Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

michaelleach 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která sice čas od času vytáhne slabší vtipy, ale po většinu stopáže je velice vtipná a pohodová s dost dobrými hereckými výkony a překvapivě kvalitní hudbou. A zápletka je vážně geniální, Vaše Veličenstvo. :) ()

FauSSt 

všechny recenze uživatele

Sexybonbónky....dokonalá komédia, výborné obsadenie....umocnené skvelým dabingom pre TV Nova....výsosti Váš královský penis je čistý😂😂 ()

SantaCruz 

všechny recenze uživatele

S odstupem času musím přidat na plný počet. "Cesta do Ameriky" je s odstupem času klasikou a pojmem a jako komedii jí není vůbec nic co vytknout. Díky pětibodovému hodnocení je bohužel podhodnocená, 75% je málo a číst komentáře s hodnocením 3*, které nejsou ani náznakem kritické je vtipné :D ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Cesta do ameriky je neskutečně zábavný film. Eddie Murphy je zkrátka jedním z nejlepších komediálních herců všech dob. Samozřejmě celý film nestojí pouze na jeho hereckém výkonu, ale i na vtipném scénáři a zbylých herců. Nápad je to už od začátku bláznivý a je jasné že půjde o to se hlavně pobavit. Moc logiky tu nenajdete, ale to vůbec nevadí. Je to spíš taková oddechovka, kterou není těžké si zamilovat. Kdyby film viděl už jako dítě, asi bych to měl podobně. Jenomže mě to minulo a místo toho jsem hltal kokosy na sněhu atd. Když se nad tím zamyslím dalo by se říct že novodobý Murphy je Kevin Hart. ()

jauahaoas 

všechny recenze uživatele

Eddieho mám rád, ale toho z Iron Maiden. Tento černoch je většinou trapnej i když zde to byl nápad na příběh jak noha a on to dal velmi dobře. ()

Dechman 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že takéto komédie sa vytratili, aj po viac ako 30 rokoch sa spontánne smejem a konkrétne tento film som videl asi 100 krát...Pre mňa klasika a výborná pohodovka kedykoľvek! ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Pobavilo? Pobavilo! Co víc si můžu od komedie přát ... Vedle samotného pobavení taky několik věcí potěšilo, zmíním třeba chytré cameo Randolpha a Mortimera nebo mladého Samuela L. Jacksona. Jo, konec byl trapně klišovitý a schématický, což bych mu v takovémhle filmu odpustil, co jiného by tam taky mělo být. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený kousek, který mě pobavil v dětství stejně jako v dospělosti. Zápletka jako taková není nic extra originálního a člověk stejně od začátku ví, jak to dopadne, ale ničemu to nevadí. Má to celkem svěží spád, žádná hluchá místa a humor se drží na únosné rovině. Prostě taková nostalgie. Komedie z téhle doby mají zkrátka nádech určité pohody s vyváženým humorem, které se dnešním komediím moc vybalancovat nedaří a většinou kloužou do infantilnosti. Což se tady neděje, i přes pár naprosto jebnutých postav, jako je pastor nebo kadeřníci. Ale nepůsobí tam rušivě a celý ten kontrast bohaté kluka, kterému i v dospělosti sluhové utírají i zadek a který se ocitne na (skoro) vlastní pěst ve špíně New Yorku, zkrátka baví. ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra Ediieho Murphyho v komedii mého mládí ... Roztomilé, vtipné a hlavně hlášu z pošty používám dodnes ... 75% ()

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama