Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme vykládat, nadhodnocuji. Takový spád, jako má většina epizod seriálu, film prostě jako celek nemá, ale přeci jen, ten nápad, udělat dloooooouhý díl o celých prezidentských volbách. Ten nápad odlehčit zklamaným voličům (a že zklamáno je vysoké procento voličů a to i z těch, jejichž kandidát byl nakonec vítězem), nemluvě o trpělivosti při číhání na politiky, odvaze je oslovit, odvaze mnohých protagonistů se ve filmu objevit, překvapivém smyslu pro humor u některých z nich k takové prezentaci (a až patologickému populismu u jiných, kterému se divák vděčně zasměje rovněž), jsou fajn. Zkrátka snaha pobavit ve vší té bídě na tak závažné téma se ocenit musí. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, je to v podstatě dlouhej díl Kanceláře Blaník, reagující (jako vždy) na aktuální dění, takže jeho nadčasovost může být sporná. Prezidenta Blaníka ale nikdo nenatočil, jak mám dojem, že se tu někteří domnívají, pro dalších x generací, ale pro nás, aktuálně postižené politickým děním. A i přes jistá slabší místa se povedl na výbornou. Hlavní devízou je dle mého vykročení mezi lidi, ať už vlastní prezidentskou kampaní či vstupováním do té skutečné. Prostě Tonda Blaník ve skvělé formě... 90% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sem tam nějaký vtípek, drobná narážka či zajímavé cameo (dá-li se to takhle nazvat), ale jako politická satira je to hodně bezzubé. Tonda Blaník mluví sprostě, ale na rozdíl třeba od britského kolegy Malcolma Tuckera (Je to soda), to funguje jenom občas. Pobavila mě tedy hlavně lumpenkavárna, zato scény s Václavem Havlem jsou už snad humoru zcela prosté. Jinak řečeno, na začátku to chvíli docela jelo, ale vzápětí tomu začala docházet šťáva, až se to tak nějak dobrodilo k závěrečným titulkům. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mně to jako šité horkou jehlou, ani jsem nepoznal zda jde o satiru nebo o parodii. Působilo to velmi chaoticky, jako kdyby se řeklo "jéé to je dobrý to tam dáme, a tohle je taky dobrý, to tam dáme taky". Příjemně překvapil Kalousek, který ač ho nemám v lásce, ukázal, že má smysl pro humor. Jinak krom skvěle trefných dialogů směrem k ČEZ, mně Tonda příliš vtipný nepřišel. Hodně amaterská záležitost. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut bylo super, gag za gagem. Fungovalo to. Kadence vtipů se ovšem vyčerpala a jakmile musel film stát na příběhu, začala to být nuda. Kromě toho autoři jsou dost sluníčkoví a ne z každého se dělá stejný typ legrácek. A třeba Sedláček tu působí vyloženě trapně. Autoři to měli dát jako půlhodinový speciál. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)
  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama