Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí komedie, která má myšlenku. Finanční trhy versus chudoba. Jeden se topí v přepychu, druhý mrzne venku. Ale co když se úlohy u dvou takových lidí obrátí? Co pak? A je to vůbec možné? O to se vsadili dva staří finanční obchodníci. A sólo pro Eddieho Marphyho a Dana Aykroyda může začít. Zpočátku se snímek tváří jako veselá komedie, ale jakmile si hlavní postavy vymění úlohy, atmosféra trochu zvážní. Na kvalitě to však nijak neubírá. Naopak to budí zvědavost, jak to všechno celé vlastně dopadne. Byť se natáčelo v 80. letech, zub času nějak není znát. Ono se taky od té doby zase toho moc nezměnilo, takže příběh by se klidně mohl odehrát i dnes. Scénář je napsán precizně, nikde se netlačí na pilu a vše plyne tak jak má. Málo takových snímků. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Eddieho Murphyho. Ta absurdní sázka o jeden dolar dvou zbohatlíků, ta nemá chybu. A nejhorší na tom je, že kdyby někdo chtěl, tak přesně takový podobný děj může zařídit i ve skutečném životě. Ani bych se nedivil. Vždycky je lepší začít na ulici a postupně vyšplhat, než začít se vším a postupně vše ztratit. Film mě bavil, ale né tak, abych si ho nějak extra zapamatoval. Na zasmání dobré. Nic víc, nic míň. 75% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době známý a velice úspěšný režisér komedií John Landis natočil tuto chytrou komedii s výborným duem herců Aykroyd a Murphy pojednávající o výměně životů úspěšného obchodníka a drzého bezdomovce. Je to klasika ale popravdě ikdyž jsem se slušně bavil, takřka vůbec jsem se nesmál a nějaké vydařené "hlášky" jsem ve filmu hledal marně. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla mezi komediemi. Plná zábavných figurek, gagů a situací, z nichž je vystaven originální příběh o jedné podivné sázce, jednom neobvyklém podrazu a jedné pokusné záměně míst. Aykroyd typově bez chyby, Murphy v nejlepší formě, Elliot naprosto dokonalý a Jamie Lee okouzlující. Jeden z filmů, ke kterým se rád a pravidelně vracím. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na Prince a Chuďase Marka Twaina, kde si hlavní dvojici střihnuli Dan Aykroyd a vycházející hvězda Eddie Murphy. Navíc ta zápletka má něco do sebe, lehce vede k zamyšlení, ačkoliv je to samozřejmě jen komedie, kterou je třeba brát s nadsázkou. A komických situací, které to umožňují, je tu dost a jsou povedené. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Původní název filmu byl "Black and White". (don corleone)
  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)

Reklama

Reklama