před jasným rozhodnutím: na to, aby sehnali 5000 dolarů pro kostel, mají pouhých jedenáct dnů. Jake s bratrem Elwoodem se proto rozhodnou obnovit jejich bývalou bluesovou skupinu. Tím se kolotoč ztřeštěných akcí a honiček s poldy v patách teprve roztáčí. Jejich plány na získání peněz totiž neustále někdo narušuje, dvojice bratrů také na sebe poštve téměř každého… Příběh, který využívá hudební komedie ve spojení s žánrem akčního filmu, proslavily dvě velké honičky aut. V hlavních rolích zaujmou herecké hvězdy Dan Aykroyd, John Belushi a John Candy. Vedle skupiny The Blues Brothers Band tu nalezneme jako hosty známé osobnosti filmového světa (Steven Spielberg, John Lee Hocker, Twiggy, Frank Oz, Steve Lawrence a Paul Reubens). Na tento snímek navazuje volné pokračování Blues Brothers 2000. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (164)

woody 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd a John Landis napsali scénář.Aykroyd přizval pár kamarádů ze Saturday Night Live jako je John Candy, Frank Oz, John Belushi.John Landis zase přitáhl pár zvučnějších jmen jako Steven Spielberg, Carrie Fisher.Pozvalo se pár známých hudebníků, pár desítek policejních aut.A vzniklo opravdu výborné akčně- komediální hudební road movie se skvělými hláškami. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Jake Blues, alias John Belushi akurát vychádza z lapáku,kde ho pred ním čaká jeho bráško Elwood,alias Dan Aykroyd,títo dvaja borci,čochvíľa sa vydajú na road trip,aby urobili dobrý skutok a zachránili sirotinec...Majú talent muzikantský,šoumenský,zlanária starých kamošov z bandy,aby sa vydali naprieč krajinou a vyspievali prachy potrebné na spomínaný sirotinec. Pokiaľ sa tak stane a cameo Steva Spielberga to potvrdí,užíval som si vynikajúci čierny humor,kopec hlášok,akcie s fízlami a americkými náckami,ale najdôležitejší dôraz je kladený na pohodový hudobno komediálne ladený film,kde dej je takpovediac odstavený na druhú koľaj,čo John a Dan vedia najlepšie je sa zamotať do šialených situácii s kultovým nádychom a hostia,ktorí tu vystupujú ponúkajú na podnos pesničky z ich repertoáru,čo počúvať je to maximálne nadmieru fantastické.Pre muzikantov je to povinná záležitosť,ktorá sa nezmazateľne zapísala do kroník hudobných počinov. V pätách je im ex snúbenica Jakea,ktorá sa snaží všemožnými prostriedkami ich zlikvidovať a naháňačka s chlpatými alebo týpkami,ktorým vyfúkli job je haluz,ktorá ma strašne grády a tempo,parádička.Som nadšený. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Vo sne by mi nenapadlo, že v hudobnom filme z roku 1980 uvidím výbuchy, naháňačky áut, či zase ďalšie výbuchy. Ale jedna moja kamarátka má na chladničke napísané, že Everything is possible a zjavne má tá jej chladnička pravdu. Lebo tento film bola ťažká crossover recesia. A niektoré scény mi prišli síce zbytočne dlhé a film mohol byť teda o niečo kratší, no výsledok bol, aj vďaka mnohým celebritám vo vedľajších úlohách, celkom veľkolepý. A scéna v nóbl reštaurácii neskutočne vtipná... ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Jak se řekne Blues Brothers, ihned se mi v hlavě rozezní chytlavá úvodní skladba "Peter Gun Theme" a vybavím si setkání dvou šmrncovních brášků před branami věznice a super nový policejní Bluesmobile. Pro některé je možná "Man in Black" legendární Johnny Cash, ale pro mě jimi navždy zůstanou dva bouráci s uměním zahrát s vážnými obličeji skvělé komediální role a předvést své hudební nadání s perfektními choreografiemi, což se ostatně vztahuje na mnoho známých hudebníků, kteří se zde objeví a všichni do jednoho předvedli originální humorné vystoupení. Takže jediné co mohu říct, že tuhle jízdu si nikdy nenechám ujít, když na to zrovna přijde, akorát si k tomu vždycky dám víc než jeden bílý suchý toast! ()

McM 

všechny recenze uživatele

Včera jsem poprvé viděl Blues Brothers. Film o bratrech Bluesových, kteří mají boží poslání - sehnat pět tácu na zaplacení daně ze sirotčince, ve kterým vyrůstali. A jelikož je to boží poslání, nemají v plánu žádnou špínu. Chce to sehnat staré přátele a znovu složit Blues Brothers Band. Nijak originální příběh, ale tahleta “kultovka” není o příběhu. A o čem teda je? Hudba - už podle názvu je jasné že nejde o disko typu horečku sobotní noci. Ve filmu si střihli vedlejší role hvězdy jako James Brown, John Lee Hooker, Ray Charles, Aretha Franklin a jiní. A nezůstanou jen u hraní. Budou i zpívat. A jak! Humor - bratry Bluesovi hrají John Belushi a Dan Aykroyd. Pokud Vám tohle nestačí jako záruka dobré kvality, věřte, že John Landis namíchat dobrou komedii umí. Je tam všechno - rychlé honičky, naštvaní nacisti, country kapela i bejvalka. Je to jeden z těch filmů, kdy jsem měl hned po skončení chuť pustit si některé scény znovu. A taky že pustil. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (36)

  • V roce premiéry sequelu nazvaného Blues Brothers 2000 (1998) byla vydána sběratelská DVD edice, s filmem prodlouženým na 148 minut. (Matty)
  • Těsně předtím, než Bluesmobil projede během „orby“ nákupního centra hračkářstvím, se nakupující muž v něm ptá, jestli mají „Miss Piggy“, což je jakýsi dodatek ke cameu Franka Oze, který slečně Piggy propůjčil svůj hlas. (Matty)
  • Jeden nejmenovaný herec si to během natáčení filmu svištěl v Bluesmobilu rychlostí přibližně 160 kilometrů v hodině, pročež vzbudil nežádoucí pozornosti policistů a byl zadržen s neplatnou poznávací značkou (šlo o napodobeninu) a neplatným řidičským průkazem. (Matty)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Reklama

Reklama